Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

draĹžen

Decki,jel tko na stilo stavljao michelin crossclimate gume? Ja se spremam kupiti pa ako je vec netko uzeo nek javi dojmove.

alenzg

Nisam, ali evo sve bitno je tu čini se:

http://www.autonet.hr/michelin-crossclimate-i

Moglo bi se reći samo - fala k***u da netko smisli pravu cjelogodiÅ¡nju gumu konačno, a ne da moram naručivat termin u Autocommerce-u za mijenjanje svakih pol godine ko da je CT mozga, jbt...već sam postao teoretičar zavjere uvjeren da je ustvari kriv vulkanizerski lobi da je već odavno nemamo:) 

draĹžen

Ja uzimam na kraju iduceg mjeseca. Nemam love za ljetne i zimske pa cu ovak probati. Da je u pitanju sava, kleber, nexen nebi to uzimao. Ali michelin hoću

Sonic

Å¡ta nedostaje nexenu ?
imam ih na skoro svim autima već godinama i nikad nikakvih problema

btw: GY 2013 godina

KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

draĹžen

Koje nexen imas? Zimske? Vozis ih cijelu godinu?

Sonic

zimske gume stavljam po zimi a po ljeti ljetne  8)
Kupim zimske koje su dostupne kod nas.
Premda u zadnje vrijeme dosta uzimam na gogume.com i nikad problema sa Nexenom.
Pa nisu oni noname kinesko smeće od guma da bi bilo problema
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

tomozuki

Imam i ja nexen na svom i zadovoljan sam kako drze cestu..puno bolje nego sava ili yokohama
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Mike20

Nema te gume koja na +35 i -15 ima istovremeno dobra svojstva, zimi zimska raÄ'ena za zimu, ljeti ljetna, dva seta felgi i mijenjaÅ¡ ih sam vani na sred ceste, trajat će godinama

draĹžen

Gle,kad nije bilo novca ljudi su se vozili na ljetnima na -15. I nije bio veliki problem ako se prilagodis malo uvjetima na cesti. Ako ima leda nece ti previse ni zimska pomoci. Ova michelin ima certifikat za snijeg. Prosjecna temp u sisku zimska je plus 6. -15 imamo jedan dan u godini. Kupiti cu pa vam javim dojmove.

Mike20

Kad sam bio mlad i lud, vozilo se po snijegu sa ćelavim ljetnim. Al jasno, normalnom vozaču to je dosta. Al ta guma nije za ove koji svaki dan voze utrke na posao  ;D

Stilo M

Ja sam za duple gume
Ne vjerujem tim cjelogodisnjim
A i po sijegu da me odnese bilo bi mi jako jako zao 17" ovak ako 15"celicanu maznem nije mi zao :)
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

draĹžen

Pa ova ide na snijeg. Ima certifikat. Pa to je michelin

kiky776

Javi dojmove kada uzmeš gumu, ja osobno nikada ne bi te cijelogodišnje uzeo. Ja imam većinom ljetne, zimske stavim na auto ako odem na snijeg negdje ili slično, a uglavnom to bude par tijedana godišnje :D
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Mike20

Osobno stavljam zimske po slovenskom kalendaru. Baš me zanima ta guma, dovoljno mekana da zimi ide po snijegu, a da po ljetu nije premekana i potroši za 10 000km

stilista

realno ne mozes imat ovce i novce.....ili je ljetna ili je zimska....sve ove cijelogodisnje su po meni i po svim testiranjima do sada promasaj

s druge strane moj otac cijelo ljeto vozi na savi eskimo i nema nikakvih problema...ali to je vise zbog njegovog nacina voznje nego zato sto je eskimo dobra ljetna guma  :D

2 drazen

i ovo gore na slici je gy i to skuplji model pa vidis sliku....

michelin je i energy pa vecu plastiku u zivotu nisam vozio.....