Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

punto1976

Di ste vidli da je Sava plastična? Ja sam ju slučajno uzeo malo rabljene preko njuškalo po dobroj cijeni. A po kiši svaka minimalno dobra guma dobro će se ponašat u normalnoj vožnji.

Michael

Imam ih na autu, tako da govorim iz vlastitog iskustva (mislim na Savu). Možda jesu dobre prve dvije sezone, ali toliko će svaka guma izdržati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

MADmax23

sava je odlicna guma uhp2 (cijena,svojstva,itd)

Memphis

svaka je "odlična" dok je nova. S vremenom i troÅ¡enjem se radi razlika izmeÄ'u dobre i loÅ¡e gume. Kod jeftinijih/slabijih guma guma se brže pretvara u plastiku ... i to je ono Å¡to je najteže napravit dobar kompromis izmeÄ'u trajnosti i performansi.

MADmax23

Citat: Memphis  u 24 Travanj 2018, 23:46:17
svaka je "odlična" dok je nova. S vremenom i troÅ¡enjem se radi razlika izmeÄ'u dobre i loÅ¡e gume. Kod jeftinijih/slabijih guma guma se brže pretvara u plastiku ... i to je ono Å¡to je najteže napravit dobar kompromis izmeÄ'u trajnosti i performansi.
to je istina.imao sam uhp2 i prezadovoljan.sada uzeo skuplju uniroyal rs i isto zadovoljan (jest da je skuplja nekih 150kn po komadu).
ali moj normalni nacin voznje grad,otovrena 5god svaka izdrzi bez problema.

Hoppe

Pozdrav, odnedavno posjedujem Fiat Grande Punto 1.4 16v. Zanima me možete li mi preporučiti kakve solidne gume za Dalmaciju? Planiram uzeti ljetne (temperatura je rijetko ispod 0, a tada se neće ni voziti), prelazilo bi se manje od 10 000km godišnje. Dimenzije su 185/65 R 15 H.

Na mall.hr imaju RainExpert 3 185/65R15 88H za 400kn. Ima li šta bolje za tu cijenu (ili za nižu cijenu) ?

MADmax23

Hoppe

Hvala na odgovoru. Koju Savu?

Michael

Ja imam RainSport3 na Punto Evu i zadovoljan sam s njima. Prije toga sam imao Savu Eskimo S3 koje su došle s sutom i jedva sam čekao da ih zamijenim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Tooutman

Sava eskimo s3 su zimske gume te nikak za njega u dalmaciji. One nisu za cijelu godinu jer bi se brzo trosile, cvilie ili tako dalje sto ide snjima pogotovo ako vrucine. Za po zimi su ok.  Bio neki adacov test gdje su bile prosjecne ali po snijegu su bile medu najboljima. Cak bolje od skupljih marki tipa conti ili michelin. Ja ih vozim iskljucivo po zimi i zadovoljan sam njima od 2002 tj tri serije na bravi i sad na mojem bravu. Naravno zivim u nizini. Nije da ih vozio po alpama.
Tako da to i nije neka usporedba s rain sportom koje su bas ljetne. Onda bolje da se usporeduje s intesom ili perfectom. Intesa je skuplja kao i kvalitetnija. Vozio je nisam pa ne mogu iz prve reci. Za perfectu cujem da nisu nest.

I da po meni kupi so neke ok gume jer ipak ti to prvi kontakt s cestom.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

MADmax23

sava ti se krece oko 300kn i za punta sasvim ok za normalnu voznju i auto do 120ks.
izdrzat ce ti sigurno 4-5god.

topolino

Koje perfecta? One su samo za penzionere i max 75ks. Na sve jace ih nebi ih stavljao.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

MADmax23

Citat: topolino  u 14 Kolovoz 2018, 19:14:52
Koje perfecta? One su samo za penzionere i max 75ks. Na sve jace ih nebi ih stavljao.
pa on pita za punta 1.4 koliko vidim.
za taj auto i normalnu voznju guma je top

Mike20

Sava UHP2 odvrtila kod mene do sad 9000km, zasad odlična, po mokrom bolja od bivše Ventus V12 Evo2 koje sam imao, 225/45/17

MADmax23

Citat: Mike20  u 14 Kolovoz 2018, 22:01:00
Sava UHP2 odvrtila kod mene do sad 9000km, zasad odlična, po mokrom bolja od bivše Ventus V12 Evo2 koje sam imao, 225/45/17
potpisujem!
imao uhp2 i najbolja guma ulozeno dobiveno.
sada imam uniroyal rain sport i cak bi se dao kladiti da je uhp2 bolja po mokrom