Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

gokiSP

Kao i sto sam ja imao problem mrvljenja Michelin gume, a bile su nove.
Sve je to danas, nazalost, relativno. Iako, vjerujem da smo mi zemlja sa trzistem na koje lakse dolaze stvari koje nisu 100% ispravne i koje na nekom drugom trzistu ne bi prosle

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Delta TD

GY asimetric 2 kupljenje nove 225 45 17 vozene jednu sezonu naprijed drugu iza na Alfi 166 i gle cuda ove sto su bile iza a proslu sezonu naprijed su jos dobrebando kada ?.a imam i UG 9 205 55 16 i one su jos OK sad trazim nove i razmisljam izmenju Continetala SC 5 ili Unirojal nesto kisa5a vidjeti cemo

098871798

Green Punto

npr uniroyal rainsport 3 je odlicna guma sto se drzanja tice ima A clasu kao i bluesresponse. te ima meni najljepsu saru. No na puno mjesta sam procitao da se nenormalno brzo trosi 10-15K km i gotove.  Tako da nije to bas jeftin sport
Cuore Sportivo   :wiii:

Mario_N

Citat: Green Punto  u 15 Ožujak 2017, 21:43:38
...vec da se to dogadalo na dunlop i goodyear gumama kao sto je i gokisp rekao...

Ovu info mi rekao i naš lokalni gumimeštar. Ima čiča godina iskustva, nije neki lajbek.
Uglavnom, unazad godinu-2 je imao takav slučaj sa 2 dunlopice i 1 GY.

Ja prošle godine uzeo Sonar SX1evo, još ih ipak prekratko vozim, ali u odnosu na Fuldu Carat Exelero koje sam imao prije bočni zid je nešto mekši, auto se mijesi u zavojima (ali ipak daleko manje nego na 15") ali drže gume.
Htio sam opet Fuldu ali ih više nije bilo (ili ih nisam znao naći), drugi izbor su mi bile Barum Bravuris 3HM ali sam ih trebao čekati 2-3 tjedna u nosivosti 91 pa sam naletio na akciju Sonara i uzeo njih.
Jedino ih nisam isprobavao na kiši pošto sam NAKON kupnje negdje naletio da se solidno drže ali da ne daju nikakve naznake aquaplaninga već da samo proklize pa mi se ne da riskirati. I da, iznad 120 su dosta bučne.
Malo me razljutilo što se svugdje reklamiraju kao ljetne gume a u biti su cjelogodišnje, i to sam skužio tek slijedeći dan nakon kupnje.

brava 312

Jel imao tko iskusta s nexen gumama?
Koreanci ih proizvode pa reko ako im valjaju auti i mobiteli moguće da su i gume ok.
Trebao bi dimenziju 195/55/15

tomozuki

Imam ja nexen 4s ako ti sta pomaze, po suhom super, ali po mokrom treba malo njeznije dok se ne zagrije
Meni puno bolja od save a kao u istom su rangu
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

brava 312

Koju dimenziju imaš i koliko si platio.
Ja tražim nešto do 400 kn po gumi.

tomozuki

175/65/14
Prije godinu i pol sam ih uzeo za 370 kn/kom, sad su jos i jeftinije u toj dimenziji..
A 195/50/15 su 320-350 kn/kom, neki dan sam gledao
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Sonic

KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

Memphis

Citat: Green Punto  u 15 Ožujak 2017, 16:36:52
ne cudim se nego lijepo pitam, ali ocito je vamo tesko o icemu normalno raspraviti.
Pozalim sto sam ista pitao i stavio.

imam dva seta felgi, na jednom ljetne, na drugome zimske gume
Citat: topolino  u 15 Ožujak 2017, 15:45:11
Guma stara 4g.
Nema to veze sa starosti gume. Očito je neka loÅ¡a serija. Ja sam imao gume stare 10 godina pa se nisu nikad dogaÄ'ale takve stvari. Niti sam ikad tako neÅ¡to vidio na bilo kojoj staroj izraubanoj gumi.
Citat: Green Punto  u 15 Ožujak 2017, 22:46:22
npr uniroyal rainsport 3 je odlicna guma sto se drzanja tice ima A clasu kao i bluesresponse. te ima meni najljepsu saru. No na puno mjesta sam procitao da se nenormalno brzo trosi 10-15K km i gotove.  Tako da nije to bas jeftin sport
Dobra gume se uvijek relativno brzo troši.
Citat: brava 312  u 21 Ožujak 2017, 20:03:57
Jel imao tko iskusta s nexen gumama?
Koreanci ih proizvode pa reko ako im valjaju auti i mobiteli moguće da su i gume ok.
Trebao bi dimenziju 195/55/15

Po meni te gume nisu vrijedne pažnje. Ima boljih proizvoÄ'ača za te novce.

Memphis

Citat: brava 312  u 21 Ožujak 2017, 20:23:18
Koju dimenziju imaš i koliko si platio.
Ja tražim nešto do 400 kn po gumi.
Pirelli P1 Verde

Sonic

KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

robert_zd

Da se ukljucim u temu. Trebam minjati gume na bravu. 225 45 17 Nesto najjeftinije tipa Sava ne dolazi u obzir.
Mozda neka srednja klasa posto ne vozim previse divlje i ne pravim vise od 10-15 t km godisnje. Neka preporuka i cijena koju ste platili? Kakva je Nokian guma 700kn po komadu?

alister

U toj dimenziji imaš hrpu guma do 700 kuna po komadu, pogledaj recimo Ekupi i Dunlop, Goodyear, Hankook, Vredestein, Continental, Bridgstone...

https://www.ekupi.hr/Gume-g14005.aspx#filters(%C5%A0irina$225@Visina$45@Promjer$17@Sezona$Ljetna);sort(asc);SubPage(1)

robert_zd

Sto ih vise gledam to manje znam  :crazy2: Prosa sam tri  prodajna mista u Zadru i skupija cijene i niko mi nije ni ponudija Hankook recimo. I kad napisu stave Continental al koji, premiumcontact, sportcontact, ecocontact i tako je sa sve jednom gumom.