Stilo - ASR failure, ABS failure, Engine failure - Loose connection

Autor Mario_N, 09 Travanj 2017, 01:28:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mario_N

Da podijelim svoja iskustva sa navedenim greškama.
Kako sam već napisao u postu o prolupalom motoru, u ljeto 2015 mi se počela javljati greška ASR failure, pa ABS failure, pa Engine failure i odmah potom Loose connection.
Pročitao hrpu foruma i postova za navedeni problem, uglavnom svi su se sveli na 3 problema: loš akumulator, loš kontakt konektora akumulatora ili lošu masu. Nakon čišćenja svih kontakata greška se više nije javljala i mislio sam da je tu kraj.
No prošle godine mi se ta greška opet javila i to taman pred Sv. Rokom kad smo išli na more. Opet sam sve probao počistiti i našpricati kontakt spray-om ali greška se i dalje javljala uz iritantni pip-pip-pip svaki put kad se javila.
Srećom su me uputili u solidan auto-električarski servis u Zadru gdje su dečki bili ljubazni, brzi, ne mogu ih nahvaliti,
a ako kome zatreba radi se o auto-elektrici Perić,
https://www.google.hr/maps/place/Auto+elektrika+i+Auto+servis+Peri%C4%87/@44.1118848,15.2655727,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x3f50447c95932ba1!8m2!3d44.1118848!4d15.2655727 .
Em su me uzeli preko reda, em je čovjek potroÅ¡io dobrih 6 sati na mom Stilu da bi uklonio kvar (i usput mi potroÅ¡io četvrtinu rezervoara goriva u tih 6 sati jer je nakon svakog novog pokuÅ¡aja iÅ¡ao na probni Ä'ir).
Na dijagnostici nisu mogli ništa skužiti što radi te probleme jer je svaki put bacio drugu grešku, nikada istu.
Spajali su ga na komp, pa na tablet, pa na neku treću dijagnostiku i nikak skužiti gdje je feler.
Uglavnom, uzrok svih mojih problema je bio loÅ¡ kontakt konektora na ABS centrali. Nažalost nije pomogao kontakt spray već komadić drvenog klina zabijen izmeÄ'u konektora ABS-a i samog tijela centrale/pumpe da napne konektor i da drži kontakt. Dečki su mi ponudili reparaciju lemova centrale ali obzirom da sam za 2 dana morao krenuti kući nisam to uspio kod njih rijeÅ¡iti, i joÅ¡ se uvijek vozim sa tim komadom drveta. Sutra ću sliknuti i uploadati fotku.
Ovo pišem jer na ovakvo rješenje opisanog problema nisam nigdje naletio, većina savjeta se držala ko pijan plota - loša masa, slab akumulator, D4 konektor pokraj akumulatora i tu i tamo kod benzinaca koji sprženi ECU.

Pa eto, ako nekom pomogne...