Grande Punto 1.4 57kw 08' LPG početnička pitanja

Autor KrpaZG, 24 Veljača 2019, 19:37:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Kako sada podizac stakla, kvacilo i semerinzi? Kvacilo nisi primjerio da klizi kod pregledavanja auta? Granicnik, obojna guma i nije bilo pod must have.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

KrpaZG

Citat: topolino  u 28 Veljača 2019, 16:40:32
Kako sada podizac stakla, kvacilo i semerinzi? Kvacilo nisi primjerio da klizi kod pregledavanja auta? Granicnik, obojna guma i nije bilo pod must have.

Nemam pametan odgovor. Neiskustvo.

Kvačilo ne proklizava nego auto malo potrese pri pokretanju iz prvu brzine. Mislio sam da je to jer sam premalo gasa dao pri kretanju, kada se da malo više gasa ne trese odnosno minimalno trese. Mehaničar je pogledao i dijagnoza je --> kompletan set kvačila je za zamjenu..

Ovo ostalo je ustanovljeno pri pregledu auta te sam spustio cijenu za taj servis.

topolino

Kvacilo ok. I na curinom puntu ista prica samo kod nje je curio semering radilice koji je nadam se i zamjenjen. Dobro da si se snasao za cjenu, bar si na pozitivnoj nuli sa novim djelovima :D:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

KrpaZG

Dakle, rezime svega...

Veliki i mali servis odraÄ'en, zamjenjen kompletan set kvačila. Å to se tiče toga, sad sam do daljnjega.

Ostalo mi još graničnik desnih vrata, jednu žarulja pregorila iza "klime" odnosno onog vraga za podešavanje gdje puše klima. Momentalno sam dobio slom živaca. Nema kod mene da nešto ne radi, odmah ide popravak.

Dijagnostika izbacila grešku sa senzorom volana. Klasika Fiat...

Treba samo senzor mjenjat ili to ide sve u kompletu? Gdje? Kod koga? Koliko â,¬â,¬? Molim odmah i preporuku kod koga to odraditi...

Mike20

U Fiatu imaš malo talijanske elektronike, uglavnom je švapska, tak da...
Mijenja se samo senzor, ima par tipova

https://www.njuskalo.hr/autoelektrika-elektronika/senzor-volana-grande-punto-oglas-10567983

KrpaZG

Znači bacio sam se na zamjenu te male žaruljice iza "podeÅ¡avanja" za klimu. Prije bi umro nego to zamjenio, pa sve mora van  :facepalm: (obje sam zamjenio naravno)
Isto tako tijekom vožnje mi se palilo upozorenje sa greškom "check brake light", no pogled iza i sve radi? Zamjenio sam sve žarulje u zadnjim farovima, to je prvi korak pa ću vidjeti hoće li se opet paliti. Na što još moram paziti ili je to gotovo?


Sljedeći post je u predstavljanje auta u garaži...