Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Ja bi suzio izbor na Dunlop i Conti

bubinho

meni je interesantno koliko odstupaju rezultati testiranja istog modela guma ali u različitim dimenzijama

Mike20

A nisu neke tvornice spojene tipa Dunlop s Goodyearom ili slično?
Testovi su sponzorirani i kad to nisu, ne postoji neovisno testiranje

gandi

ADAC nije sponzoriran, ali opce je poznato da gumari proizvode gume za prodaju i gume za test.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

thomekh

Kupujem zimske gume,pa gledam hankok posto sam sa ljetnima prezadovoljan,ima tko zimske njihove? A i cijenom su ok

topolino

Razlike ima u istom modelu gume jer nemozes napraviti jedan dizajn sare koji ce se jednako dobro ponasati u 6 dimenzija. Zato i guma za trke dolazi u 5 dimenzije i niti jedna nema blage veze sa drugom.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Prosječni korisnik neće primjetiti razlike izmeÄ'u ponaÅ¡anja svih guma navedenih na testu, dok neÅ¡to malo napredniji korisnik neće primjetiti nikakve razlike u prvih 6 na testu

gandi

Citat: Mike20  u 08 Studeni 2017, 10:40:24
Prosječni korisnik neće primjetiti razlike izmeÄ'u ponaÅ¡anja svih guma navedenih na testu, dok neÅ¡to malo napredniji korisnik neće primjetiti nikakve razlike u prvih 6 na testu
Bingo

--->>>    click here      <<<---

moke

Citat: gandi  u 08 Studeni 2017, 12:02:54
Bingo

Za dobrog vozaca nema slabih guma :rofl: ,samo se prilagodis onome sta imaš.
Slabija guma = vise zabave
A ženama i djeci uvijek kupite najbolje gume po testu. Njima je cesce bitan zaustavni put :budala:

Mike20

topolino

Samo to ima dvosjekli mac. Kada sjedne u tvoj naguzit ce nekog jer ne koci dobro :D:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Echo

Ja već godinama vozim Savu Eskimo S3 i S3+ noviji, vozio ih stare po desetak godina poderana ili sada jučer glanc nove kupljene...155/80 R13, 175/70 R13, 165/70 R14, 185/60 R14, 195/65 R15, 205/55 R16... Meni osobno na autu od 150 konja ili 55 konja sasvim isto... solidne po mokrom, solidne po bljuzgi, solidne po blatu, solidne snijegu i ledu... cijenom prihvatljive, možda malo bučnije od nekih skupljih, ali sve u svemu kupovat ću ih i dalje

Michael

Ali su jednom riječju, solidne, kako ste i sami rekli. Nekima to nije dosta. Imam ih trenutno na autu i nadam se da mi je to zadnja sezona s njima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Puntigamer

Citat: Bero  u 07 Studeni 2017, 15:28:31
.....
Ista stvar je i sa indexom brzine - misliÅ¡ se voziti preko 210 km/h?  :D:
Samo bezveze više plaćaš gumu koja je uz to i neudobnija

Index brzine gume mora biti u skladu s podacima iz knjižice vozila (uputstva o koriÅ¡tenju vozila) a u suprotnom se  auto smatra tehničkim neispravanim i kao takav ne bi smjelo dobiti prolaznu ocjenu na tehničkom  pregledu.
Index maksimalne brzine ljetne i zimske gume nisu isti, kod zimske Index brzine je niži.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Tako je. Index može biti veći, ali ne manji od navedene Max brzine u prometnoj