Mk2 - Preciznost volana

Autor Emil, 08 Siječanj 2016, 14:34:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Emil

Zanima me da li je moguće da se volan opustio(da ima više praznog hoda)?

Nisam 100% siguran ali mislim da ga moram više okrenut da bi točkovi reagirali nego kad sam ga kupio.

Zanima me da li je uopće moguće jer nije mehanički nego električni?

Opazio sam tek kad sam preko 70 vozio i kad sam sjeo u druga auta.

Mike20

Da, imaš lufta na volanu tj. na letvi, poznata stvar na Puntima. Volan je mehanički tj. letva je mehanička, na vrhu stupa volana je el. motor koji ti pomaže motati volan.

Naravno, može biti da je odšrafljeno svašta,

Emil

Vozim im sljedeći tjedan za volan i termostat pa ćemo vidjet šta će napravit

A imaju 2 servisa, u prvom su mi uspjeli oprugu ili amortizer naopako stavit i onda se to sasulo i napravili mi bruku štete puklo bilo crijevo senzori od absa svašta nešto,

ovi drugi ga makar do sada održavaju vozljivim

cicili

kao sto ti napisa volan mehanicki, letva mehanicka. ako ima lufta osjetio bi i kad stojis. ako na vecim brzinama naglije reagira ili cudno moguce da treba centrirat trap.

meni sa na proslom desilo da je auto isao ravno volan stajao ravno ali na auto cesti je nekako auto bio pre nervozan, maknes volan mrvicu jedva da skuzis da skrece, onda jos malo volan mrdnes auto skrene naglo na kraju se ispostavilo da su kotaci oba stajala mrvicu za unutra i kad se podesilo drugo auto totalno.

Emil

Pa naprimjer kad pustim volan(pri nekih 30 40km/h) ako je cesta imalo nagnuta on ce sam lagano skretat u jednu stranu i ovo ostalo što si napisao tako da idem sljedeći tjedan da sve to provjere

Hvala  ;D ;D

Boxer

ako sam skreće po cesti onda je optika ili nešto na ovjesu u banani.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

crev1986

Citat: Emil  u 08 Siječanj 2016, 15:53:18
Pa naprimjer kad pustim volan(pri nekih 30 40km/h) ako je cesta imalo nagnuta on ce sam lagano skretat u jednu stranu i ovo ostalo što si napisao tako da idem sljedeći tjedan da sve to provjere

Hvala  ;D ;D
ako je cesta nagnuta na jednu stranu onda je logicno da ce i malo vuc u tu stranu ali ne pretjerano jako