Sporting 16V - da li uzeti ili ne?

Autor Echo, 28 Lipanj 2018, 13:50:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Imam priliku uzeti Sportinga 16V, te me zanima okvirno miÅ¡ljenje da li je isplativa opcija. Služiti će kao primarni auto i voziti ću ga uglavnom na kratke relacije. Dotični primjerak ima 182 tkm, prije koju tisuću je raÄ'en kompletni veliki servis. Od opreme ima ABS, maglenke, servo, dva zračna jastuka, daljinsko centralno zaključavanje, el. podizače stakalac, original kožna sjedala naprijed i otraga, podeÅ¡avanje visine volana, itd. Msm da osim Å¡ibera ima svu opremu. Od ulaganja ima za zamjeniti plastičnu cijev dovoda zraka u motor, treba zamjeniti desni poklopac retrovizora, neÅ¡to cvili pri prelasku preko neravnina i rupa, sumnjam na prednju desnu vilicu, to sam i sam imao problem na svom prvom 55S koji sam vozio, on je pak imao 94 tkm kad sam ga uzeo, bile su original vilice i prednja desna je bila banana. Uz auto idu gewinde, Borbet felge s 5 Å¡irokih krakova i rubom, ljetne gume su ok za joÅ¡ dvije, možda tri sezone, unutra kompletna muzika sa subwooferom, 2Din radijem, itd. Vlasnik će sanirati mehanizam pomicanja vozačeva sjedala, ma da sam čuo od joÅ¡ jednog drugog vlasnika koji ima Sportinga da im taj mehanizam odlazi na svima koji imaju kožna sjedala, polijepiti ukrasni prag koji malo zijeva i podignuti ga max koliko ide na gewindama u zrak. Meni ostaje za rijeÅ¡iti pobojati bočne lajsne kod prozora jer je ispucala boja i oljuÅ¡tila se, rijeÅ¡iti ovjes naprijed i sanirati haubu, auto je bio lakÅ¡e karamboliran naprijed, ali je hauba loÅ¡e polakirana, izgleda kao da je netko uzeo boju i izlio samo po njoj. Inače je auto bio komplet lakiran i raÄ'ena limarija prije dvije godine.

Ako netko ima kakav savjet, nešto za dodati ili preporučiti, slobodno se raspišite. Bilo kakva informacija o autu je dobrodošla ako ga netko možda zna, okolica Karlovca je negdje, sadašnji vlasnik je Igor Marković.

punto mk1

pogledaj od ispod kakav je je li li ima hrÄ'e , e i provjeri zadnje selene to in zna odlaziti a za promijeniti treba skinuti zadnji most , najbolje ga odvesti kod mehaničara na dizalicu pa da provjeri ima li Å¡to na ovjesu lufta

Memphis

Kao Å¡to su ti rekli pogledaj je hrÄ'av pod pogotvo tamo kod zanjih izbočina za dizalicu ... ako je zdrav onda se sve ovo ostalo posloži ... osim lakiranja.

koja godina? Koliko para?

Echo

'99 i zamjena je, ne uzimam za cash

punto mk1

pa je li to punto jedinica ili dvica ?


Mike20

Kao Å¡to je rečeno, ,hrÄ'a i glava motora. Te dvije stvari su bitne. Osobno znam 3 auta s tim motorom, svi imaju napuklu glavu, i to ispod 200 000km stvarnih. Punto, Bravo i Stilo su u pitanju