Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

topolino

Eskimo S3 je za penzic voznju (unutar ogranicenja, koje je sada po istri vecinom 60km/h)  Ja sam sa njom haklao po zavojima (suho i mokro) i guma drzi bez problema zadanu putanju. Problem je u onom sta ljudi ne misle da im nesto moze izletiti na cestu. Znaci svaki jaci manevar ili jace kocenje je stran pojam na eskimo S3. Npr: U istri ima pun kufer divljaci zimi po predgradu. Za zeceve je lako, no kada ti izleti srna ili vepar od 150kg+ raznese ti pola auta, a nda placaj popravak i kazne jer si automatizmom kriv.  A cim izades iz pule ti stoji ploca divljac na cesti.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Michael

Nema samo Istra problema sa divljači, u MeÄ'imurju ista situacija.
Ima i situacija di se vozači u zadnje tren sjete skretati, pa se naglo zaustave. Tu se vide razlike izmeÄ'u kvaliteta guma.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Mike20

Citat: topolino  u 04 Prosinac 2017, 18:20:57
, a nda placaj popravak i kazne jer si automatizmom kriv.  A cim izades iz pule ti stoji ploca divljac na cesti.

Onda to nema veze s markom guma, posebno Savom S3, ne?

gandi

Zasto ne?
Kvalitetnija guma sa metar kracim zaustavnim putem vec moze znaciti hoces li se zaustaviti prije vepra ili ces ga pokupiti.
Ili, kad smo vec kod zivotinja, hoces li se zaustaviti ispred ili iza zebre.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Mike20

Ma jasno, nego u kontekstu krivice kad već naletiš na životinju da si automatski kriv.

kiky776

Meni se jednom srna zabila u bok auta, Ä'aba onda i najbolje gume  :laughing-smiley-001:
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

topolino

Pa da imas npr. premium gume vrlo vjerojatno ces stici stati pri nekoj normalnoj brzini 60km/h ili ces otklizati za nekim buget gumama. Sa buget gumama budes i na toj brzini klizao po mokrom.

AntonioK

Na GP-u su te famozne savine 175/65R15 guma je užas,živa plastičerija,nedaj bože da ti nešto izleti,a na Bravu su pirelijeve 17-ice litnje razlika nebo i zemlja(govorim o suhom vrimenu)

Michael

Ima li koja alternativa skupim dimenzijama koje su tvornički propisane za Punto Evo:
• 185/65/R15 88H (zimske 88Q)
• 205/45/R17
Zanima me koje dimenzije su alternativa tim propisanim i koje se daju upisat u knjižicu/atestirat?

Stilo M

Citat: Michael  u 07 Prosinac 2017, 11:03:37
Ima li koja alternativa skupim dimenzijama koje su tvornički propisane za Punto Evo:
• 185/65/R15 88H (zimske 88Q)
• 205/45/R17
Zanima me koje dimenzije su alternativa tim propisanim i koje se daju upisat u knjižicu/atestirat?

PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

gandi

Valjda sam dobro odlucio

Michael

Bolje ne moze :)

topolino

Nisi pogrijesio. Jedino sto ce se vrlo vjerojatno prije potrositi nego doci plastika

gandi

Nokian WR D4 je izdrzao 2 sezone. Nadam se da ce ove bar isto toliko.
Obzirom na promjenu navika, sadasnje 2 sezone bi bile cca 40% vise kilometara nego sa WR D4.

Mike20

Pa puno se ti voziš zimi, ili je auto tak težak da ih brzo troši. Osobno vozim zimske gume po slovenskom, 15.11-15.03 i redovno mi pogonske izdrže 3+ godina