Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 12 Gosti pregledava ovu temu.

franjo-fritz

Citat: gokiSP  u 11 Ožujak 2017, 07:34:22
A Profile? Tvornicki reparirane gume, 225/45/17 cca 1000 kn za 4 komada. Kaze mi vulkanizer da ima dobre feedbackove od onih koji su ih uzeli

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

vulkanizer bracun..mislim da ima Daytonu po 400 kn komad..nove u toj dimenziji
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

gandi

Radije godinu staru sa pola profila, nego novu protektiranu

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

Sonic

NEXEN N FERA SU4 XL 225/45 R17 94W - 540kn sa računom u ZG.
Kakve protektirane kakvi li bakrači !
Sa ovima sam napravio preko 25k km i prezadovoljan sam.. Držanje po mokrom bolesno (na 18")
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

sink.as

Ja kupia za puntaca danas u kauflandu savu perfektu za 190k  po komadu, montirat cu ih tek kad rijesim selene na vilicama naprid i lezajeve na ramenima nazad pa javim kakve su

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Memphis

Citat: sink.as  u 13 Ožujak 2017, 16:37:30
Ja kupia za puntaca danas u kauflandu savu perfektu za 190k  po komadu, montirat cu ih tek kad rijesim selene na vilicama naprid i lezajeve na ramenima nazad pa javim kakve su

Nemaš kaj javit :) kad padne kiša samo oprezno ... pogotovo nakon 10000 km ... onda je ko skija.

sink.as

Zena napravi 10000km u dvije godine a ako izdrze vise od godinu ja prezadovoljan

Vanc123

Neznam jucer sam citao hakovu reviju i savine gume su dobile jako dobre preporuke ali im isto zamjeraju ponasanje po mokrome
Cak ima i dosta guma koje nisu tolko poznate ali su dobile super ocjene.:)

gokiSP

Citat: Sonic  u 13 Ožujak 2017, 14:57:55
NEXEN N FERA SU4 XL 225/45 R17 94W - 540kn sa računom u ZG.
Kakve protektirane kakvi li bakrači !
Sa ovima sam napravio preko 25k km i prezadovoljan sam.. Držanje po mokrom bolesno (na 18")
Da se razumijemo, ne pricam o protektima koji se rade tu kod nas. Profile gume su tvornicki protektirane gume. Dakle, nisu ljepljene na staru bazu kako se to kod nas radi. Guma je nova, konstrukcija je nova, cijena je bagatela, a iskustva su pozitivna. Pitam cisto da vidim ima li tu netko tko ju vozi...

A taj Profil cak i ovo proizvodi

topolino

Ova zadnja ako je ta na koju mislim, onda drzi odlicno. Voze trke sa njom.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Citat: Vanc123  u 14 Ožujak 2017, 17:57:16
Neznam jucer sam citao hakovu reviju i savine gume su dobile jako dobre preporuke ali im isto zamjeraju ponasanje po mokrome
Cak ima i dosta guma koje nisu tolko poznate ali su dobile super ocjene.:)
Teško.
Guma ne može dobit dobre preporuke ako je loša na mokrome. To je najbitniji faktor kod ljetne gume.

Perfecta je baš dno dna. Ali zato cijena sve opravdava. Al opet za 20 kn više po gumi imaš Firestone Multihawk ili Fuldu Ecocontrol koje su puno bolje gume.

gokiSP

Da, to i je guma za stazu. Isto je cijenom daleko jeftinija od brendiranih. Isto je protekt kao i ova iznad nje. Ako su u stanju napraviti dobru gumu za stazu, onda valjda nisu daleko od toga ni sa cestovnim programom.
Samo cinjenica je da smo mi i dalje narod koji vjeruje da nesto sto je jeftino i nije marketinski razvikano nije vrijedno spomena.

DiscoVolante

U rasprostranjenim dimenzijama razlika izmeÄ'u dobre i loÅ¡e gume je minimalna, a za neÅ¡to Å¡to će biti nekoliko godina na autu se isplati dati koju kunu viÅ¡e.

Ja osobno ne bih Å¡tedio na sigurnosti stavljajući protektirane gume. Mislim da sva testiranja i razvoj koji proÄ'e Pirellijev, Michelinov, Continentalov, Savin/itd. model gume vrijedi razlike u cijeni.

gokiSP

Ta testiranja su isto diskutabilna. Ljudi kupuju gumu jer na testu ima dobro ocjenu, a to ne mora biti mjerodavno.
Primjer, uniroyal guma nije imala dobre ocjene dok recimo barum je. Te dvije gume imaju idtu smjesu, razlika je u sari. Barum ima saru koja nije bucna i zato ima dobru ocjenu, a uniroyal koja ima kisnu saru ne moze dobiti tu ocjenu zbog buke. Neki ce kupiti barum jer ima dobru ocjenu, a ja cu radije kupiti tu istu gumu pod drugim nazivom, sa losom ocjenom i puno boljim drzanjem na mokrom.

Mike20

Uniroyal nemre bit bučna guma nikak, smjesa je stvarno mekana, još ima taj neki shark skin sloj tak da nema šanse da je ista gazeća površina ko Barumu

gandi

Gumari na testiranje Å¡alju posebno pripremljene, testne primjerke guma koje imaju ne baÅ¡ velike veze sa gumama koje doÄ'u u dučan na policu. Tu tvrdnju je joÅ¡ i potvrdio neki od velikih. Bridgestone, Michelin, GY ili Continental.
Najrelevantnije ocjene guma se mogu naći na tyrereviewsu.
--->>>    click here      <<<---