Redizajnirani Punto Mk 2 (od 2003. na dalje) puno bolji od neredizajniranog?

Autor Machiavelli, 23 Prosinac 2015, 22:00:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

DinoG

Citat: Machiavelli  u 26 Prosinac 2015, 12:41:36
Ok, dečki, do sada smo uglavnom raspravljali o benzinskom motoru od 60 KS i 8 ventila. Što mislite o opciji nabavke Mk2a s JTD 1.9 motorom? Napominjem, da mi auto treba za gradsku vožnju.
Ako zelis gradskog dizela po meni je bolja opcija 1.3 mjet.

55 kw, relativno brzo se zagrije(ne kao benz), jeftin za odrzavati ako nije ubijen, nema veliki servis jer ima lanac, ali promjena istog je dosta skupa. Realna gradska potrosnja je izmedju 5 i 6 litara kreni stani voznje, otvorena cesta je od 3.5 do 4.5.

franjo-fritz

ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

DinoG

Mahoney

Taj 1.3 izgleda ne trosi puno manje od 1.9 jtd,ali je sporiji dosta,pogotovo kada su oba remapirana.1.9 bukvalno i nema turbo rupu,za razliku od 1.3.

Mike20

Boxer

Ne mora biti, manja litraža i motor se više opterećuje
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Dr.Grande

Citat: DinoG  u 26 Prosinac 2015, 15:12:40
Na 1.3 se elektronski blokira i cao :)
Može opis procedure i koji su eventualni nedostaci ak se to napravi? Može i PM :)

DinoG

Citat: Dr.Grande  u 26 Prosinac 2015, 18:51:13
Može opis procedure i koji su eventualni nedostaci ak se to napravi? Može i PM :)
Proceduru ne znam jer nisam ja radio, a nedostataka nema, bar sto se mene tice. Meni je krenuo brljaviti pa onda ne vuce, pa malo vuce, pa trza, blokirao i svi problemi nestali. Prolazi eko test bez problema.

Ovo sto sam napisao za potrosnju je moja realna potrosnja s nacinom voznje da ne vodim brigu o potrosnji. Kad se malo vodi briga moze i do litru manje, ali i ovako je vec mala tako da mi se neda uopce razmisljati o tome :D

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Miha.

EGR je otvoren samo na hladan motor..Blindiraj ga čim prije..

Machiavelli

Citat: Mike20  u 26 Prosinac 2015, 18:44:24
1.9 troši sigurno više od 1.3 u gradskim uvjetima

Ali je 1.9 JTD navodno puno izdržljiviji i trajniji od 1.3 multijeta.

Miha.

Da istina s 1.9 milju više ;) Bolje uzet 2.0 trajat će ti doživotno, garantirano :nod:

Mahoney

JTD 8v je bulletproof :D ,nisam rekao da 1.3 ne trosi manje,nego da 1.9 ne trosi puno vise.Uostalom da bi 1.3 isao kao 1.9 moras vise dodati gas,pa ti dodje na isto,ali u normalnoj voznji 1.3 nesto manje trosi.

Machiavelli

Čini se da je 1.9 JTD dobio nešto više glasova od 1.3 multijeta.........

Boxer

Puno više ih je nego 1,3, osjetno je jeftiniji za popravljat, već ih i štef iz špičkovine gornje zna napamet, malo troše, ne kvare se... 1.3 je kompliciraniji i noviji i samim time i skuplji u svim pogledima a potrošnja nije toliko različita da bi se posebno istakao.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...