Automatska klima- problem s klapnama

Autor Mihael12, 21 Listopad 2017, 18:28:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mihael12

Imam sljedeći problem: svi aktuatori rade ali kao da su podivljali. Kad mijenjam zadanu temperaturu, pomiču se i klapne usmjeravanja, kad treba grijati, lijeva strana hladi bez obzira što je klima na mono itd. Sumnjam na upravljačku jedinicu, ali očekujem savjet od nekog znalca.

Mike20

Napravi kalibraciju. Inace klapne konstantno rade, na tabli je senzor kuta svjetlosti pa se tako i klapne poštelavaju

Mihael12

Kalibracija je napravljena. Problem nije samo kod full automatike, nego i kod ručnog moda. Npr, hoću da mi obje strane pušu toplo na šogeršajbu, klima na mono, svijetle strelice na gumbima prema gore, desna strana puše toplo, a lijeva puno manjom snagom i ne baš toplo. Stavim na nisku temperaturu, lijeva strana puše toplo, desna hladno. Inače, otvorio sam konzolu i pratio aktuatore. Kad mijeñjam zadanu temperaturu, pretpostavljam da se aktuatori za usmjeravanje zraka nebi trebali pomicati ako klima nije na full.auto, a oni se miču i to lijevi i desni svaki po svojem.
Btw. po struci sam automatičar tak da nekog vraga znam o materiji. Zanima me da li je to normalno ( mislim da ne bi trebalo biti), i da li postoji nekakv način da se utvrdi gdje je problem. Auto vozim tek mjesec dana, tak da nisam baš na ti s njime.

Multijet

Bez prave dijagnostike ništa,zaboravi na android i univerzalne,samo examiner
0989739290

Mihael12

Zahvaljujem.
Dal to imaju samo ovlašteni servisi i koliko otprilike košta dijagnostika? Klima na sebi ima nekakav komunikacijski priključak.

Multijet

Kada sam ja pitao u servisu Autohrvatska u Karlovcu bilo je 200 kuna, meni blinka temperatura na vozačevoj strani nakon napravljene kalibracije,veli dijagnostika da motor klapne lijevo-desno ne radi dobro. Klima hladi i grije dobro, vizualnim pregledom sve klapne rade, na sve otvore puše kada ručno upravljam. Nisam dalje čačkao .
0989739290

Multijet

Mene mučila masa na motorima klapni, izgorila žica ventilatora, odlemile se stopice i zapekao relej
0989739290