Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Nakon što po domaćim dućanima je skoro nemoguće naći neku marku potisnog ležaja kvačila, osim poljskog LPR, naručio izvana original Fiat. Zanimljivo je da na njemu piše FTE a to je u biti FAG. Očekivao sam TRW ili Valeo

156 sp1 rosso

Citat: Mike20  u 16 Lipanj 2018, 09:08:49
Nakon što po domaćim dućanima je skoro nemoguće naći neku marku potisnog ležaja kvačila, osim poljskog LPR, naručio izvana original Fiat. Zanimljivo je da na njemu piše FTE a to je u biti FAG. Očekivao sam TRW ili Valeo
zanimljivi ti putevi djelova.
....i tata bi sine...

Mike20

Da, čudno, ovlašteni imaju sve, ako nema naruče ali cijene su katastrofa, 2500kn Valeo potisni, 1600 original

Mike20

Evo ga, 1100kn iz njemačke, u original Fiat kutiji

Ima FTE (piše da je dio Valeo grupacije) i FPT oznake, lager na njemu je SNR

Kupio sam nosače Lemforder (oba 600kn) , na njima je zanimljivo da je nešto obrušeno, nekakve oznake:

Pošto Lemfoder ( dio ZF grupacije) radi nosače motora prve ugradnje za njemačka vozila, a ovo su nosači za Fiata i ne pašu na niti jednu drugu marku, logički je za pretpostaviti da ovo obrušeno su FIat ili FPT oznake, pošto su nosači došli u Lemfoder kutiji.
U dućanu mi je rekao da su znali zaboraviti obrusiti oznake pa je tako bilo primjeraka sa VAG žigom u Lemforder kutiji

Ako je to tako, skoro duplo su jeftiniji od onih u Fiat kutiji

Memphis

Pa to je tako kod svih proizvoÄ'ača automobila. ProizvoÄ'ači dijelova rade orginalne dijelove za pojedine marke. A to Å¡to ti kupiÅ¡ lermferder u fiatovoj kutiji 3x skuplje je OE. Dok isti taj dio možeÅ¡ kupit u maloprodaji u lemforderovoj kutiji 3x jeftinije. To je OEM.

Problem je u tome kaj ne znaš za sve dijelove na autu tko šta proizvodi. Npr. termostat behr, set kvačila Valeo, ovjes TRW i sl.

Mike20

Upravo to me i zanimalo, tko radi OEM dijelove.
Posebno za te nosače, jer uzmeš neki zamjenski i to čak neku marku pa motor prenosi vibracije na karoseriju bolje nego stari raspadnuti
TAk da skoro sam 100% siguran da je Lemforder original.
Vidjet ću kad skinem stare
Za francuze npr. mislim da nosače radi Sasic

Memphis

Kod fiata sve vezano uz ovjes je od TRW-a/Lemforder-a (ZF Grupa).

Ovo su ti lemforder nosači ... oznaka lemfordera ti je žig sove koja sjedi u trokutu.

Memphis

tj. hoću reći pobrušene su oznake fiatovog loga.

Mike20

Seleni stražnjeg mosta, Lemforder 150kn komad

John

Otisla gumica na zadnjem\donjem nosacu motora. Da li je isti za Tjet kao i za svaki drugi novi  Bravo?

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

MADmax23

John

Klop\flop zvuk kod mijenjanja brzina uz trzaj lagani koji je prenesen na mjenjac.osjetis u ruci kad dodas gas kao da mjenjac hoce iskocit iz brzine.lagano poskoci kao da ima hod prazan unutar brzine. Prvi nisam kuzio to jer sam se skoncentriro na zvuk iza zbog selena razguzenih. Kad sam njih zamijenio (i manzetu koja je u medjuvremenu pukla i rasipala mast po onoj plasticnoj donjoj zastiti motora) tek onda  sam poceo cut zvuk napred. Prvo sam mislio da je  na ovjesu al bez zvukova po neravninama ili skretanju,samo kod saltanja. Digo auto na dizalicu i naslonio pajser izmedju nosaca (slika) motora ispod getribe prostor jer taj najcesce odlazi i kod laganog cimanja cijeli motor se mice,morao bi bit na mjestu,bez pomaka napred nazad. Nosac je citav ali je gumica trula.tek je načet. Netko se bas nije brinuo za mehaniku. Nego, Intercars nema pa ne znam dal su isti za sva Brava da uzmem na divljaka vidim prodaju nove na njuskalu
Citat: MADmax23  u 13 Srpanj 2018, 05:35:46
kak si skuzio da je otisao?

Mike20

Ima u intercarsu, Lemforder nekih 200kn
Inače opis skakanja mjenjača je jedan od tipičnih simptoma raspada M32 getribe, tj lagera u njoj.
Motor se mora malo micati i na ruku, ako su nosači mekani i elastični, naravno, ne previše

John

Citat: Mike20  u 13 Srpanj 2018, 11:06:37
Ima u intercarsu, Lemforder nekih 200kn
Inače opis skakanja mjenjača je jedan od tipičnih simptoma raspada M32 getribe, tj lagera u njoj.
Motor se mora malo micati i na ruku, ako su nosači mekani i elastični, naravno, ne previše
Uh ne dobro. Nema na stanju intercars

Mike20

Ima za naručiti, doÄ'e kroz par dana, 246kn bez pdv