GP problem brisači stakla

Autor Multijet, 30 Lipanj 2015, 12:09:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Multijet

Pozdrav svima

Kao što naslov kaže, imam problem sa brisačima stakla. Kada ih upalim, obrišu par puta i zaustave se na bilo kojoj poziciji na staklu, neovisno o položaju ručice (interval, brzo, sporo brisanje). Na bilo kakove pomake ručice ne reagiraju, već ih ugasim i ponovo upalim u nadi da će stati na početnoj poziciji. Danas sam ih ugasio i oni su sami obrisali par puta nakon nekoliko sekund i stali skoro pa na početnoj poziciji.

Ako je netko imao nešto slično ili zna od kuda krenuti sa traženjem uzroka takovom ponašanju molio bih ta to znanje podijeli

I da radi se gp 1,9 multijet 2006 godina

Naravno da niti jedno ne dolazi samo već u paru, povremeno mi se upale žute lampice upozorenja u obliku žutog trokuta i abs-a i na displeju ispisuje poruku da ne radi abs, esp i hill holder. To se zna dogoditi u trenutku kada kočim, nakon gašenja i ponovnog paljenja upozorenja nestanu.

Ovaj par grešaka se javlja neki puta svaki dan, a nekada po nekoliko dana ništa.

Nekako sumnjam da se radi o lošem kontaktu u oba slučaja, pa od kuda da krenem?
0989739290

Stilo M

Moze biti da je reley od motora brisaca
ili je motoric gotov
dali ima kakvih mirisa kod strane haube da se nesto pali ili slicno?
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Multijet

Hm, da je relej mislim da nebi onda uopće radio, ako je motorić isto tako. Neznam da li sa njihovim radom upravlja ecu pa dobiva neke impulse?

Mirisa nikakovih i kada brišu brišu normalnom brzinom bez nekih naprezanja ili čudnih zvukova?

Hvala ti na sugestijama.
0989739290

Stilo M

Moze biti i do same rucice
Drugo nema sta po meni :ok:
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

the-rider

ovo drugo je vjerovatno stop prekidac
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Stilo M

Stop prekidac, nalazi se iznad papucice kocnice
probat ga skinut,ocistit od prasine,mozda malo podmazat
ili ako nema spasa onda po novi
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Multijet

E da, sad sam se sjetio. Kada sam bio na probnoj vožnji bila je situacija da je trebalo naglo kočiti i aktivirao se abs te se upalila ta lampica. Po povratku prodavač je napravio dijagnostiku koja je rekla da je otišao taj prekidač, te mi je dao novi iz trgovine da si ga promijenim jer nije bilo vremena da ga tamo mijenjaju. Po dolasku kući isti je zamijenjen i izdržao je evo oko godine dana.

Zar je moguće da je opet riknuo?

Vrlo vjerojatno, i čvrsto vjerujem da je on jer mu je cijena oko 70 kn, malo egzibicije kod promjene i krvavi prsti(moj meho).
Vidjećemo.
Još netko u vezi brisača ,kakov savjet ili sam ja prvi sa takovim kvarom?
0989739290

Lima_ri

"it doesn't matter what you're driving. what matters is how you drive it"

Multijet

Heh, zaboravio da sam već pisao o tome, hvala što si me podsjetio. Budem vidio sa tim prekidačem, malo ga pošpricati pa ćemo vidjeti jel opet on.
0989739290

bos

Brisači ti dobivaju neke podatke vezano za brzinu od ECU tj iz body kompa koji se nalazi unutar auta, tamo ispod volana. 

Naime kad staviÅ¡ brisače na prvu brzinu i ako recimo voziÅ¡ po autocesti mislim brzinom preko 80km/h ili 100km/h body comp ih sam ubrza, tj imaju veći broj intervala brisanja nego kod nižih brzina kretanja vozila.  Mislim da se interval s svakih 5s  smanji na svake 3s ili tako neÅ¡to.  Nisam siguram za točna vremena ali to je princip, pa možda mu se neÅ¡to pobrkalo.  Trebala bi dijagnostika neÅ¡to pokazat, iako nisam nikad ispitivao brisače s njom.

Multijet

Heh ostao dužan odgovor na ovu temu. Promijenio prekidač kočnice i počistio kontakte na pužnom prijenosu motorića brisača......Sve radiðŸ'
0989739290