problem hgt 1.8 16 v

Autor hattrick, 05 Listopad 2014, 22:32:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hattrick

ovako,jucer mi se auto ugasio izgubio je snagu,ponovo ga upalim upali iz prve normalno radi i onda cim krenem cuje se u motoru zvuk ko kada se zeljezo melje takav zvuk nemoze se ni nazvat lupanje,cuje se sa gornje strane na motoru,e sada na pamet mi prvo pada da su ventili otisli ili hidropodizaci,na displeju nema greske nikakve,cim ga upalim na mjestu radi normalno ali ako se pokusa krenut nakon 100metara se ugasi gub snagu,dali netko imao slicno iskustvo? sutra ce na vucnu i na slagaje ali cisto informativno ako tko zna sta bi moglo biti,Hvala

goran20vT

Ako je lupanje i srotanje mogla bi biti radilica
Ti 1.8 i 2.0  vole prolupat

hattrick

radilica i klipnjača dobili,sta sada napraviti dajte neki prijedlog a da se to rijesi vi koji se razumijete.

gokiSP

Po meni je pametnije složiti ovaj motor, iako će te to vjerojatno doći nešto skuplje nego drugi motor koji bi vjerojatno bio mačka u vreći. Iako, i slaganje ovoga može biti mačka u vreći ako nisi 100% siguran u profesionalnost onoga tko ti slaže motor.

hattrick

posto sam pisao ovdje o autu pa da obavjestim,ovaj motor je slozen,znaci novi leteci,glavni lezaji,klipnjaca jedna druge su isle na obradu,radilica isto strojno obraÄ'ena,remenje novo,set kvacila,karike,onda sitnice filteri svi,ulje,termoprekidac itd..receno mi je da nakon 500km dodem zategnut jos glavu,to mi nekak cudno kaj nije 500km premalo,sta nebi trebalo vse razradit motor pa onda otic da se zategne? uglavnom ovaj auto je slozen drugi se vozi,ovaj ce iduci tjedan u njuskalo :)

franjo-fritz

Wtf dotezanje glave vise nepostoji pa nije to lada
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

oliver23

Jel se smije znat koliko te je kostalo sve to?

ivanm

Citat: franjo-fritz  u 13 Studeni 2014, 19:25:50
Wtf dotezanje glave vise nepostoji pa nije to lada

valjda je slagao neki old school majstor ko ja :)

charlee

Nije li fora s dotezanjem na aluminijskim motorima?

ludaman

Ne, sarafi na modernim motorima se ne dotezu. Funkcioniraju na principu dijagrama kojeg je dokazao Hooke. Stežu se tik pred kraj područja elasticnosti. Zato se ne smije pretezat (+ kad racunas da na N/A benzincu sa 4 sarafa po cilindru jedan saraf trpi opterećenja i po 4 tone)
Motorsport, because all other sports require only one ball...!!!

ivanm

ni ja ne kužim zašto al mislim da se ne radi samo o vijcima..
naime prije su brtve omekanile ako ju nisi dotegnuo obavezno je propustila nakon koje tisuće..
ne mora biti lada.. to je bilo i na fiatovim motorima ko iz tipa, tempre itd.. dakle brtva je omekanika i trebalo ju je još stisnuti.

danas se valjda ne spljošte, pa nema potrebe za dotezanjem..

tempradrifter

Ja sam dotezo par puta kad sam stavljo deblju brtvu da smanjim kompresiju za turbo konverziju

ivanm

neki dan sam mijenjao brtvu ali na običnom 1.2 motoru.. kad sam odšarafljivao glavu dost je bila stegnuta, možda jednako kako sam ja sada stegao po uputstvu.. znači unatoč tome kaj je pregorila, nije omekšala, vijci nisu bili otpušteni..

franjo-fritz

Problem je u vijcima ne u brtvi zato se i mjenjaju... Kolega ludman je napisao
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

ivanm

bumo vidli, ak ne zgori opet nakon 2-3000km onda može ić 50000km..