Cvrlji remen kad je hladno vani

Autor Fyodorovich Dragunov, 28 Prosinac 2015, 10:10:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Fyodorovich Dragunov

Sad sam primjetio jednu stvar... meni cvrlji kad upalim ventilaciju u autu... jel to nesto vec vidjeno? Ili i dalje ekipa tvrdi da je alternator...
Prva potpis druga i u oblaku si dima

tipo 1.7d

Kad upalis ventilaciju alternator je pod opterecenjem jer mora proizvesti struju za ventilator i ako je otpušten remen onda cvili, može biti i da je remenica alternatora toliko uglacana da remen jednostavno nema trešnja na njoj, to se može riješiti finim smirglpapirom

poslano s...

Fyodorovich Dragunov

To ovaj mikrokanalni Å¡to se sam Å¡pana, nema posebni Å¡paner?

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Citat: Fyodorovich Dragunov  u 04 Siječanj 2016, 00:16:02
Sad sam primjetio jednu stvar... meni cvrlji kad upalim ventilaciju u autu... jel to nesto vec vidjeno? Ili i dalje ekipa tvrdi da je alternator...

Pa onda ti cvili na osovini ventilatora kabine, dosta poznata i česta stvar.
Mislim da bi prvo trebao skužiti od kud ti zvukovi dolaze, sad malo čuješ remen, sad ventilator

Fyodorovich Dragunov

Ma ne cvrlji meni ventilator nego remen kad upalim ventilaciju. Ako sam ja to dobro skužio, kad se upale svjetla, ventilacija, itd. alternator je pod opterećenjem pa kak je remen nov se malo rastego i treba ga otpustit i prišpanat jel?

Boxer

prije nego bilo što probaš uzmi wd i dok motor radi malo pošpricaj po remenu dok cvili, ako prestane je remen, ako ne prestane (a 99% sm siguran da neće jer ti pod opterećenjem cvili alternator zbog loših ležajeva istog) onda znaš što ti je činiti. Remen nije od perja da se rastegne toliko da cvili u tako kratkom vremenu pod uvjetom da je bio bar donekle napet. Meni je jtd radio isto to, cvili kad upalim svjetla, koristim city servo, palim ventilaciju i bili su ležajevi u alternatoru odnosno gotovo da ih nije bilo
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Green Punto

gledaj kad sam radio veliki srevis prije rege, nije mi nista cvililo, nakon izmjene seta remena i spanera, cvilio mi je odmah ali ne skroz,naravno drugi dan sam otisao nazad kod mehe i rekao mu to, covjek pogledao i malo je pritegao jedan mikro remen(nisam siguran koji) i naravno da je prestalo.

probaj ovo sa wd-om nista te nekosta.
Cuore Sportivo   :wiii:

Boxer

Green Punto

A to ti je ono fiJat je pa moze proc  :D
Cuore Sportivo   :wiii:

Fyodorovich Dragunov

Ruknuo WD gore i viÅ¡e niÅ¡ta...ko beba  :yahoo:

Fyodorovich Dragunov

Kolege forumasi koji su rekli da je alternator su u pravu. Remen je dotegnut, sprican WD-om i sada vise ne cvrlji nego je zvuk kao da struze. Nisam siguran jedino da li je do lezajeva ili se mozda namotaji unutar raspadaju. Koliko sam se uspio raspitati, lezajevi su 70 kuna komad puta dva za dva lezaja. A ako je alternator onda ne znam koliko bi bio polovni pa ako netko moze reci bio bi zahvalan. Jedino me brine, sto ako i polovni alternator isto ima taj problem da se raspadaju namotaji ili da mu treba mjenjati lezajeve? Ne zelim dupli trosak, a mehanicar mi svejedno mora raskapat da vidi.

Moje je pitanje sljedece, s obzirom na godiste auta i ulaganja: promjena prednjih vilica s kuglama, diskova i disk plocica, straznjih sajli i pakni, spomenuti alternator, limariju u koju bi trebalo uloziti, 4 nove ljetne gume...to bi sve neki redosljedom do ljeta trebalo napraviti...da li se sve to isplati. Planiram se preseliti blize mjestu gdje radim pa relativno ne bi imao potrebu za autom. U slucaju da ne ulazem to sve, nego sriktam alternator, koliko bi mogao dobiti za Punto?

1999. 89 000 km, maglenke, centralno, elektricni podizaci, zracni jastuk vozaca i suvozaca, ABS, alpine radio i hertz odvojeni sistemi, registracija do 11./2016. Limarijski je osrednje, ima ogrebotina, pojedinih mjesta gdje hrÄ'a no pragovi, podovi, mulde, blatobrani su dobri. Napravljen je veliki servis i reparatura zadnjih vilica, mjenjan anlaser, mjenjani svi amortizeri. Unutrasnjost ocuvana. Nije bio razbijan.

Devil

Stavi alternator od Una Fire i nemaÅ¡ viÅ¡e brige,vidim da si iz KA,pa otiÄ'i na Auto otpad Novica,tamo ti je alternator od Una oko 200 kn.  :ok:

Boxer

Citat: Fyodorovich Dragunov  u 13 Siječanj 2016, 10:49:12
Kolege forumasi koji su rekli da je alternator su u pravu. Remen je dotegnut, sprican WD-om i sada vise ne cvrlji nego je zvuk kao da struze. Nisam siguran jedino da li je do lezajeva ili se mozda namotaji unutar raspadaju. Koliko sam se uspio raspitati, lezajevi su 70 kuna komad puta dva za dva lezaja. A ako je alternator onda ne znam koliko bi bio polovni pa ako netko moze reci bio bi zahvalan. Jedino me brine, sto ako i polovni alternator isto ima taj problem da se raspadaju namotaji ili da mu treba mjenjati lezajeve? Ne zelim dupli trosak, a mehanicar mi svejedno mora raskapat da vidi.

Moje je pitanje sljedece, s obzirom na godiste auta i ulaganja: promjena prednjih vilica s kuglama, diskova i disk plocica, straznjih sajli i pakni, spomenuti alternator, limariju u koju bi trebalo uloziti, 4 nove ljetne gume...to bi sve neki redosljedom do ljeta trebalo napraviti...da li se sve to isplati. Planiram se preseliti blize mjestu gdje radim pa relativno ne bi imao potrebu za autom. U slucaju da ne ulazem to sve, nego sriktam alternator, koliko bi mogao dobiti za Punto?

1999. 89 000 km, maglenke, centralno, elektricni podizaci, zracni jastuk vozaca i suvozaca, ABS, alpine radio i hertz odvojeni sistemi, registracija do 11./2016. Limarijski je osrednje, ima ogrebotina, pojedinih mjesta gdje hrÄ'a no pragovi, podovi, mulde, blatobrani su dobri. Napravljen je veliki servis i reparatura zadnjih vilica, mjenjan anlaser, mjenjani svi amortizeri. Unutrasnjost ocuvana. Nije bio razbijan.

Neće se raspast namotaji nego su ti otišli ležajevi. S obzirom da je nedavno bio mjenjan remen očigledno je da je bio previše zategnut i lagano potrošene ležaje je to dotuklo. Veliki ležaj ti košta 70kn, mali 30, promjenit to, počistit kolektor i vozi dalje.

Za Punta jediniciu možeš dobiti jaaaako malo a ako ima 90tkm to je onda još auto ko bog za vozit

Fyodorovich Dragunov

To sa onog 1.0 fire motora alternator od Una?