Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Citat: Mike20  u 10 Studeni 2018, 09:22:17
Nokian su odlične gume
Citat: Gillet  u 09 Studeni 2018, 21:42:25
za ypsilonku uzeo Nokian zimulje,,, velji ljudi da je to jako dobra gumica,, nemam osobnih iskustava sa otom gumom,,,,,a dimenzija 185 55 15,,,jedva našel...

dobre u svim uvjetima osim na mokrom kao i svaka guma tog cjenovog ranga ...

gandi

Nokian WR D4
Imao na alfi
Fenomenalna guma u svim uvjetima kada je temperarura niza od 5°C. Na visim temperaturama se raspada na ocigled.

Poslano sa mog SM-A750FN koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Gillet

evo dana s namontiral na stražnju osovinu lančice,,, gumi-protekt V gorica,,,ni za boga nač savu ili tak nekaj u dimenziji 185 55 15,čuo samo dobre stvari o gumama iz VG,,, cijena je 230 kun/kom,,,pa bumo vidli,,,

topolino

Cek malo. To je protektirana guma? Gazni sloj je kao michelin alpin4.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Gillet

je,šara od alpin mišelinke, guma je protekt,s time da je cijela obnovljena,vulkanizirana, dakle,i gazni sloj i bočnica.

topolino

Pa da vidimo iskustva i sa time :): Koja je guma posluzila za bazu?

Gillet

oni delaju samo sa michellin bazom,,

Mike20

Imaš u toj dimenziji "marke" samo stvarno slaba ponuda, ispod 500kn niš osim kineza

https://www.ekupi.hr/Gume-g14005.aspx#filters(Sezona$Zimska@Vrsta%20vozila$Osobno*vozilo@%C5%A0irina$185@Visina$55@Promjer$15);sort(rank);SubPage(1)

Dok u najmanjoj dimenziji za tvoj auto, imaš duplo jeftinijih guma, tak da se definitivno isplati uzeti 4 čelične 14ice i zimske gume 175/65R14

https://www.ekupi.hr/Gume-g14005.aspx#filters(%C5%A0irina$175@Visina$65@Promjer$14@Sezona$Zimska);sort(asc);SubPage(1)

Mike20

Nemrem urediti poruku, uglavnom ima Sava i Unyrojal zimska 175/65R14 po 279kn

Gillet

je, u manjim dimenzijam ima puno veći izbor,, no, s obzirom koliko km moja draga dela s lančicom, ljetni i zimski set bu trajal jakoooo dugo,, (od travnja do danas 3700km)

topolino

Niti moja sa svojim puntom. Radije gledaj 175/65R14 jer je izbor drasticcno bolji. Ja sam prosle godine za manje od 500kn/kom uzeo conti TS 860 u toj dimenziji. Ove godine ih isprobao na snjegu, ledu, kisi, osim u rikverc u brdo sve su polozile. Po neociscenoj autocesti vozio 90km/h i prelaz ociscenog i neociscenog (iz trake u traku) prosao super.

Mike20

I, jel tko upisao 225/45/17 dimenziju, dal' je trebao atest ili ide unutar tolerancija?

dinko1981

Koliko sam ja shvatio trenutno stanje u svezi upisa guma nemogu se bez atesta upisat gume koje nisu tvornicki ugradjivane na neki model a tolerancije se onda gledaju tek kod atesta tj da je u 3% da bi se isti zadovoljio

Puntigamer

Kako sam tražio zimske gume, za Toyotu Hilux, a dimenzija je malo problematična 205/70/16 ima vrlo mali izbor guma. U knjižici vozila ima još par upisanih dimenzija guma, pa sam još pita na stanici za tehnički pregled koje sve dimenzije mogu ići na Hiluxa i dobio sam odgovor da mogu ići +/- 5% od onih koje su upisane u knjižicu vozila.
Tako mislim da bi 225 mogle ići bez problema umjesto 215.
Kao Å¡to je Mike napisa ja isto ne osjetim razliku na volanima izmeÄ'u zimskih 205/55/16 i ljetnih 225/45/17.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk