Stilo - ne radi pumpica za pranje stakla

Autor Kreator, 30 Svibanj 2015, 09:58:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Kreator

Dobar dan forumaši i fiatisti.
Imam problem za kojega se nadam da ćete mi ga pomoći riješiti.

Naime, nisam vozi automobil dva mjeseca zbog kazne za prebrzu vožnju i kad je kazna istekla, sjedoh ja lijepo u automobil i krenuh u grad.

Počela kiša i ja kliknem ručicu za pranje stakla kad ono ne baca vodu a brisači rade ?!
Ne baca vodu ni na zadnje staklo ni na prednje.

Prije ta dva mjeseca nekorištenja vozila bilo je sve OK.

Ne čujem uopće zujanje (vjerojatno ima nekakav motorić) kao prije kad bih prao stakla.

Posuda s tekućinom je puna.

Osigurače provjeravao nisam a ne znam ni gdje se nalaze ?!

Hvala svima na pomoći !!  :papa:

Alien

Prvo provjeri osigurače. Nalaze se lijevo od volana. OtvoriÅ¡ mali pretinac do kuda ide i pritisneÅ¡ na gornjem dijelu otvora plastični blokator pretinca tako da pretinac visi skroz dolje. Iza su osigurači. Na pretincu sa zadnje strane je otisnuta shema osigurača tako da znaÅ¡ koji osigurač je od odreÄ'enog sklopa. Treba ti i probni ispitivač od 12 V da bi provjerio osigurače dok su umetnuti. Na oba kontakta na osiguraču moraÅ¡ imat napon. Treba i kontakt uključiti dok se to ispituje.

AntonioK

to ti je do kontakta na ručici tako je bilo meni na novom bravu
sada je riješeno us pomoč kolege geta

Kreator

Citat: Alien  u 30 Svibanj 2015, 14:08:18
Prvo provjeri osigurače. Nalaze se lijevo od volana. OtvoriÅ¡ mali pretinac do kuda ide i pritisneÅ¡ na gornjem dijelu otvora plastični blokator pretinca tako da pretinac visi skroz dolje. Iza su osigurači. Na pretincu sa zadnje strane je otisnuta shema osigurača tako da znaÅ¡ koji osigurač je od odreÄ'enog sklopa. Treba ti i probni ispitivač od 12 V da bi provjerio osigurače dok su umetnuti. Na oba kontakta na osiguraču moraÅ¡ imat napon. Treba i kontakt uključiti dok se to ispituje.

Hvala care na potroÅ¡enom vremenu.  :ok:
Imam UNIT UT 30 ispitivač pa ću prvo to napraviti.

Citat: AntonioK  u 30 Svibanj 2015, 14:19:28
to ti je do kontakta na ručici tako je bilo meni na novom bravu
sada je riješeno us pomoč kolege geta

Molim te opiši mi ukratko postupak ili mi daj link gdje ti je forumaš @geta to objasnio.

Hvala !  :ok:

AntonioK

nisu mi radile prednje brizaljke za vodu zadnje da probao sam propuhati cili sistem ispraznija vodu ulija octa
niÅ¡ta tražija sam pomoč priko foruma i GET koji je imao isti problem kao i ja ,pa mi je objasnio  u čemu je problem poslao mi je slike otvorenog volana tj.mehanizma i te male sklopkice koja je utopljena u plastiku
Ta mala limica popusti zbog loše kvalitete i triba je malo zategnuti
to sam napravija u servisu 200kn trošak malo teže triba povuči,ali bitno da radi.Evo skoro godinu dana
slike nemam čini mi se da je mehanizam bija baš od stila

da ti nije sistem zaštopan?

Kreator

A, ne znam Å¡to je ?
Čitam da može biti i da je riknula pumpa ili motorić koji to pokreće.
Interesantno je da je prestalo raditi nakon što automobil nije bio upaljen dva mjeseca, zato sam i pitao na forumu jer mi je to čudno.

Moguće da se od nekorištenja nešto zaštopalo a sad kako to pročistiti kad ne vuče tekućinu ?!

Za ljetno vrijeme bi najbolje trebalo koristiti destiliranu vodu s 10% tekućine za pranje stakala.

Mislim da ova govanca što nam jeftino prodaju jednostavno ostavljaju nekakve naslage, naročito tekućine za zimsko pranje stakla koje imaju u sebi nekakve jače aditive koje mogu ostaviti naslage u protoku.

Kontaktirat ću forumaša GET pa ako ima te slikiice zamolit ću ga da mi ih pošalje.

Ne volim otići u službeni servis jer ne daju prići vozilo a što ja znam što će napraviti.

Možda je nešto jednostavno a naplate mi 500-600 kn za pumpu ili nešto slično.

Mogu što hoće.

Prvo ću sutra isprobati savjet s osiguračima , skinuti crijevo pa vidjeti vuče li pumpa uopće itd.

ako to ne uspije, ništa.

Moram naći privatnika da mi to pregleda kod koga mogu pogledati Å¡to radi s automobilom.  :boss

hussar0203

Zastopalo ti se sito u posudi. Ako motoric zuji a ne baca ni naprijed ni nazad sito ti se zastopalo. Ja sam tako jednom kupio novi motoric, promijenio i ono opet ne baca vodu. Odsarafio sito a ono skroz zastopano

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Kreator

Pa ne čujem motorić.
Napisao sam gore.
Da zuji već bi mi bilo lakÅ¡e  :kmeee

dinko1981

Skini džek sa motorića i vidi jel dobija struju kad ga aktiviraš. Ako nema struje onda je osigurač ili ručica/prekidač, ako ima struju onda je motorić riknuo.

Kreator

Fala i tebi.
Ma moram krenuti od osigurača, pa na dalje.
Pomogli ste mi da riknem od pregledavanja elektronike, mehanike.  :D

Svima hvala i sve najbolje.

Lp

AntonioK

probaj kad špricaš povlačiti ručicu prema sebi malo jače i ruku približi više volanu
ako Å¡pricne to je to

2)digni haubu skini zaštitu imaš gumu od brizgalica na njima je Y skini ga i propuši
   probaj

Kreator

Kreator

E, jutros sam obavio amatersku analizu kvara.
Prvo sam provjerio osigurače i osigurač je OK.

Zatim sam prvo skinuo pumpicu s posude za tekućinu očistio kleme koje idu na pumpicu i vratio sve nazad.
Zatim sam dao kontakt, polio staklo malo vodom da brisači ne stružu na suho i tako jedno tri-četiri minute bez uspjeha.

Nema zvuka pumpe/motorića, nema tekućine.

E sad se ja vratio do posude, htio opet skinuti motorić s posude i opečem se koliko je motorič/pumpica vruć.

Znači da je riknuo motorić/pumpa ili je i dalje nešto zaštopano ?!

Ta pumpa se ne može otvoriti.

Å to vi mislite ?

the-rider

ako je vruc znaci da je blokiran
rastaviti ga i vidjeti zasto je blokirao ili staviti drugi...
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Kreator