Fiat Stilo - lampica akumulatora svijetli

Autor Denaboy, 19 Lipanj 2014, 13:43:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Denaboy

jučer upalim auto i upali mi se lampica akumulatora i neradi servo. lampica od serva ne svijetli. prvo sam pogledao remenje i sve je uredu ( klinasti i zupčasti)
auto normalno radi kad ga upalim jedinu razliku osjetim da kad ga ugasim kao da se čuje nešto da se vrti par sekundi duže .
akumulator kupio u njemačkoj , nema godinu dana. kontakte na akumulatoru sam provjerio i čine se u redu.
jel ima netko ideju Å¡ta bi to moglo biti ????

lik-bj

vjerovatno alternator vrisnuo nepuni ako imaš multimeter izmjeri dali puni .

Denaboy

tu sam čitao da ako je alternator, onda ispisuje grešku alternator failure , kod mene ne ispisuje ništa.
i nemam taj ureÄ'aj za mjerenje da li puni.

elak

servo ti je elektrićni i on se zna isključiti sam ako je akomulator slab,meni je prošle godine kad se akumulator oslabio sam znao isključiti i centralna brava na gepeku mi nije htjela otključavat a auto sam palio na zub.čim sam promjenio akomulator sve je bilo ok.taj akumulator što sam skinio i sada radi tj. pali susjedov Fiat Uno ali on nema ni centralno tj.nema puno elektronike u Unu znači samo za paljenje mu služi.Stilo ima puno elektronike pa akumulator mora biti dobar ,servo i centraalne brave su ti stalno pod naponom. Ako si ga kupio prije godinu dana ne znaći da je sada ful dobar.kad kupuješ akumulator dobro je uzeti za broj jači od onoga tvorničkog stavljenog

Denaboy

već mi se jednom desilo da sam kupio novi akumulator i nije izdržao ni godinu dana. samo neznam dali stilo pali lampicu akumulatora ako je akumulator slab ???

elak

pa po knjigi uputa od stila kad svijetli lampica akumulatora piše ovako PRAZAN AKUMULATOR (crveno) i u daljnjem tekstu piše ; odmah se obratite ovlaštenom servisu Fiata.

možda ti alternator slabo fila tj. fila ali nedovoljno da bi akomulator bio ful pun
u biti imaš dvije mogučnosti ili alternator ili akumulator

Denaboy

probat ću noćas napuniti akumulator, pa ću sutra vidjeti šta se dešava.
moram priznati da mi klema od mase nije bila baš najbolje učvršćena

franjo-fritz

Pogledaj Da nije otišla remenica altenatora
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Baso_1990

pogledaj koliko puni sa instrumentom izmiri kako ti je kolega reka ocisti kleme spojeve na akumulatoru pogledaj ima li destilirane vode. prije recimo kad bi ta lampica tinjala znalo bi se desit da su cetkice lose

Denaboy

bio danas na sevisu i otišao je diodni most na alternatoru. morao sam uz taj diodni most promijeniti i regler. cijena prava sitnica 730 kn i 300 kn ruke. jer da bi se uopće izvadio alternator moraš rastavit pol auta.
bila je i solucija sa kineskim dijelovima bez ikakve garancije za nekih cca 400 kn.
milja kuna i problem riješen.

Denaboy

#10
danas bio u autopraoni i kad sam krenuo osjetio sam u kabini kao da je nesto spaljeno. kući skuzim da mi na leru pali lampicu od akumulatora a kad preÄ'e 1500 obrtaja ugasi lampicu.
nepunu godinu sam imao sličan problem ali tada je lampica od akumulatora gorila svo vrijeme i tada sam zamjenio diodni most i regler na alternatoru.
naravno da čim upali lampicu u leru , nemam serva na volanu.
jel imao netko sličan slučaj ?

nemogu bas danas ici u servis  !

draĹžen.os

Sam si si odgovorio, ili diode ili regler :tres:

Denaboy

na kraju bi regler.

ali bila garancija , tako da sam platio 0kn.