Stilo 1.9 jtd - ugradnja unutr. grijača

Autor aquarius017, 24 Rujan 2016, 11:27:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

aquarius017

Pozdrav svima,

imam Stila već preko dvije godine, i kao vjerojatno svima drugima, kad doÄ'e zima, treba mu cijela vječnost da se motor zagrije na radnu temp., pa je tako i u kabini ledara prvih nekoliko km. ProÄ'em cijeli grad dok počne grijati u kabini. Pa se razmiÅ¡ljam da li bi imalo smisla ugraditi grijač u kabini? I da li treba raskopati pola auta da bi se to ugradilo? Da li bi taj grijač iÅ¡ta pomogao u bržem zagrijavanju kabine? Da li bi se, uz taj grijač, motor joÅ¡ sporije zagrijavao ili ne?

zetsthebunny

A Å¡ta ti je s termostatom motora...
Koliko brzo ti digne radnu temperaturu i da li ti održava radnu temperaturu sad...

Sent from my E2003 using Tapatalk

+385977970759 Zlatko

aquarius017

Prije dvije godine sam stavio termostat od R4 i radi kako treba. Kad motor dostigne radnu temperaturu, drži kazaljku točno tamo gdje treba, i na -10 i na +40, bez odstupanja

zetsthebunny

A koliko mu treba vremena da dodje do radne tep.
I zašto je od R4 thermostat stavljen u crijevo a nije stavljen njegov ali zamjenski.
Jer na njegovo kućište se spaja i crijevo od kabine...
I tko ti je rekao da staviš od R4...

Sent from my E2003 using Tapatalk

+385977970759 Zlatko

draĹžen

R4 termostat je dobro riješenje. I ja ga imam kao i 99 posto stila. Nema ti lijeka za tvoj problem. Auto je tako jednostavno napravljen. Navodno je s automatskom klimom bolje . jtd kao i tdi nikak se zagrijati.

elak

pa neki stilo-vi imaju dodatni grijac kabine ,NEOVISNI DODATNI GRIJAC, tako se zove,pali se na daljinac do 600m daljine i ne moze se upaliti ako si na udaljenosti manjoj od 2m.grijac grije 30min. (tvornicki namješteno i auto ne mora biti upaljen) onda se iskljuci.probaš naci nekog tko ima stila sa tom opremom i on ce ti najbolje reci detalje

Multijet

Citat: dražen  u 24 Rujan 2016, 16:56:00
R4 termostat je dobro riješenje. I ja ga imam kao i 99 posto stila. Nema ti lijeka za tvoj problem. Auto je tako jednostavno napravljen. Navodno je s automatskom klimom bolje . jtd kao i tdi nikak se zagrijati.
Moj gp 1,9 Multijet ima automatsku klimu,R4 termostat,kazaljka na pola i nikako se ugrijati,tak je valjda napravljen
0989739290

draĹžen

Ma frend mi ima stila kao moj s automatskom klimom pa mi je rekao probavsi moj da njegov brze ugrije kabinu. Motor se isto tesko grije kao moj. Kod mene je slucaj po zimi digne temp ali ako ga na leru ostavim s upaljenim grijanjem i ventilatorom pocne se hladiti.

Mike20

Ne treba zaboraviti da je taj grijač 800w znači vuče 60-70tak ampera tak da to naknadno treba kvalitetno složiti

Multijet

Možda,ali na leru se pothlaÄ'uje motor jer troÅ¡i skoro pa niÅ¡ta,viÅ¡e mu topline oduzmeÅ¡ nego je proizvede. Ali zato Å¡vabo grije ko lud,gnjolf duja 1,3 i 1,6 benzin i četvorka 1,9 sdi i trojka 1,9 dizel po cijele noći na leru u debelom minusu griju da moraÅ¡ smanjiti grijanje
0989739290

topolino

Golfovi griju jer imaju manju termalnu efikasnost. Moj stari benzinac sa carbom na -10â,,ƒ se ugrije za manje od 2min u leru sa cokom i grije ko munjen. Elekticni blok grijac. Nekoliko grijaca od dizela ubosti u metalnu cjev spojiti na relej i prekicac. Tu metalnu cijev ubaciti u krug grijanja ili osposobiti ponovo egr. Moj se benzinac isto grije ko dizel treba mu cjela vijecnost.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Multijet

A dobro,četvorka sdi je isto škrta na gorivu a grije ko luda i to na leru po cijele noći. Na mojem gp je egr u funkciji,temp. na pola,automatska klima i nije mi baš vruće po zimi
0989739290

topolino

Nije caka koliko goriva trosi nego koliko topline pretvori u mehanicku energiju, sto je egt hladniji to je termalna iskoristivost veca. Egr je pametan nacin zagrijavanja motora i besplatan, problem je sto cadi usis. Da ga mozes umjesto u usis spojiti natrag na ispuh bio bi dobar grijac.

draĹžen

Stilo jtd je los auto za sex po zimi. Kad sam bio smrkavac imao sam yugo 45. Super je bio za te stvari. No sad sam u godinama i odavno imam stan pa mi za to ne treba.

topolino

Grijac kabine od 147 stane u stila (navodno bolje grije)