Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Citat: Boxer  u 30 Kolovoz 2019, 13:42:23
Što znači dobra guma ? Što znači dobar vozač ?

Jeste svi Å¡umaheri ? Koljete aute po zavojima, brutalno ubrzavate, imate aute s 500 konja ?

Za normalne uvjete kakvi su u 90% slučajeva (osim kad su forumaÅ¡i i fejseri u pitanju, to sve Å¡umaheri i sve pilot do pilota) sve će normalne potrebe zadovoljiti bilo koja nova danaÅ¡nja guma a koja nije kupljena na proÅ¡tenju od zeng denga i ming li, njegove 18-e žene. Ja na kombiju imam Nankang gume, prije sam imao Conti Cargo, pa prije toga Semperit, radim 60tkm godiÅ¡nje, nikakve razlike mi nije bilo u gumama, i jedne i druge izdrže jednu godinu svih mojih vožnji od 160 po autoputu sa 2 tone do vožnje na ribičiju. Znači li to da su moje gume loÅ¡e jer na njima ne piÅ¡e neki brend koji se nekom sviÄ'a ? Dajte molim vas....

Potpuno krivo razmišljanje. Ja moram imat 500 ks i divljat po cesti da bi kupnja dobre gume bila opravdana?
Je kak da ne

To kaj se ti zadovoljavaš šrotom ne znači da vrijedi za sve ostale o tome smo već pričali. Isto kao što netko će dat 5000 kn za top mobitel nekom kome je manje to bitno će dat 2 i manje. Nego glavna stvar je u tome da se ja ne želim vuć po cesti kad padne kiša 5 banki nego se hoću normalno vozit a za to ću si stvori sve preduvjete kao dobra guma, dobar ovjes i sl. Ili kad se dogodi situacija na cesti kad trebaš naglo stat i slično da si mislim jel bu ona imala ikakav grip ili nikakav.

I ne možeš me uvjerit da je šrot guma al pari top gumi ... to možeš nekom drugom prodavat spike kako je to samo ime i ostale gluposti. Ko je tu školu prošao zna da su to sve priče za malu djecu. Da je tako onda bi svi kupovali ta smeća ... premium gume ne bi ni radili ...

topolino

Jeli tko cuo onu "treba prilagoditi voznju uvjetima na cesti"
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Citat: Boxer  u 30 Kolovoz 2019, 13:42:23

Za normalne uvjete kakvi su u 90% slučajeva

Slažem se, i " najlošija " guma je prošla neku kontrolu da bi uopće mogla izaći u prodaju.
I ona je dobra za 90% vozača i uvjeta na cesti.
A i zadnje vrijeme na cesti koliko vidim, tak i je na autima.

Testovi se rade u malo žešćoj vožnji, auto ganjaju po zavojima do Max. Brzine kad auto počne bježati, kočenje koje počinje na nekom markeru itd.

Ništa od toga nije promjenjivo u normalnoj vožnji po ograničenju ili prema spomenutim uvjetima

Osobno gledan za onaj 1-2 slučaja kad ću morati reagirati izvanredno kad taj metar dva nešto znači

Boxer

Citat: Memphis  u 30 Kolovoz 2019, 16:52:29
Potpuno krivo razmišljanje. Ja moram imat 500 ks i divljat po cesti da bi kupnja dobre gume bila opravdana?
Je kak da ne

To kaj se ti zadovoljavaš šrotom ne znači da vrijedi za sve ostale o tome smo već pričali. Isto kao što netko će dat 5000 kn za top mobitel nekom kome je manje to bitno će dat 2 i manje. Nego glavna stvar je u tome da se ja ne želim vuć po cesti kad padne kiša 5 banki nego se hoću normalno vozit a za to ću si stvori sve preduvjete kao dobra guma, dobar ovjes i sl. Ili kad se dogodi situacija na cesti kad trebaš naglo stat i slično da si mislim jel bu ona imala ikakav grip ili nikakav.

I ne možeš me uvjerit da je šrot guma al pari top gumi ... to možeš nekom drugom prodavat spike kako je to samo ime i ostale gluposti. Ko je tu školu prošao zna da su to sve priče za malu djecu. Da je tako onda bi svi kupovali ta smeća ... premium gume ne bi ni radili ...

Koliko imaš godina, koliko si kilometara odvozio, koliko auta promjenio, pitam prije nego ti objasnim neke stvari o mojim šrot gumama i životu za volanom
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

topolino

Boxer u kojoj su dimenziji bile conti cargo i koji model?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Boxer

conti vanco 2 je bio u pitanju za ljeto i vanco winter za zimu, 6 kom 6000kn.

195/75-16c

Nakon 50tkm za baciti, sad imam već drugi set Nankang cw20, radim iste kilometre sa njima za 490kn/kom.

Zimske imam nakon contia Riken(Srbija) 107r, ista stvar, vozim ga samo ja po istim cestama, u istim uvjetima a ostane mi solidna lova.

Ako nešto nema premium ime ne znači da je šrot kako memphis baulja, čovjek je napisao kamion gluposti od jednom

Memphis

Citat: Boxer  u 30 Kolovoz 2019, 20:31:10
Koliko imaš godina, koliko si kilometara odvozio, koliko auta promjenio, pitam prije nego ti objasnim neke stvari o mojim šrot gumama i životu za volanom
Dovoljno da mi nemreš prodavat takve budalaštine da je šrot guma al pari premiumu. Ne samo meni nego bilo kome drugom.

A taj krkansko-kafanski ograničeni pristup di si bio 91. dok sam ja vozio ostavi za takva mjesta kojima to dolilči.

niko33

Ja si bum lasi vuzgal :)
Ovo sad vise nije forum nego svaÄ'a!!!
Poanta je da svatko da svoje mišljenje iskustvo - nitko ne prodaje nikome nikaj!!!
Mozes ga prihvatit,mozes napisat loše iskustvo s tom gumom ali ko ima većeg je krajnje nepotrebno.

Napisal sam Hilfly - najjeftiniji kineski Å¡rot. Godinu dana ga vozim i po kiÅ¡i i po suhom i nikakvih problema(to kaj sam napisal da ih mjenjam druge godine za Savu je stvar moje procjene da će polako postat plastikaneri i gubim pouzdanost u njih)Dal ga preporučujem i dižem u nebesa ili prodajem - NE,samo piÅ¡em da me vozil ok i ako netko uzme moje iskustvo i kupi gumu ok,uzima je sam temeljem ne samo mojeg posta nego i drugih stranica i cijene.Auto ima  preko 400nm okretni moment i vjeruj mi da tu guma trpi,i izdržala je.Ne vozim utrke,ne ludujem po zavojima - kad sam “siguran” i sam ga malo propusem ali sve u nekim granicama normale.
Imam prek 40 godina,14 auti privatno promijenil,dosta službenih različitih snaga.Radim cca 30 tisuća godišnje i za sebe smatram da mogu dat prihvatljiv komentarcic o gumi čisto iz iskustva i broja isprobanih modela guma.

P.S.radim u gumarskoj industriji 22 godine-firmu neću rec,samo da je meÄ'u najjačima u HR i ne pametujem. Mogu ti napiflat svaki list koji imamo spremni za kupce za svake gume ali neću već samo pisem o probanom sa dobrom voljom da cu pomoć nekome...

Napisi kaj voziš,kolko konja,koja dimenzija gume,kolko ju voziš i koji model i iskustvo....čemu nervoza...

Dosadan sam i prst me boli - forum je i svatko ima pravo na miÅ¡ljenje i zapažanje i iskustvo i za dobru ideju ili pomoć nekome ali mislim da nikad,ali nikad nema potreba za svaÄ'om.
Razilazite se u mišljenjima - ok.
Svatko tko čita će uzet stranu koja mu odgovara i kraj.

Teško je vrijeme i sparina,popit mrzli sokic upalit klimu i pred TV a ne gubit živce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boxer

Citat: Memphis  u 30 Kolovoz 2019, 21:49:35
Dovoljno da mi nemreš prodavat takve budalaštine da je šrot guma al pari premiumu. Ne samo meni nego bilo kome drugom.

A taj krkansko-kafanski ograničeni pristup di si bio 91. dok sam ja vozio ostavi za takva mjesta kojima to dolilči.

Nisam mislio na to al vidim da si zabrijal u totalno krivi smjer pa se isključujem iz rasprave jer ti fali malo osnove poštovanja, kulture i tako dalje.

Memphis

Citat: niko33  u 30 Kolovoz 2019, 22:33:35
P.S.radim u gumarskoj industriji 22 godine-firmu neću rec,samo da je meÄ'u najjačima u HR i ne pametujem. Mogu ti napiflat svaki list koji imamo spremni za kupce za svake gume ali neću već samo pisem o probanom sa dobrom voljom da cu pomoć nekome...
Ti radiš 22 godine u gumarskoj industriji on je 20 godina na cesti ... na isto se pozivate al jedna bitna stvar je tu u pitanju. Đabe vam sve to kad nemate pojma.
Meni seljak doÄ'e i krene s raspravom o brazdi i oranju odmah mi se ko vi poziva na 42 godine iskustva u oranju te o tome kaj ja imama njemu pričat, ne on zna. Samo nikad nije čuo za fini hidraulik ... kaj je najbolje ima ga 42 godine na traktoru a ne zna da ga ima a kamoli čemu služi ... tak i vas dvojca.

Uopće nije bitno tko šta vozi i koliko je na cesti jer ovo kaj vi tvrdite graniči sa zdravim razumom ... da je Hilfy i ostala sranja od guma jednaka npr. Michelinu i drugima iz premium kategorije ...

O tome više nemam kaj s vama raspravljat pa bilo vama pravo, krivo ili bezobrazno.

niko33

Polako...
Znam da je sparina i vrućina i da su ljudi nervozni :)
Par put pisem da nisu iste kvalitete,nigdje ih ne usporeÄ'ujem već samo pisem da su zadovoljile moje potrebe a ti ako imaÅ¡ Continental-piÅ¡i kakvo ti je iskustvo s njima,omjer cijena-kvaliteta i nemoj skakat ko nekaj na nekaj(znam da ima neka uzrečica kad se ***.. bez razloga)

niko33

Citat: Memphis  u 31 Kolovoz 2019, 17:28:16
Ti radiš 22 godine u gumarskoj industriji on je 20 godina na cesti ... na isto se pozivate al jedna bitna stvar je tu u pitanju. Đabe vam sve to kad nemate pojma.
Meni seljak doÄ'e i krene s raspravom o brazdi i oranju odmah mi se ko vi poziva na 42 godine iskustva u oranju te o tome kaj ja imama njemu pričat, ne on zna. Samo nikad nije čuo za fini hidraulik ... kaj je najbolje ima ga 42 godine na traktoru a ne zna da ga ima a kamoli čemu služi ... tak i vas dvojca.

Uopće nije bitno tko šta vozi i koliko je na cesti jer ovo kaj vi tvrdite graniči sa zdravim razumom ... da je Hilfy i ostala sranja od guma jednaka npr. Michelinu i drugima iz premium kategorije ...

O tome više nemam kaj s vama raspravljat pa bilo vama pravo, krivo ili bezobrazno.
Sjedim,ubijam dosadu - u klimatiziranoj sobi - da izbjegnem nepotrebne napadaje nervoze i kliknem ne tvoj profil i tvoje postove. 50% vremena se svaÄ'aÅ¡,uvjeravaÅ¡ ljude da samo tvoje miÅ¡ljenje vrijedi,da su im auti govna(čovjek kupi Peugeot 207 i ti mu napiÅ¡eÅ¡ da je auto govno).
Koj ti je k....?

Jučer smo imali mini meet i ubili dva sata u smijehu i zajebanciji !!

Doma pogledam forum i vidim di se ti pjeniš i pizdis bez ijednog razloga.

Da,mlaÄ'i si i od Boxera i mene,da-imamo vise iskustva od tebe po broju prevozenih km i raznih auti,da- obojica imamo bolji auto od tebe i da,mogu kupit premium gumu bez da osjetim da mi fali u budžetu ovaj mjesec ali neću jer mi i ovo zadovoljava potrebe a državi plaćam dovoljno da bih im davao poreza na stvari koje su mi nepotrebne.

I na kraju (valjda cu popuÅ¡iti i ban/hlaÄ'enje na neko vrijeme) ali izgleda da i obojica imamo i većeg od tebe i ne pizdimo na gluposti za razliku od tebe kojeg frustracija vodi kroz život......

Ajd,mlad si još,možda i naraste.
Držim ti fige i puno sreće!!

147

Boxer

Yokohama je oduvijek imala ok gume, ne sjećam se da mi je itko spominjao probleme ili nezadovoljstvo

Memphis