Punto mk 1 55,60,75 misljenja i iskustva

Autor nix599, 14 Veljača 2016, 05:06:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

boombee

Citat: boombee  u 14 Travanj 2016, 17:32:24
Danas mi kolega ponudio svog Punta 55s 1995 godiÅ¡te rega do 11. mj za 3500 kn , ako je imalo "na vrpi" uzimam ga, moj bicikl Trek koÅ¡ta viÅ¡e od tog, nemam kaj puno razmiÅ¡ljati  :ok:
Fala na odgovorima!

Od ovog nije ništa bilo tako da tražim dalje, nisam ni znao da ima takvih razlika npr tapacirungi na ove dvije slike su sasvim drugačiji, o čemu se radi samo o paketu opreme ili i o godištima ??

Probao sam danas jednog bez serva, u vožnji još kak tak ali na mjestu kod uparkiravanja, bolja polovica neće biti baš oduševljena
NIJE BITNO DIZLO ILI BENZ GLAVNO DA JE TURBO

core3i

Radilo se o paketima opreme - od S koji nema ništa (rezervna guma) do elx-a i gt-a. Može se ugraditi servo - nije to problem koliko mala snaga motora ako odabereš 55, 60 bez da išta radiš oko motora.

Opet, što se tiče opreme možeš naletjeti na S koji je neko slagao pa ima sve što je moglo imati.

boombee

A to joÅ¡ nisam vidio da o paketu opreme ovisi oblik i izvedba kompletna vratnih tapacirunga, znači ne vrsta i kvaliteta materijala nego komplet oblik  :bad:

franjo-fritz

Doljna slika je od zadnje god. proizvodnje mk1.. Paketi opreme sunko da je vol pisao.. Znaci nasao sam 55 sa šiberom i klimom..60 sa abs, klima, servo, koža.. Ili pak vulgaris sve na zgance..
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

core3i

@boombee
Pa i nije, od elx-a i gt-a je onakvi oblik tapacirunga (prva slika), sporting (msm) ima samo drugačiju donju plastiku za zvučnik, ostalo je isto kao na modele sa manje opreme.

Da 55 ima klimu  :grinning-smiley-044:, nema nikakvog pravila kod talijana (ima tu postova na forumu i za mnogo novija auta).

boombee

Da malo bumpam temu, nisam joÅ¡ kupio ali i dalje intenzivno pratim oglase da mi neÅ¡to ne promakne  :ok1:
Na ovaj post me ja potaklo malo razmišljenje o cijenama rabljenih mk1 kod nas dakle tu ima stvarno svega od 2000 kn pa do 11000 kn.
Moje pitanje glasi onima koji se bolje kuže u tematiku kakav bi to morao biti mk1 za kojeg bi se isplatilo dati 1000 â,¬ :82: odnosno koja bi bila neka normalna cijena za primjerke bez rupa u podu  :82:.
Meni kod cijene nije bitan faktor rega( neka bude i par dana regan tako da ga mogu dovest doma a ne da plačam vučnu službu do Virovitice ) jer moje razmiÅ¡ljenje je da se svaki automože sriktat za registraciju ali ne može svaki auto  biti održavan i očuvan i imati koliko toliko zdravu limariju i lak koji se ne ljuÅ¡ti.
Ujedno slobodno mi se javite u p.p. ako netko ima Punta mk1 za ponuditi, neki 60SX bi bio baš ono kaj tražim

Mike20

Mali auto star 20-22 godine ne vrijedi 1000-1500 eura da je pozlaćen. TOČKA.
Ljudi baš nisu normalni s cijenama, traže za te krame, malo nalickane za prodaju, novce koje ne vrijede.
Kad sam tražio nedavno mali radni auto, gledao sam i te Punte, sve redom trulo, bez podova i pragova, mjesec dva Regan za 4-5000kn, ma daj. U toj klasi auta sa vulgaris opremom, ja sam naÅ¡ao Feliciu karavan godinu dana reganu sa 1.6 motorom, bar ima podove i pragove bez hrÄ'e.

M.P.

Prika uzeo za posao punta 55 '97 prije mjesec dana, regan joÅ¡ mjesec dana za 4 keke kuna. NeÅ¡to sitno ulaganja ima, nema grama hrÄ'e , auto iz Zadarkomerca  :smile: ,  vozi se odlično. Sad nakon registracije, i tih par stvarčica doći će ga ispod 1000 eura

boombee

Da vidim da i vi mislite isto ko i ja 5-6000 je max iznos koji po mom mišljenju ima smisla dati za mk1, više od tog bi stvarno trebao biti neki top primjerak sa manje od 100 000 km a to ne vjerujem da je moguće naći

TOMMYmk1

To sve do 4-5tkn je nikaj,ja sam kupil prvog za 4800 banana teška,neznam pisal bi cjeli dan kaj je sve trebalo mjenjati,kupil sam drugog reganog 2 mj za 500 eura u boljem stanju nego prvi,racunaj koliko ti je rega ako nemas bonus oko 2300,pa sve to kaj kupis za do 5000 kuna moras komplet servis raditi na motoru,pitanje amortizera,ovjesa,kocnica,to je sve veliki upitnik ja sam u ovog ulozio nekih recimo 3500-4000 kuna,bez onoga što nisam trebao i pragove i pod slagao,kupi auto za do 5000 kuna zacas ces doci na cifru oko 1000 eura ako hoces imati ispravan auto za posao ,a mozda i više onda bolje kupiti odmah nekaj kak spada i bar nemas pizdarija oko popravka itd,naravno prije da provjeris jer vrijedi te novce i jer sve to ispravno i kak treba biti,šteta pa danas nitko ne prizna neciji trud,vrijeme i sve ulozeno u auto,nakraju kupi kramu i da isto onoliko koliko bi dao za auto koji je toci,vozi.

Mike20

Ja sam kupio auto za 4000kn, godinu dana regan, duplo viÅ¡e mjesta od Punta 1, konstrukcijski čvrščeg, sa napravljenim servisima, sa jednim setom alu felgi, jednim setom čeličnih felgi. Da ga vozim godinu dana i kad istekne rega  koja vrijedi nekih 2000kn, joÅ¡ mogu dobiti 2000kn za alufelge, čelične felge i da dam cijeli auto za staro željezo.
S time da će auto raditi za mene, i isplatiti sam sebe.
Nemojte preplaćivati stare hrÄ'ave krame

boombee

Sad si mi samo bacio bubu u uhu sa tom Felicijom  :smile:

Mike20

Na stranu ljubav prema talijanima, al stvarno ja sam se s tim auto iznenadio. Moja je karavan, al sa 1.6 original VW motorom. Očekivao sam 10 litara potrošnje na tim kratkim, stani kreni relacijama. Od točenja do točenja, matematički ispada 7.5l/100km.
Al da ne idemo u off.
Punti 1 su svi redom loši lokacijski, jedan od deset je tek do ar. Mehanika je najmanji problem

Bero

Tvoja je onda jedna od rijetkih koja nije trula... Inače su te felicije trule ko repa  :D:
Samo boxer bajo moj :)