Punto 1,2 8v problem

Autor fbajlo, 06 Studeni 2014, 16:27:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

fbajlo

Trebam stručno mišljenje vezano za problem sa Puntom 1,2 8V MK2 2001 g.

Na tehničkom su mi rekli da mi negdje slini ulje sa gornjeg dijela motora, vrlo vjerojatno semering bregaste. Odvezem auto na servis (neću im raditi antireklamu, za sada) da mi to rijeÅ¡e jer sam primjetio da auto troÅ¡i ulje (cca 1l/1000 km) ali mi je bilo čudno jer niÅ¡ta ne dimi. Nakon nekog vremena su me nazvali i rekli mi da mi je glava napukla na dijelu gdje je na nju fiksiran gornji nosač motora i da bi mi najpametnije bilo naći drugu glavu. Tako sam i napravio, i u njihovom aranžmanu je glava odneÅ¡ena na pregled, pobruÅ¡ena, sreÄ'eni sicevi ventila, promjenjene sve gumice, semerinzi, brtve i sve ostalo Å¡to ide u paketu. Preuzmem auto, upalim, a auto dimi ko parna lokomotiva. Njihovo objaÅ¡njenje je bilo da je vjerojatno u ispuÅ¡nu granu iscurilo ulja i rashladne tekućine dok su radili i da bi to trebalo prestati dimiti. Odem sa autom dom, ali ni u slijedećih par dana stvar sa dimljenjem se nije promjenila. Ono Å¡to me najviÅ¡e zabrinjavalo je to Å¡to je dim ičio viÅ¡e na paru nego na dim od ulja. Nakon 4 dana i preÄ'enih neÅ¡to viÅ¡e od 300 km Å¡ipka od ulja je bila suha. Osim toga auto je trokirao i povremeno radio na 3 cilindra. Vratio sam auto na servis i rekao im da to srede. ponovo su sve raskopali, ponovo ispitali glavu, sve opet složili ali auto i dalje dimi ko parna lokomotiva, trokira i ne vuče. Nakon kruga po njihovom parkingu vratim auto i tražim da rijeÅ¡e problem. Vratili su za probu nazad moju originalnu glavu ali rezultat je bio isti. Na moj stav da ne želim preuzeti auto sa servisa u 5 puta gorem stanju nego je bio prije servisa od njih dobijem slijedeći odgovor: Problem je u donjem dijelu motora, karike su istroÅ¡ene i sada kad nova glava bolje brtvi ulje probija na karikama i izgara. Nisam mehaničar, ali mi to zvuči malo nevjerojatno. Ako je motor sa loÅ¡im karikama i loÅ¡om glavom troÅ¡io 1 litru ulja na 1000km, kako sad sa sreÄ'enom glavom može troÅ¡iti 3 litre ulja na 300 km? Drži li njihova priča vodu?
Unaprijed hvala na odgovoru.

franjo-fritz

Nisu ti puno lagali. Velika. Vjerovatnost da kad se slozi glava da prdne doljnji dio motora. Karike.. A ne bas odmah. Jedino ako im se koja gumica vent nije okrenula i tu gubi ulja
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

alfaomega

Da ja sam imal takav slučaj i dok nisam promjenil karike i leteće ležajeve nije bilo rijeÅ¡eno, i jedino kaj je kolega rekel postoji mogučnost da im se je izula koja gumica ventila pa sad ulje odlazi u celindar i masti svječicu. 

fbajlo

Mislim da će puntach na bubanj u stanju u kakvom je, nemam se volje viÅ¡e zezati sa njim.  :papa: S obzirom da je treći auto na dva vozača u kući ionako je viÅ¡ak.

U svakom slučaju puno hvala na odgovorima.  :ok: :ok:

fbajlo

Tema može pod ključ, punto eliminiran....