Cvrlji remen kad je hladno vani

Autor Fyodorovich Dragunov, 28 Prosinac 2015, 10:10:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fyodorovich Dragunov

Već danima me ubija remen koji cvili kao svinja za kolinja. Čim nije u garaži i odstoji vani na hladnom cvrlji non stop. Kad krenem, kad šaltam brzine. Jel to do toga da ga treba prišpanat ili što?
Prva potpis druga i u oblaku si dima

Mike20

Ak nije nedavno mijenjan remen, normalno za stari auto

gandi

Promjeni ga.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Boxer

I kad je skinut remen rukom zavrti alternator jer možda cvili zbog njega, nesmiju se čuti ležajevi i mora se vrtit neko vrijeme ( par sekundi) kad ga zavrtiš
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

boyan.sharic

Nakon nekog vremena (5 minuta), kad se auto zagrije, onda prestane cvrljiti?

the-rider

ili je tvrd ili je labav
ili blokira alternator
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Boxer

gotovo sam siguran da je alternator, imao isti problem

the-rider

ma ne mora biti, dosta puta bude do remena tako, meni je isto znao zacviliti kad je hladno, malo ga zategnuo i sad je u redu
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Fyodorovich Dragunov

Remen mjenjan prije mjesec i više dana u velikom servisu. Ma to cvrlji samo kad ga upalim i dok krenem par minuta. Evo sad par dana stoji vani i dan i noći pa zacvrlji kod paljenja i stane gotovo instantno a neki puta i ne cvrlji. Alternator je bio mjenjan netom prije nego sam kupio auto. Tako da ne znam baš da je od njega.
Prva potpis druga i u oblaku si dima

franjo-fritz

Skini remen i okreni ga mislim na smjer kretanja remena.. Nekad pomogne
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

markohemarko

Pa ako je nedavno mjenjan, tek se sada remen razvozao i sjeo na mjesto, ovako napamet rekao bi da ga samo treba malo dotegnuti.

the-rider

moto___man

već su ti spomenuli ležajeve alternatora...meni je tak bilo, promijenjen remen i nista se nije poboljšalo..na kraju su bili ležajevi alternatora i stator papa i otad nikakvih zvukova

Boxer

ja sam i dalje uvjeren u alternator. To s dotezanjem novog remena su priče za malu djecu :funny:

Mihajlo90

Meni isto malo cvili kada je hladno ali brzo prestane kad se zagrije motor.