Zamjena 1.2 8v motora sa 1.8 16v HGT

Autor d0m1n1c, 29 Lipanj 2016, 23:33:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

d0m1n1c

Uvaženi znalci i cijenjeni vozači, želim dobar dan/jutro/večer! ...ovisi kada čitate post.  :laughing-smiley-001:

Imam jedno pitanje i vrlo bih cijenio vaša mišljenja i iskustva o slijedećem: Zamjena motora 1.2 8v na 1.8 16v.

Punto kojeg imam trenutno u vlasniÅ¡tvu je iz 2005. godine, druga generacija, sa prijeÄ'enih 150 000 km. Moj je prvi auto, prva beba, ali mislim da ne bih lagao kad bih rekao da sam se zeznuo kad sam ga kupio. On je sporting izvana, cijela linija je kao sporting, ali iznutra je ono Å¡to mene muči. Živim u takvome gradu gdje ga na svakoj uzbrdici moram natezat u drugoj brzini na 3 'iljade okretaja. Stvarno mi je viÅ¡e dosadila ta njegova tromost. Ne žudim za ne znam ni ja kakvim brzinama, ne žudim za trkanjem i foliranjem. Vjerojatno će većini od vas past na pamet: "Gle mulca od 20 godina, sad hoće neki bijesni auto pa da se sav razbije". Iskreno, stvarno sam dobar vozač i u to čvrsto vjerujem i sam. Ne samo zato jer imam dobru kontrolu nad vozilom i poznajem već neke stvari, već i zato Å¡to sam svjestan odgovornosti.

Uglavnom, da ne duljim... Htio bih saslušati vas i vaše savjete o tome da se moj trenutni 1.2 8v motor zamijeni sa 1.8 16v HGT motorom.
Motor bi se ugraÄ'ivao u vlastitoj garaži jer imam dosta poznanika koji su radili i previÅ¡e ovakvih stvari, tako da se "uÅ¡teÄ'uje na rukama", ako moram tako reći.

Na koje bi sve moguće probleme naišao pri ovoj radnji? Što bi mi nedostajalo, odnosno što bi trebalo kupiti da sve paše? Da li je netko imao slična iskustva?

Svaki komentar, pozitivan ili negativan, dobrodoÅ¡ao je. Tražim miÅ¡ljenja!  :art2:

Tono92

Za pocetak se predstavi u temi pa onda ti neko moze pomoc ... :)

Moze se vjerojatno sve napravit ali ipak ti je bolje da nadjes takav isti auto pa samo prebacujes stvari jer ovak ce ti zafalit stalno neki vrag

d0m1n1c

Promaknuo mi je taj dio predstavljanja haha  :wall:

kiky776

Nije nikakav problem ako imaš cijeli punto 1.8 sa strane i sa njega prebaciš sve, motor, mijenjač,ovjes prednji zadnji, kočnice ... plus atest ako želiš ... možda jednostavnije prodat svog i kupit hgt-a ?
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Mahoney

Motor,mjenjac,citav prednji trap,svu elektroniku,i zadnje celjusti sa diskovima,ako hoces.To je otprilike to.

Mike20

Ukratko zaboravi.
Da bi to bilo složeno kako se spada, trebaš kompletan hgt 1.8 Punto i seli dio po dio, jer moraš baš sve promijeniti, kako je rečeno
Naravno plus papirologiju za atest, pa komplet servis dok je motor vani.
Auto+ potrošni dijelovi za servis+ papirologija+atest. Možda bude 1500 eura dosta

topolino

Ili stavi 1.4 8v 86ks. Malo je drukciji, ali ako znas STP gdje ne picajzle nece ti puno prigoovarat. Kazes motor je iz gp, dokle stari je zaribao jer sam tulac mislio da nemora ici ulje u njega.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mairon

1.4 16v 95 ks nebi bio loš izbor koji je išao u redizajn punto 2003 na dalje.

d0m1n1c

Hvala vam svima na tako brzim i preciznim odgovorima!  :ok:

Vidim da ce to bit vrlo komplicirano i neisplativo, barem sto se tice 1.8 motora. Imam jako puno vremena za razmisljat i ne zurim s time, tako da ce biti jos jako puno informiranja o mogucoj zamjeni motora. Trazio sam nesto sto cu imat da "pase na saraf", kako bi se reklo (nemojte me krivit, nisam iskusan u takvim stvarima).
Hvala Bogu, nisam si zacrtao da se to MORA napraviti.  :abarth:

topolino

8v moze lakse podvaliti nego 16v iako taj motor i nema bas nesto siroku glavu. Da ima 1.2 16v onda 1.4 16v moze podvaliti bez problema.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Na šraf ide samo ono što već je pod haubom, sve ostalo uključuje puno šrafanja. Posebno elektronika

cvike19

evo moj frend ima 1.8 hgt
kompletan
ofarban prije 2 god
od toga god i pol stoji
crkla elektronika i nema sanse da ju nade
ode cijeli auto za dijelove
mislim da je to neisplativo raditi
tu ima toliko posla da je lakse kupiti drugi auto i u njega ubaciti iz tvog sta ti treba

d0m1n1c

Mahoney

Jos gore,jedino HGT ide na saraf,ali ima dosta stvari koje treba promijeniti,iako idu na saraf.

franjo-fritz

Kaj sad idu ili nejdu na saraf...????  Ako idu znaci nema kemija sa nosacima, motora, geribe, itd,,, ako ima kemija onda valjda nejdu... *** logiku
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks