Spajanje na ECU bluetooth ELM327 adapterom

Autor Sokre, 11 Travanj 2015, 16:13:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sokre

Pozdrav svima! :papa:
Od drugog mjeseca sam ponosni vlasnik Stila 1.6 16V 2003.god. ..i jaaako mi se sviÄ'a moj auto  :ljubav: meÄ'utim s obzirom da me odmalena privlači tehnika i tehnologija pokuÅ¡ao sam se spojiti na ECU Stila prvo preko ELM327 mini bluetooth adaptera (onog plavog, iz Kine) i uspio sam očitati dvije greÅ¡ke preko aplikacije Torque na mobitelu, ali svaki drugi pokuÅ¡aj spajanja je bio neuspjeÅ¡an.
Kupio sam original ELM327 bluetooth adapter iz Francuske OBDFacile (cca400kn) i opet se pokušao spojiti, uparivanje radi i sve super ali nikako da se spoji na ECU, bilo sa mobitelom bilo sa laptopom, bez obzira na aplikaciju koju koristio.

Pročitao sam u jednom postu da se treba otkloniti otpornik R04 ili tako nešto da bi se mogao spojiti. Gdje se to nalazi, šta, kako? Ako može neki jednostavniji tutorial?
Stvarno volim voziti svog Stila ali pravi užitak bi mi bio kad bih mogao vidjeti te neke parametre i detalje kod vožnje auta  :drive:

jtd165


Puntigamer


Baso_1990

mislim da ti uklanjanje otpornika ne radi na bluetooth verziji nego sam na usb verziji.

Puntigamer

na navedenom linku ima moj post kako sam sa bluetooth verzije skinio otpornik, samo koliko kužim to sa skidanjem otpornika se odnosi na jeftinjake s eBaya

Sokre

Hvala na korisnim linkovima, probao sam eksperimentirati sa kineskom verzijom ELM mini, maknuo R04, uÅ¡tekao ali nula bodova, rekoh idem opet probati sa onim skupljim francuskim ELM327 adapterom bez ikakvih radnji na njemu, i zamisli ti vraga, proradio!  :wiii:  ..uspio se preko njega spojiti na ECU, upalio auto, normalno očitava rpm..dva put ga odspojio i opet spojio da vidim da nije slučajno ali oba dva puta sam se spojio. Sad si samo moram namjestiti koje senzore pratiti :partytime

Silvio

Citat: Baso_1990  u 11 Travanj 2015, 20:47:05
mislim da ti uklanjanje otpornika ne radi na bluetooth verziji nego sam na usb verziji.
Radi. Ja sam neki dan skino r4 na bluetooth verziji i radi.

niko33

ps mt ja svojega kroz prozor direkt poslje cijelodnevnog j..... :tres:

Baso_1990

Citat: Silvio  u 13 Travanj 2015, 21:37:12
Radi. Ja sam neki dan skino r4 na bluetooth verziji i radi.
moram onda narucit bluetooth verziju :P