Punto 55 nemirno radi i gasi se hitno pomoc

Autor Markozg2490, 06 Prosinac 2017, 00:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Vratio i radi sada normalno. Znači da novi ne radi ok.



Poslano sa mog F3111 koristeći Tapatalk


Memphis

Sve to zamjensko je banana pogotovo tak neke preciznije stvari ... senzori i sl.

Mihajlo90

Citat: Memphis  u 07 Ožujak 2018, 15:12:12
Sve to zamjensko je banana pogotovo tak neke preciznije stvari ... senzori i sl.
Dali netko zna Å¡to bi mogao biti problem ove smetnje.

Znači pri hladnom paljenju okretaji su mali ispod 2000 Å¡to se postepeno smanjuje. To je ok. MeÄ'utim problem je kada ga palim dok je topal. Tada okretaji u jednom trenutku padnu ispod 800 čak i 500 ali se ne ugasi. Kada dodam gas par puta to se stabilizira na oko 900-1000 i dalje ok. Tada i kazaljka okretaja postane troma. Å to bi to moglo ponekad zezat?

Hvala svima!

Poslano sa mog F3111 koristeći Tapatalk


Punto_Ante

Pozdrav,
evo imam i ja jedan problem. Radi se o Puntu 55. Zadnja 2 tjedna, kada se auto upali radi jako nemirno na leru cca 2-3 minute, nakon toga je bilo ok, sve do jučer. Jučer sam ga jedva upalio, osjećaj pri paljenju je bio kao da je motor "zaguÅ¡en". Kada sam ga upalio osjeti se miris benzina, auto se tresao na leru te se nakon 10 sekundi ugasio. Probao sam ga ponovo upaliti, opet je dosta teÅ¡ko upalio uz puno dodavanja gasa, čim se gas otpustio auto se ponovo ugasio. Nakon trećeg paljenja radio je i dalje nemirno, opet bi se zgasio da mu nisam održavao okretaje na 1500-2000 jedno minutu dvije. Danas sam ga ponovo probao upaliti, upalio je normalno uz malo gasa, ali se i dalje trese i nemirno radi na leru te ima nekako "loÅ¡ odaziv na gas", ali se do sada nije ugasio. Da li netko zna u čemu bi mogao biti problem? Da li je možda povukao neko smeće iz spremnika ( poÅ¡to je bio 2 dana ranije na rezervi)?  :neznam:

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Punto_Ante

Nadam se da je samo to, crijevo sam promijenio prije cca. 5-6 mjeseci kada mi je potroÅ¡nja skakala u nebesa, ali  sad mi auto normalno troÅ¡i, samo se "guÅ¡i".

Punto_Ante

Pogledao sam crijevo, sve je ok nigdje nije napoknuto. Auto je danas normalno upalio bez gasa, okretaji nisu varirali, vozio sam se cca 10 min, puno se manje trese na leru, tako da ne znam Å¡to mu je bilo, nadam se da nije niÅ¡ta, osim da je povukao malo smeća iz tanka pa ga je to mučilo.  :neznam:

Punto_Ante

Pozdrav,

evo mene opet. Ovaj prethodni problem nisam riješio, ali auto se za sada ne gasi, ali se pojavio drugi problem.

Problem je Å¡to mi auto ima jako čudan zvuk na leru i a joÅ¡ je intenzivniji pri dodavanju gasa, ko da mi klapa, lupa neÅ¡to oko alternatora ili zupčastog remena. Snimio sam video pa možete pogledat. Stvarno se glasno čuje prvih 10-tak minuta, nakon toga se smiri. U principu se javlja kada je motor hladan. TakoÄ'er sam primjetio da kada preÄ'em preko lokve vode sa desnim kotačem, cvili mi jedan od remena u kratkim intervalima i to traje cca 2-3 minute. Da li netko zna Å¡to bi moglo biti? Remen alternatora, ležajevi alternatora, zupčasti ili neÅ¡to drugo? Inače prije 3 mjeseca je kupljen novi alternator.

Video 1: https://streamable.com/ls7ii

Video 2: https://streamable.com/tafrl


vlatko11

skini remen od alternatora pa upali. ak nema rondanja onda je problem tu. Ak ima onda tražit dalje.