Punto 1.2 16v - par pitanja

Autor eM., 14 Svibanj 2016, 00:58:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eM.

Pozdrav, nadam se da sam pogodio dio foruma. Jucer sam skuzio da mi lagano pusta crijevo od goriva koje se nalazi odmah kod motora. Na prvoj slici se vidi gdje se nalazi. Nista strasno ali bih htio promijeniti to.

Problem je sto ne znam sto kupiti. Ne znam koliko debelo crijevo to treba biti i koliki je unutarnji promjer? Nemam cime to malo preciznije izmjeriti.

Drugi problem je nemiran rad motora u leru. Obrtaji dosta variraju i nekad se cini kao da ce se ugasiti, ali se do sada nije nijednom ugasio. Moze se vidjeti dolje na videu kako to izgleda. Prije par dana promijenjene svijecice, kablovi za svijecice i bobina. Probao sam ocistiti klapnu usisa, motor malo mirnije radi ali nista znacajno.

Treci problem: dogodilo mi se par puta kad ga upalim, da obrtaji letaju ko blesavi od 1000 do 3000 i ne prima gas nikako ili motor radi mirnije (900-1100 rpm) i ne prima gas. I svijetli lampica od motora na instrument tabli. Tad se osjeti miris neizgorenog benzina iz auspuha, pa mislim da bi MAP senzor mogao biti djelomicno kriv za to?
Problem kako se pojavi tako i nestane, malo pricekam, upalim opet i sve radi normalno.
Desava mi se isto kao na ovom videu:
https://youtu.be/ek5ulbgvkzc?t=20s

Isprike na malo poduzem postu  :tippen:

eM.

Uglavnom, stavio novi MAP senzor i auto se preporodio. Bolje vuce, ne pali se vise lampica motora i trosi 1L manje  :clap_1_:, ovo za potrosnju me definitivno ugodno iznenadilo.
Ostaje jos problem s nemirnim radom u leru i skuzio sam novi problem, kad stisnem kocnicu pa pustim, motor naglo poveca okretaje. Valjda cu iduci tjedan uhvatiti malo vremena da pregledam gdje bi mogao biti problem.

Boxer

to s povećavanjem okretaja kad tiskaš kočnicu je normalno jer ti kočnica potroši vakuum iz usisne grane i motor to ide nadoknaditi dizanjem okretaja
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Mike20

Cijev od goriva skini, i izmjeri promjer, može biti 7 ili 8 mm unutranji.
Pošto je to crijevo trulo, provjeri ostala crijeva oko vakuuma i na usisu da nije koje ispucalo pa krivo vuće zrak.
Kas si mijenjao svječice, jel bila koja crna jače/slabije, zauljena ili slično?
Jel ti fali antifriza nakon nekog vremena?
Da li troši ulje?

eM.

Hvala vam na odgovorima.
Nisam jos uspio zamjeniti crijevo, nikako da uhvatim vremena za to dok je jos dan vani.
Svjecice sam mjenjao u servisu, nemam potreban alat za sve, pa nazalost nisam vidio kakve su :(. Ne trosi ulje niti treba dolijevati antifriz. Sva crijeva (osim ovog za gorivo) izgledaju OK, nisu ispucala.
Ali s kocnicama nesto sigurno nije uredu, kad probam par puta zaredom stisnuti kocnicu, motor samo sto se ne ugasi. Buduci da je kolicina ulja za kocnice uvijek ista, pretpostavljam da je negdje problem s vakumom. Ali za to cu ga morati odvesti negdje na servis, da detaljnije to ispitaju.

topolino

Kad pumpas par puta kocnicu i stisnes je, normalno je da ce se auto skoro ugasiti jer si pocuclao zrak iz motora pumpanjem. Vec ti je boxer rekao da motor dize okretaje da nadoknadi manjak, ako pretjeras ugasit ces ga skoro.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

A ako, kod pumpanja kočnice, motor ne može dići okretaje da nebi crkao, onda treba gledati motorić/ventil lera