Stilo Multijet 8v - ne ide uzbrdo

Autor hrg, 19 Rujan 2015, 22:58:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hrg

Pozdrav svima, molio bih za pomoć.

Primjetio sam prije nekog vremena da auto slabije vuče uzbrdo, pogotovo prilikom promjene brzina, do nekih 1800 okretaja, ali tome nisam pridavao neku veliku pažnju.

Ali jučer, s 4 osobe u autu i na prilično velikoj uzbrdici auto mi se jednostavno ugusilo u prvoj brzini, morao sam stati  i kretati pod ručnom uz Å¡kripu guma i onda je jedva krenuo, da ne govorim kako sam kuplung spržio pri tome jer sam mu morao nabiti veliki gas da uopće krene.

Ima li netko ideju što bi moglo biti uzrok tome - na ravnici se to toliko ne osjeti, ali čim dodje neka veća uzbrdica problem je prisutan.

Hvala unaprijed.

franjo-fritz

X stvari.. Al najpametnije ga staviti na tester...
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

draĹžen

Možda ga treba propuhati. Ima li itko savjet kako da se to najbolje napravi a da ne nastetim motoru? Voziti par minuta na visokim okretajima par minuta u niskoj brzini? Ili turiranje kao na tehnickom? Ja svoj vozim dvije god u gradu i sigurno je zagusen

hrg

nije stvar u propuhivanju, auto kad krene dobro ide, ali na uzbrdici i pod opterećenjem ne ide, odnosno jedva krene i ne prima gas. kao turbo rupa, ali nije normalno da ne moze krenuti i da se gusi.

Stileros

Probaj pogledat sva crijevca od turbine . meni se precvikalo ono tanko kaj ide na turbinu i auto je bio ko mrtvi konj .
znači kaj god možeš vidjet vizualno to si pogledaj , znači sva crijeva
ako nije nista od toga onda na tester kak veli Franjo
:abarth:

campetto

tako ti je meni bilo, ali oopet kažem možda nije to.
probaj iskopčati senzor protoka zraka, pa upali auto i isprobaj ga ako ti vuče bolje to je to.
opet kazem možda nije to. Samo iskopčavaj obavezno dok auto ne radi.
Ako je to, žao mi te jer original od bOSCHA ti je od 800-1000 kn ovisi gdje naletiš.
Diesel je mama !!!!

Stilo M

Mozda je egr tolko jako zacepljen pa mu neda prije 1800 dok ne otvori turbinu
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

hrg

evo ovako - cijevo koje ide na turbinu nije bilo ok, odnosno šelna nije dobro držala. stavio novu i auto radi puno bolje. zatim sam isključio senzor protoka zraka (maf) i osjetila se velika razlika uzbrdo, kad je maf iskopčan puno bolje vuče - pretpostavljam da on nije u redu?

može li se on kako očistiti ili treba kupiti novi?

Delta TD

Pa probaj ocistit to te ne kosta skoro nista naspram novog
098871798

franjo-fritz

Probaj sa ciscenjem al cisto sumljam da ce pomoci posto je problem duže vrijeme prisutan
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

campetto

ako ga očistiš biti će bolji 5% zato nema smisla.
MožeÅ¡ voziti i kada je iskopčan dok ne kupiÅ¡ novi, jedino se može dogoditit da ti ujutro ne upali, pa vratiÅ¡ Ä'ek i upaliÅ¡, pa opet ugasiÅ¡ auto  skineÅ¡ ponovo Ä'ek i upaliÅ¡.
Lampica neka te ne zabrinjava ako svijetli ( ona od motora).

moja preporuka ti je da kupiÅ¡ Bosch-ov i probaj očitati brojeve sa senzora radi točne kupovine.   
Diesel je mama !!!!

hrg

hvala svima na pomoci.

jucer sam odveo auto nekom lokalnom elektricaru i kaze da mu javlja gresku na senzoru bregaste, sto mi bas i nema smisla, ali ne razumijem se dovoljno.

sutra ga vodim covjeku koji se bolje razumije i privatno vozi Punta jtd da ga spoji na dijagnostiku pa cemo vidjeti u cemu je problem.

hrg

ipak je bila greška na senzoru bregaste, stavljen novi i auto radi ok.

draĹžen

aquarius017

Cijena novog senzora bregaste je od 260-600kn, ovisno o proizvoÄ'aču