Leptir gasa

Autor Puntigamer, 31 Svibanj 2018, 20:46:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puntigamer

Radi se o Bravu T-Jet , prije nekih godinu dana mi se desilo to da nije bilo reakcije na pritisak pedale gasa i izbacivalo je neku greÅ¡ku "Voltage track 1 i 2" i nakon poniÅ¡tenja greÅ¡ke putem AlfaObd to bi radilo ok ali sve češće se to javilo da bi na servisu utvrdili da se kućiÅ¡te potenciometar pedale gase razvidalo te je bilo samo potrebno protegnuti vijke nazad.  I nedavno mi auto pobekad malo tromije reagira na pedalu gasa. I sad sam gleda preko MESa i primjetio par stvari koje mi nisu jasne.
Naponi track 1 i track 2  na pedalu gasa se razlikuju.
Tamo gdje piše faza učenja pozicije leptira piše 11 a sa strane u pojašnjenju stoji da trebaju pisati vrijednosti od 1 do 7
Evo i slike, pa tko zna nešto više nek napiše.

Puntigamer

Evo i slike

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk


Mike20

Mislim da vrijednosti i nebi trebale biti iste. Jel jedna vrijednost pada a druga raste kod davanja gasa?
Morao bih vidjeti workshop manual, mislim da ima dvostruke staze, sad dal' na klapni ili na pot. Gasa papučice, zaboravih.

Mike20

Koliko vidim, u prodaji je komplet papučica gasa s potenciometrom, potenciometar je naÅ¡rafljen na nju s  4 Å¡rafa.
Inače košta 500tinjak kn Bosch

Puntigamer

Na jednom mjestu sam pronašao da vrijednosti napona od ta dva tracka trebaju biti opozitna. A po vrijednostima iskazanim i nisu baš jednako opozitna.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk


Puntigamer

Mali update, i nekog razloga sam iÅ¡ao isključiti jack s tijela leptira gasa skužio sam da taj Jack skroz labavo stoji. Plastično pero koje se zakači na tijelo leptira je puklo. Pa sam pokusao vratiti nazad i krenuo u vožnju i nakon kratkog vremena mi je izbacilo dvije greÅ¡ke P1688 2. learni learn idle i P0221  za track 2 potenciometar  leptira. PoniÅ¡tio sam greÅ¡ke te sam jack pritega da kabelskom vezivom te sad fino reagira na pedalu gasa. Pretpostavljam da je zbog loÅ¡eg kontakta leptir dobivao napon ali i ne dovoljnu količinu struje pa je vjerojatno zato slabo reagiralo na davanje gasa a nije izbacivalo greÅ¡ku.
Dok je greška bila prisutna prva polovica hoda pedale gasa je funkcionirala tj. do 3000 okr/min.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk


Mike20

To je onda to, nema Å¡to drugo biti