Problem s blicanjem kilometraže

Autor Dado, 30 Kolovoz 2018, 20:25:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Dado

Pozdrav,vlasnik sam vozila godinu dana i do sada nije bilo nikakvih problema.Nažalost prije tjedan dana počela je blicati kilometraža na satu i prestao raditi USB priključak.Uz to rasvjeta USB priključka ponekad svijetli,ponekad ne.Zatim se dešava kada radi klima,a ventilator ugašen da hladi i puše kao da je ventilator na 1.brzini.
Molim za pomoć  :formula:

Tooutman

Pozdrav. Za ovo s blicanjem i USB je mogue da ti krepao Blue And Me modul pa ti auto ga registrira kao neki novi ureÄ'aj. Bila rasprava o tome u ovoj temi http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=34397.msg693956#msg693956
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Dado

Hvala na brzom odgovoru.
pročitao sam,ali me muči što se to pojavilo zajedno sa problemom i ventilacije.Bio na diagnostici i nisu uspjeli ništa napraviti.Kažu da postoji mogućnost i prekida instalacije do blue&me jedinice.

John

USB priključak ima svoju rasvjetu? Ne vidim nigdje lampicu.

Odpoji Blue&Me jedinicu. Naravno prvo odspoji klemu s akomulatora. Kad zavrsis,spoji klemu nazad. Sve ce se resetirat,ako je Blue&me uzrok. Kilometraza ne bi trebala blinkat vise. Jedinicu mozes i izvadit.ionako je crap. Meni sljaka normalno ali kad ubacim 2 Din, ako krene radit probleme,čupam je van

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk


dudo1

meni je blicalo na puntu kad je akumulator bio pri kraju!

Mike20

Blicanje km nema veze s tim. Jedino ako padne jako napon kod verglanja radi lošeg akumulatora pa se zblesira sat.
Za vure proxy rješava stvar

Stilius

Imam isti problem.Proxy neće ništa napraviti ako je Blue&me riknula kao kod mene i naravno kilometraža blinka.Jedino riješenje je da se u kompu iskljući Blue&me kako kilometraža ne bi blinkala.
Kilometraža blinka kada ode neki dio komponente kao što je i ovaj glupavi Blue&me.
Jednom mi je pomoglo da sam skinuo kleme kad mi se zblesirao Blue&me ali kad je počela kilometraža blinkat nema spasa osim novi pod istim brojem ili isključenje.

Mike20

Nema baš logike. Meni se zbelsirao jednom ecu stražnjih parking senzora (zaseban Bosch ecu) radi verglanja u rikvercu sa slabim akumulatorom, al nikad nije km blinkala

Dado

Stavljen i novi akumulator.Problem ostao,znači postoji i mogučnost isključivanja blue&me jedinice u kompu.

Stilius

A ne znam.Ja kažem svoje iskustvo.Bio sam kod S.B. u V.Mlaki i išao odraditi Proxy i nije prošao.Otpajali kleme ništa - on i dalje blinka i Blue&me ne radi kao niti USB preko kojeg ne mogu slušat mjuzu jer ide preko Blue&me-a jedino punim mob preko USB-a.Navigacija mi radi jedino nema glasovnih naredbi niti se mogu telefonom povezat.
Krepucnula .. nova skupa ko padavica, a zamjensku nač kao da si dobio na lotu jer mora biti pod istim brojem.

Da može ti to odraditi kolega Tooutman

Stilius

Citat: Dado  u 31 Kolovoz 2018, 12:43:13
Stavljen i novi akumulator.Problem ostao,znači postoji i mogučnost isključivanja blue&me jedinice u kompu.

Probaj izvaditi Blue&me jedinicu.Nalazi ti se u pretincu s gornje strane.Na njoj imaš broj pa probaj po netu potražiti isti broj možda budeš imao sreće ju naći.Cjene ti idu od 700 do 1000 kn sve ovisi i na eBayu probaj



Stilius

U kompu se ne da isključiti B&M jer je povezana sa radijom. Jedino možda (tu soluciju nismo probali) da se izvadi radio, stavi drugi koji nema B&M i onda napravi Proxy.
http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=34397.msg695670#msg695670

HVALA TOOUTMANU i njegovoj supruzi   :570190:

Tooutman

B&M je zeznut ako se ima original radio s navigacijom. Budući da taj magnetti marelli radio trazi striktno tu jedinicu. Malo glupo al tak je. Ako je radio obican Visteon od fiata bez navi onda je stvar puno jednostavnija. Samo se jedinica izvadi pa proxy i to to.

Np Stilius :)

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Dado

Taj b&m je stvarno zeznuti.Već 2 mjeseca tražim b&m jedinicu 51974230 ali nigdje je nema,nova je skupa.Gdje god sam gledao za taj model jedinice, ne postoji zamjenski.Vidim da piÅ¡ete da postoji mogućnost vaÄ'enja tvorničkog radija i ugradnja 2din radija i da bi se možda moglo rijeÅ¡iti blicanje kilometraže.Bio bih jako zahvalan na odgovoru, ako netko zna, da li postoji mogućnost na taj način rijeÅ¡iti problem.

LP!

Tooutman

Å to imaÅ¡ za tvornički radio?  Običan fiatov radio ili radio s navigacijom?
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699