ÄŒep rezervara

Autor Stilius, 13 Veljača 2019, 00:14:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stilius

Da li je netko imao problem sa čepom rezervara ??
Znači na Bravu čep zaključam i izvadim ključ i poslje toga "zaključavanja" čep odšarafim bez problema.
Se to da rastaviti, možda se nešto izmaknulo u samom čepu ili ..

John

Nisi ga dobro zatvorio.
Zatvaras suprotno od procedure otvaranja.Doslovno. kad vracas cep, okrenes ga u desno (u smjeru kazaljke na satu) taman da klikne(kazu jednom, meni je dvaput). Kad klikne okrenes kljuc u desno i izvadis. Probaj cep okrenut suprotno da vidis da li je ulovio. Ako nije,ponovi. Moras ponovit proceduru otkljucavanja da vratis  zube na cepu u prvobitan polozaj inace ga neces nikad zakljucat. Znat ces da si uspio kad se desi. Cijela procedura je opisana u Manualu

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk


Stilius

kod zatvaranja okrećem ga udesno dok se ne čuje klik (jedan dva više manje) zatim okrenem ključ u desno i izvadim - čep se može okrenuti ulijevo i izvaditi !!
Probati ću se još poigrat s tim.

topolino

Kako i na puntu od cure uspijes li rjesiti pisi jer su mi zbog toga jednom ukrali pun tank goriva.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Tom

To se može riješiti, unutra pukne plastični pipac. Kad se zaključa on se povlači, tj ne lovi zupce, a ovako je uvijek u zupcima.
Treba rastaviti čep i promijeniti taj pipac, 10 min posla

Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk

Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...

Stilius

Evo čep rastavljen i problem je Å¡to pipak od bravice pomiče plastični dio na kojem je jaka opruga iz odreÄ'enih razloga (probao staviti slabiju ali se onda ne da zatvoriti) i taj je pipak malkoc izglajzao tu plastiku i ti se zupci ne povuku dovoljno unutra i zato kada je čep zaključan on se uspijeva otvoriti.
Najbolje bi bilo da se promjeni taj plastični dio što kaže i Tom samo di nabaviti ??
Ja sam malo isturpijao te zupce da se čep okreće kad je zaključan.Treba paziti da se ne isturpijaju jako jer se neće moći zatvoriti.

Nekome može puknuti taj pipak na bravici i onda se kupi druga bravica i iz stare se prebace one gluposti u tu novu da ti odgovara ključ, a nekome pak pukne ta plastika.Uglavnom nije dugotrajno riješenje i ne kontam zašto izmišljaju toplu vodu - to je na Stilu riješeno svjetski.Centralno i majka.Ovo su žive gluposti sa ključem.













danijel044

Ni meni to ne šljaka ne mogu ga zaključati...zašerafiš čep...čuješ klik...zaključaš..iiiiii ništa...odšerafiš ga bez problema...

Stilius

jasno mi je da ništa ne traje vječno, ali mi ne ide u glavu ako se na Stilu to pokazalo odličnim rješenjem sa centralnim zaključavanjem čemu izmišljati toplu vodu !!
Danijel044 - probaj rastaviti i malo poturpijat kao ja ili u nabavku novog čepa i ako imaš koga u Švabiji milina
https://www.ebay.at/itm/Original-Fiat-Tankdeckel-Tankverschluss-46785426-fuer-DUCATO-230-244-250-ab-1998-/182787284987#shpCntId

Stilius


AntonioK

Di ima taj čep kupiti kod nas?Otiša je i meni :to:

punto1976

Nije problem toliko u plastici nego onaj pipak mali se popiga jer je potrebna velika sila kojom on gura tu plastiku.
izravnat se ne može jer puca. Ja sam nabavio druge čepove pa sam pa sam bravu presložio da mi ključ paše.
Znači nabavi drugi čep od nekog Fiata koji je isti i prebaci bravu.

Bero

Ja sam taj problem i na 145ici (koja ima isti sistem) i na puntu rijeÅ¡io zamjenom kompletnog čepa goriva. Nisam čak niti bravicu prebacivao  :D:
Samo boxer bajo moj :)

vedri28

Imam isti problem i na Stilu i na Bravu. Tu su priče da je u Stilu centralna brava, ali u mojem nije. Ono što je bolje kod Stila je kukica za objesit čep na vratanca rezervara. Bravo ima samo gumu koja je naravno pukla i sad mi je čep na krovu dok tankam. Podsjeća me na pokojnog Yuga 😀
Punto 188.2 1.2 16V
Stilo 1.4 16V
Bravo 1.9 JTD 120