Stilo JTD 80ks - cvrčanje

Autor zoky, 17 Veljača 2016, 17:09:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

zoky

Imam problem. Dugo vremena mi se tokom ubrzavanja i prelaska preko veće neravnine čuje neko cvrčanje s prednje strane. Čini se kao da dolazi iz kontrolne table, možda i iz predjela motora. Nisam do sad obraćao pozornost (mislio sam si, normalno za fiata), ali sad je počelo biti puno jače i počelo ga je pratit metalni zvuk. Znam da možda nisam najbolje objasnio, zanima me dali je netko imao šta slično i dali zna što bi to moglo biti? Dakle to se javlja samo kad ubrzavam i kad se jače zdrma preko rupe. Hvala unaprijed.

zoky

Da malo bolje pojasnim. Kad pritisnem jače gas doÄ'e do učestalog cvrčanja (kao glasnje miÅ¡a ili cviljenja starih madraca otprilike), jače se čuje u 2. i 3. brzini, dakle pri večem opterečenju, u ostalima slabije, ali se čuje. Sad mi je počelo u 2. i 3. brzini uz taj zvuk i grebati kad ga stisnem do daske. Nisu diskovi i ležajevi, znam kako to zvuči, niÅ¡ta ne trese i ne vibrira. Na Å¡puru sam bio prije cca 5000km (u 12. mjesecu), promijenio sam jednu vilicu, ostalo je sve čvrsto bilo. A taj zvuk se pojavljuje unazad nekih 15000-20000km sigurno. Ogledao sam ga sa svih strana, niÅ¡ta se neobično ne vidi... :tres:

dgudan

Se to čuje u leru na mjestu dok ga turiraš ili samo u vožnji? Dok voziš ravno ili kod.skretanja?
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

zoky

Samo u vožnji. I samo kad ubrzavam, dajem gas. I na ravnome i u zavojima.

dgudan

Provjeri čašice/šalice na poluosovinama jesu li ostale bez masti. Pa šta niti jedan mehaničar u sve te kilometre koje te to muči nije uspio odgonetnuti kvar?!
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

zoky

Nisam im na žalost to niti spominjao jer se nije toliko isticalo do sad. Inače svaki put kad mijenjam ulje mi pregledaju prvi kraj, luft itd...U studenom su ga na dizalici zavrtili preko stotke jer sam rekao da mi provjere poluosovine i ležajeve, jer se čula buka kad sam stavio zimske gume, pa nisu niÅ¡ta ustanovili i rekli da je vjerojatno do guma.  :| Idem sad u petak ponovo pa neka traže Å¡ta je. Hvala na savjetu!

jasamtaj


zoky

ÄŒini se da je nosač motora, onaj ispod akumulatora. Bio sam kod majstora, Å¡pano ga je i čuje se Å¡kripanje... Vjerojatno se  kod naglijeg dodavanja gasa nagne pod opterećenjem pa struže...

dgudan

Malo pronjuskaj po forumu ima tema o nosacima, dosta se pisalo o njima..
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

dgudan

---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

dgudan

---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

MuayThai

imao sam isti taj problem,na odreÄ'enim okretajima mi se čulo Å¡kripanje...najvjerojatnije je do plastika konzole,meÄ'usobno se dodiruju i Å¡kriplju.Ja sam na svome stavio izmeÄ'u plastika komadić krpe i prestalo je,točnije na dijelu izmeÄ'u prednje Å¡ajbe i suvozačevog prozora.

danci1993

Citat: MuayThai  u 01 Ožujak 2016, 12:54:29
točnije na dijelu izmeÄ'u prednje Å¡ajbe i suvozačevog prozora.
koji je to dio ?

dgudan

---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

zoky

Nisam joÅ¡. Naručio sam nosač, ali treba mjesec dana da doÄ'e pa ću vidjet dali će to rijeÅ¡it problem ili ne. ÄŒuje se kako Å¡kripi kad podiže motor, a majstor kaže dai visi na tu stranu. Ugl. kad ga zamjenim ću javit rezultate svakako.