servis u ovlaštenom

Autor Gillet, 09 Travanj 2019, 08:47:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Antonijo

Citat: AntonioK  u 10 Svibanj 2019, 10:16:30
Vidim tu ekipu iz tih"ovlaÅ¡tenih servisa"kako kupuju djelove u Tokiću,Ineju ...  :budala:

Meni su u ovlaštenom servisu ponudili orginalni dio koji je kod njih bio skuplji 700 kuna, nego u trgovini u kojoj su ga rezervirali.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

John

Hehe marža i bezobrazluk..ti ti ja pričam. Ja se slažem platit servisnu satnicu serviseru. On je profesionalac u tome sto radi. Ali on nije maloprodaja  ni trgovac i ne bi se smio baviti kupoprodajom. Ako to radi, ne bi smio zaraÄ'ivati na tome. I jos bezobrazno nabijat cijene. Meni to vise vrijeÄ'a intelekt nego sto me boli za novčanik.

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

dinko1981

Kako servis nije maloprodaja? Nisam primjetio da dijelove daju gratis vec ih prodaju a kada nesta prodaju onda su po zakonu duzni obracunat i marzu. E sad visina marze koju ovlasteni racunaju to je zasebna prica...

Mike20

Misli na "preprodaju". On uzme npr. kod Tokića dio uz 40% popusta, ugradi ga i (ako) da ti 10% popusta kod plaćanja.
A ti recimo isto uzmeš kod Tokića uz 25-30% popusta

Mike20

Al opet, ako ne znaš sam šrafati nemaš izbor. Ili nauči ili plati. Pa ćeš 3 litre Selenie k.p.e i filtere kod Prikratkog u Vž platiti 1400kn, ili si sam zamijeniš i platiš materijal 300tinjak kn.

Memphis

Citat: John  u 11 Svibanj 2019, 09:44:24
Hehe marža i bezobrazluk..ti ti ja pričam. Ja se slažem platit servisnu satnicu serviseru. On je profesionalac u tome sto radi. Ali on nije maloprodaja  ni trgovac i ne bi se smio baviti kupoprodajom. Ako to radi, ne bi smio zaraÄ'ivati na tome. I jos bezobrazno nabijat cijene. Meni to vise vrijeÄ'a intelekt nego sto me boli za novčanik.

Jel ti pričaš o ovlaštenom servisu ili nekom privatnom? Ako je ovlašteni onda imaju maloprodaju u sklopu zastupništva i cijenu su takve kakve jesu zato jer samo tamo možeš kupit orginalni dio u kutiji te marke. Znači OE. I zatu su tamo premium cijene.

Dok zamjeskih dijelova ima koliko hoćeÅ¡ jeftinijih, skupjih, kvalitetnih, manje kvalitetnih i od masu proizvoÄ'ača od koji su pojedini OEM odnosno rade za OE.

Isto tako svaki servis ima indirektnu prodaju djelova jer bez njih ne može radit. A to Å¡to se ti protiviÅ¡ tuÄ'im maržama nema veze sa time Å¡to je servis i Å¡to smije a Å¡to ne ...

Tebi je to bezobrazno a meni nema smisla da netko radi za opće dobro. Odnosno da nabavlja dijelove i tebi ih prodaje bez svoje provizije/zarade/troškova. Zato imaš više opcija. Ili voziš u ovlašteni ili neki drugi jeftiniji servis. Ako ti ni to ne odgovara onda servisiraš sam.

Svi znamo da je najfetijije ako ti sam kupiš dijelove ili još bolje ih sam promijeniš. Za sve drugo trebaš platit nečiji trud, znanje i ono najskuplje utrošeno vrijeme.

John

Kad smo raspolozeni za *** o semantici a ne citat. Vidim da Mike kuzi. Kad ti dio kupi kod Tokića  sa 40% popusta i  prodaje ti ga po punoj cijeni pa nekad na nju i doda neÅ¡to.

Dakle dio koji koji kosta 10 kn,kupi za 6 a tebi ga ugradi,naplati ruke (sat) +  taj dio npr. 14 kn. Ne 10 ili 6. Ako treba povećat slova da bude jasnije...

Da ne pričam kako je nemoguće dobit odgovor o proizvoÄ'aču komada koji se ugraÄ'uje. "Je gospon proizvoÄ'ač vam je fiat no, originaala" npr.

I ne pricam samo o ovlaÅ¡tenim fiat i alfa servisima, vec općenito nekim ovlaÅ¡tenim servisima koji imaju licencu od proizvoÄ'ača za servisiranje rog branda,  bio to fiat ili hyundai ili nesto trece.  Pričam o ovlaÅ¡tenim  servisima gdje ne možeÅ¡ utjerat pravdu kad ti nestane servisna knjižica iz auta i nikom nista, jer oni( opravdanje) nemaju "nadzor nad svojim mehanicarima." gdje ti miniwashom zgule bezbojni lak prilikom pranja nakon istog servisa , steta od. 100â,¬..  nikom nista. Gospon to vam je tak biiilo.

Jesam bio dovoljno jasan?  Mislim da negodovanje oko marže nakon ovakvog servisa ima smisla. Ali  nista oga nije bitno jer takav servis me vise nikad nece vidjet. A *** da ga spominjem javno kao neki tu, neću bit, uglavnom jer sebi mozes navuc kontra *** za vrat. Ja sam se naplatio na drugi način da nisu toga ni svjesni.  Ja sam upravo van ove diskusije, izgubila je bit.

dinko1981

Koliko vidim tema je ovlasteni servis a nisam siguran da oni nabavljaju dijelove kod Tokica ili slicnih... Mozda za vozila van garancije ako se kupac odluci za neoriginalni zamjenski dio, ali realno gledajuci koliko ljudi ide u ovlasteni nakon garancije...

Boxer

Tema je ciganska posla u hrvata a ne ovlaÅ¡teni servis i ovakvih tema ima samo kod nas dok u normalnom svijetu za takve stvari izdaju uputnice ta odreÄ'ene medicinske pretrage
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Memphis

Citat: John  u 11 Svibanj 2019, 18:55:23
Kad smo raspolozeni za *** o semantici a ne citat. Vidim da Mike kuzi. Kad ti dio kupi kod Tokića  sa 40% popusta i  prodaje ti ga po punoj cijeni pa nekad na nju i doda neÅ¡to.

Dakle dio koji koji kosta 10 kn,kupi za 6 a tebi ga ugradi,naplati ruke (sat) +  taj dio npr. 14 kn. Ne 10 ili 6. Ako treba povećat slova da bude jasnije...

Da ne pričam kako je nemoguće dobit odgovor o proizvoÄ'aču komada koji se ugraÄ'uje. "Je gospon proizvoÄ'ač vam je fiat no, originaala" npr.

I ne pricam samo o ovlaÅ¡tenim fiat i alfa servisima, vec općenito nekim ovlaÅ¡tenim servisima koji imaju licencu od proizvoÄ'ača za servisiranje rog branda,  bio to fiat ili hyundai ili nesto trece.  Pričam o ovlaÅ¡tenim  servisima gdje ne možeÅ¡ utjerat pravdu kad ti nestane servisna knjižica iz auta i nikom nista, jer oni( opravdanje) nemaju "nadzor nad svojim mehanicarima." gdje ti miniwashom zgule bezbojni lak prilikom pranja nakon istog servisa , steta od. 100â,¬..  nikom nista. Gospon to vam je tak biiilo.

Jesam bio dovoljno jasan?  Mislim da negodovanje oko marže nakon ovakvog servisa ima smisla. Ali  nista oga nije bitno jer takav servis me vise nikad nece vidjet. A *** da ga spominjem javno kao neki tu, neću bit, uglavnom jer sebi mozes navuc kontra *** za vrat. Ja sam se naplatio na drugi način da nisu toga ni svjesni.  Ja sam upravo van ove diskusije, izgubila je bit.

Jesi.
Radim godinama u trgovini i sam sam poduzetnik te radim cjeli život sa ljudima. Ono što ti mogu reć da koliko god ti naglašavao da ti lova nije problem upravo je takvim to najveći problem.

Ti se ne možeÅ¡ pomirit sa time da te netko odbio sa svojim dijelovima jer ti misliÅ¡ da si jedini koji servisira auto u servisu i to plaća. Ako netko ima svoj pravila ne znači da će ih radi tebe mijenjat koliko god ti mislio da si bitan jer imaÅ¡ paru u Ä'epu.

Vidim boli te tuÄ'i rabat pa uhvati se ključa kupuj, preprodaj dijelove radi promet 3-4-5-10 tisuća kn mjesečno i imat ćeÅ¡ i ti 40% rabata. Ja ne vidim zaÅ¡to neko ima zavist prema nekom tko svakodnevno se bavi tim poslom i ima opravdane povlastice kao Å¡to je rabat. ZaÅ¡to bi tebi to trebao netko prepustit ili to sa tobom podjelit, tko si ti?. Tvoje je samo pristajeÅ¡ na ponuÄ'enu cijenu ili ne ....  a pljuvanje po servisima radi toga Å¡to nije tako kako bi ti htio  uopće nema potrebe komentirat.

Servisa ima boljih lošijih kao i svemu ostalom. Ima ih more pa biraj koji ti više odgovara. Ako ne uvijek ima fušera koji doma fušaju pa se krpaš sa njima.

OvlaÅ¡teni servisi imaju takve cijene kakve imaju sa odreÄ'enim razlogom. A tebi uvijek preostaje izbor kao Å¡to sam ti već napisao. Jednostavno ako ti je tako neÅ¡to prekupo kažeÅ¡ ok naći ću neko jeftinije ili alternativno rijeÅ¡enje kao i svi ostali ljudi i na taj način rijeÅ¡it svoje problem/želje.

To jednostavno nije "vrijeÄ'anje intelekta" nego ograničeno razmiÅ¡ljanje.

Boxer

Memphis

Uzalud se trudiš, on je ostao u zapećku i nemože on to shvatiti. Njega boli nečiji rabat, nečija cijena, nečije ponašanje jer on misli sa je cijena nekorektna, ponašanje bezobrazno a prvi je čovjeka uvrijedio time da mu donese svoje dijelove. Tko zna, možda pekarima nosi svoje brašno da mu ispeku kruh a mljekaru vozi svoje krave da ih pomuzu i naprave mu sira i vrhnja.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Tooutman

Boxer mislim da si u krivu. Mehaničari su tu da ugrade, a ne da proizvode. Zato je i cijena servisa zasebno kako i cijena djelova. Tako da ti ona usporedba ne stoji. I da, mogu ti iz prve ruke ruke reći da je pred 15 , 20 godina bila mogućnost tu kod mene da si mogao pekari donijeti braÅ¡no, te se onda za to dobio xy kruhova. Tj pisalo se u knjižicu. Već da bi usporeÄ'ivao preciznije bi bilo da im je donesao xy kila metala, gume, da se naprave neki djelovi ko sirovine. Isto tako mljekare od ljudi koji hrane krave odkupljuju mlijeko, i moguće da imaju neke kompenzije za druge proizvode.

Mislim logično je da čovjek želi dobiti za svoje novce  čim viÅ¡e, koje svojim radom zaradi. I sad je on na kraju neki čudak? Ako vidi da kod neke trgovina je tolko, zaÅ¡to bi za isti dio onda x viÅ¡estruko.

Osobno ne servisiram svoje djelove u ovlastenom, nego vozim svojem mehaničaru. I donesem mu svoje djelove koje mogu nabaviti jeftinije. Uredno mu platim satnicu i posao štima.
Prvu godinu sam platio 120 kn litru selenie, nakon toga sam kupim za duplo jeftinije isto ulje.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Kak objasniti da u ovlaštenim servisima udaljenim cca 60-70km jedan od drugog razliku od 700kn za istu stvar?
Tak da toliko o tome i stručnjacima, cijenama rada i nabavljanju dijelova.
Al još uvijek ima naivaca koji misle da u Fiat tvornici proizvode originalne Fiat dijelove.

Tko proizvodi famozni "OE" ? Proizvodi ga "M" u "OEM".  :haha7:

Tihich

Pa upravo vam to dečki i govore radi se o OVLAŠTENOM servisu a ne lokalnom mehi koji će ti stavit i jestivo ulje i filter od ženinog usisavača ako mu doneseš, boli ga kuki i naplati ti ruke.
U OVLAŠTENOM ipak moraju dat neku garanciju na dijelove i rad a to košta ( ne ulazim u stručnost mehaničara ).

Mike20

Svaki, baš svaki dio, kupio ga ti ili ovaj u ovlaštenom, ima svoju garanciju, ALI samo ako ga je ugradila stručna osoba, koja ne mora biti OVLAŠTENI serviser.