NOVI BRAVO- problemi s motoricem ventilacije

Autor Bravo09, 06 Listopad 2015, 17:16:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bravo09

poštovanje,
naime automobil ima dvozonsku klimu i usred vožnje na vozačevoj ventilaciji je počelo grijati a ukljucena klima bila, na dijagnostici kaže da ne rade dobro dva motoriča koja otvaraju klapnicu za hladan il topli zrak. Izvadili smo taj motoric i on radi ispravno, ali je na njemu pukla ta klapnica koja se srafi na njega.. novi motoric u servisu košta 940 kuna, sad me zanima dal se može samo taj dio naručit? hvala unaprijed na pomoci

jtd165

Set plastika u servisu cca 150kn.

Poslano sa mog SM-G530FZ koristeći Tapatalk


Mike20

Set plastika je 120kn, motorići 350-400kn

Bravo09

ok hvala na informaciji :) kupio sam jednu tu plastiku u servisu,sada samo treba složit to :)

Mike20

Imaš temu o tome, prouči, možda pomogne

Bravo09

napokon mi stigao taj komplet plastika i zamjenili smo na vozačevoj strani i sve dobro radi,ali i dalje vozačeva strana puše samo toplo :S pa sad neznam gdje je sada nastao problem... cuje se da prebaciuje sve dobro al ne hladi neg samo grije. Dali su možda srednji motorici isto u pitanju? jel se moze do njih doci kad se izvadi radio? ako je entko imao iskustva s time..

jtd165

Nakon zamjene napravi kalibraciju sa dijagnostikom ili postupkom koji ti je opisan na ovom forumu. U istoj temi imas objasnjeno kako doci do motora klapni.

Poslano sa mog SM-G530FZ koristeći Tapatalk


luka78

Pozdrav,

Da oživim temu malo...

I ja imam nekakav problem sa klapnom, ali ne znam da li je do motorića ili nečeg drugog...

Kada upalim auto, čuje se zujanje, i kao neka klapna da se zatvori (ili otvori), čuje se kao klik nakon kraćeg zujanja (zvuk da motorić radi). E sada, kada pritisnem za recurkulaciju vazduha u autu ništa se ne dešava, sada kada je hladno vrijeme osjetim da struji hladan zrak u toku vožnje ako je klima/grijanje potpuno isključena. Ako pritisnem da zrak ulazi spolja, nema promjena, isti intenzitet hladnog zraka struji iz otvora. Neki dan sam to probao na drugom autu i radi kako treba. Kada pritisnem da vazduh ulazi, onda se osjeti da struji kroz otvore, a kada se pritisne recirkulacija, onda se ništa ne osjeti.

Je li kod vas nešto slično ili... Kod mene je Bravo 1.9 sa automatskom klimom.

Pozdrav

get

Zavuci se dolje kod nogu, sa vozačke i suvozačke strane.

Na suvozačevoj strani makni onaj poklopac kada mijenjaš filter peludi i pogledaj jel ti je dolje pao dio plastike boje bijele kave.

Ako da, mora se mijenjati motorić recirkulacije.

Druga varijanta ti je da provjeriš tako da skineš onu plastiku izvana gdje su brisači, i onda probaš prebaciti otvoreno/zatvoreno, pa provjeri izvana da li se klapna otvorila/zatvorila sukladno onomo što si stisnuo.


luka78

Skinuo sam plastiku ispod brisaca i postoji klapna (ovalnog oblika) koja je otvorena. Upalio sam auto, probao ukljuciti recirkulaciju ona ostaje u istom polozaju. kada je pipnem skroz je labava, na skroz lagani pritisak se moze zatvoriti i otvoriti. Sto mi je ciniti?

get


Puntigamer


luka78

U pravu ste. Dijagnostika kaze greska B1921 Aktuator recirkulacije. Masala. Cijela tabla morace dole izgleda.

Mike20

Da, dva šrafa su s teškom mukom dostupna, al treći nikako bez skidanja svega dole

Stilo M

Ima netko sliku motorica?neki serijski broj?
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001