Marea 1.6 16v - stavljanje remenice na bregastu

Autor bundalo, 09 Kolovoz 2014, 13:27:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

bundalo

pukao mi je zupcasti (odvrnula se neka matica i upala u zupcasti) rastavio sve obradio glavu promjenuo ventile....

doslo vrijeme sastavljnja i problem:

remenice bregastih ehhhh

kad stavim remenicu na bregastu ima puno lufta lijevo desno

dali ima tu neki dodatni osigurac koji sam izgubio ili tako trba biti

unaprijed hvala

the-rider

treba ti poseban alat za staviti u fazu, potrazi po forumu, imas dosta topica o tome
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

bundalo

ma znam za fazu nego kad nabijem remenice na bregastu ima lufta lijevo desno dali je tu bila neka dodatna kajla koju sam mogao izgubiti

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

bundalo

znaci onda samo nabacim remenice i stegnem a one ce se pomjeriti u desnu stranu kad budem stezao vijak i toje to

the-rider

ne, treba ti alat za fazu, zaboravi bez alata

bundalo

nije problem faze nego stezanje remenica na bregaste da i koliko se stezu

franjo-fritz

Ako si skidao remenice bez blokatora bregastih zaboravi Da ćeš ufaziti motor.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

bundalo

da pojednostavim pitanje remenice su skinute trebam da ih vratim na bregastu blokatori ce biti u ponedeljak ali kako da stegnem remenece kad ih stavim ima puno hoda lijevo desno neznam kako da ih stegnem

dali se stezu kad se stave blokatori i stavi remen ili ima neka kajla koju sam mogao izgubiti

mozes li mi to pojasniti

the-rider

ocito ti treba nacrtati  :D
stave se blokatori i onda se stisnu remenice, tj bez alata zaboravi

bundalo

ma znam da trebaju blokatori
a dali treba remenica imati lufta lijevo desno jer nije stegnuta vijkom
ili ima jos neki stift da remenece na bregastim ne mogu da se pomjeraju lijevo desno dok nisu stegnute

???????????????????????????????????????????????

the-rider

franjo-fritz

Daj poslikaj te remenice i bregaste
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

dox666

Citat: bundalo  u 10 Kolovoz 2014, 18:34:22
ma znam da trebaju blokatori
a dali treba remenica imati lufta lijevo desno jer nije stegnuta vijkom
ili ima jos neki stift da remenece na bregastim ne mogu da se pomjeraju lijevo desno dok nisu stegnute

???????????????????????????????????????????????

da! remenica ima lufta dok nije stegnuta vijkom. nema nikakav stift, KAKO JE TAKO JE. svima je to cudo ali racunaj da se taj vijak steže na 12 KILA tako da nema boga da se pomjeri.

e sad objasnjenje tog "lufta" kada montiras blokatore, moze se desit da remen sjedne na jednu remenicu a na drugu dobijes da zub remenice se poklopi sa zubom remena i onda ga nemos stavit. zahvaljujuci luftu mozes remenicu okrenut za koji stupanj i tako remen usjedne, stegne se na 12 kila I AMEN. sve jasno sada?

bundalo

hvala druze sad jasno to me je interesovalo