Fiat Punto MK2, 1.9 JTD, lupkanje u motoru

Autor 1.9 JTD, 16 Rujan 2015, 21:28:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

1.9 JTD

Pozdrav. Evo vozim Fiat Punta, 1.9 JTD, 2003 god, troja vrata, 63 kw. Odkad sam ga kupio čuje se neko lupkanje u motoru. I kad se vozim i na leru, ali počinje se čuti tek negdje na 1500 okretaja. S većim gasom se jače čuje i brže lupka. Već sam svašta probao, skinuli smo poklopac motora i gledali ventile i sve gore pri vrhu motora i izgleda sve ok. Onda mi je jedan majstor rekao da je vakuum pumpa. Probao staviti drugu ali opet isto. Sad mi baš dolazi promjena ulja pa ćemo probati pogledati od ispod, tj. karter dolje i da pogledamo radilicu, jer sam čuo da bi možda mogao biti neki lager na radilici. Ako to ne uspije već nemam ideju što bi moglo biti.

Ima netko nekakvu ideju ili iskustva Å¡to bi moglo biti i gdje pogledati? Unaprijed hvala.

draĹžen.os

Možda su dizne u pitanju, jer navodno one kada su prljave znaju praviti takav problem. :82:

franjo-fritz

Da dizne mogu raditi taj problem... Al bi onda i pomalo dimio sivopalavo
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

1.9 JTD

Hmm, moram provjeriti s majstorom dal je gledao dizne. Dimi dosta auto jer nema katalizatora, ali dimi normalno crni dim...nista bijelo plavo ili sivo.  :82:

franjo-fritz

Kat nema veze previše sa dimom.. Dim stvara nesagoreno gorivo.. Ako crno dimi ima previse goriva. Tj ako su dizne u banani...
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

chakija

kat nema veze sa dimom... još ako ga imaš i ak je prištopan tek onda će ti dimit... vrlo vjerojatno da ti neka dizna curi

1.9 JTD

I mislite da bi se zbog dizna culo to lupkanje u motoru? Budem rastepel i pogledal pa javim...hvala zasad..
P.s. nasao sam i da bi mogao biti neki lager u alternatoru ili u kompresoru klime...ili mozda cak remenica od alternatora. Sto mislite o tome?

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

1.9 JTD

Uredu. Javim situaciju kad to sve sprobam.  :partytime

chakija

ležaj npr na alternatoru, kompr klime ili servo pumpi ne zvuči jednako dugo vremena...npr dva dana huči pa dva lupka pa dva rožÄ'i za ***, mijenja zvukove... dizna dok je neispravna "tuče" znači doslovno zvuči kao da npr klip udara i postupno se pojačava.. kod ovih je joÅ¡ dobro, nisi ti čuo kak mazdina common rail diza tuče, strahota

franjo-fritz

Citat: chakija  u 17 Rujan 2015, 19:40:09
ležaj npr na alternatoru, kompr klime ili servo pumpi ne zvuči jednako dugo vremena...npr dva dana huči pa dva lupka pa dva rožÄ'i za , mijenja zvukove... dizna dok je neispravna "tuče" znači doslovno zvuči kao da npr klip udara i postupno se pojačava.. kod ovih je joÅ¡ dobro, nisi ti čuo kak mazdina common rail diza tuče, strahota
je tk je

1.9 JTD

Nazalost niste bili u pravu...dizne skinute i bile na ispitivanju kod ivanuša u zaprešiću. Otkrio da jedna ne valja...nezz koji kvar joj je tocno bio...repariranje 800 kn. Dns to slozili i sve isto...isto lupka i i isto dimi...niti malo promjene...vec zbilja nezz gdje traziti problem.. :ljut

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

topolino

Lupa jer ima previse goriva. Ti svjetli MIL lampica, izmjeri kompresiju i skini karter dole moze biti da klipnjaca u banani ili radilica.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

1.9 JTD

Da svijetli mi ta lampica, ali samo kad ga "rastegnem", znaci u nekoj brzini, kad ga stisnem na vise od 5000 okretaja mi se upali ta lampica i onda ga nemogu stisnuti na vise od 3000 okretaja...ono gas do poda ali nejde. Onda moram stati, ugasiti ga, ponovno upaliti i stisnuti gas do kraja na leru. Onda mi izbaci čaÄ'u iz auspuha i ugasi se ta lampica... :tres: