Fiat Punto SX 1996, daljinsko otključavanje

Autor suny100, 10 Studeni 2019, 18:32:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

suny100

Pozdrav,

nedavno sam kupio još jednog Punta mk1. I netko je nekada u njega ugradio daljinsko otključavanje i tempomat. Za tempomat sam ustavnovio da ne radi jer mi fali onaj vakuum što se spaja na sajlu od gasa.

Dok daljinsko otključavanje funkcionira. Vrata se otključavaju i zaključavaju i žmigavci blinkaju pri tim radnjama. MeÄ'utim na daljinskom imam tipke za otključat, zaključat, ugasit alarm ako se aktivira i za otvaranje gepeka.

Alarm i taj dio za otvaranje gepeka nisu u funkciji, a ja bih htio osposobiti otvaranje gepeka imam zamisao kako to napraviti ali neznam na koje žice da se povežem na modulu od daljinskog otključavanja. Vidim da imaju 4 žice koje nisu na ništa povezane.

Na linku možete vidjeti kako to izgleda:

https://drive.google.com/open?id=1_ky3eHq_0Smq-Rwgaw1felWgqlFOFhyk


Ako netko zna na što se spojiti s aktuatorom za otvaranje gepeka ili savjet kako da ispitam žice!

meshgrid

jel brava od gepeka uopće električna?  (npr otključava li i zaključava to centralno ujedno i gepek, ili samo vrata?)

Mike20

Vjerojatno nisu na svim tim univerzalnim daljinskim iste boje žica, pa zato ispitaj multimetrom. Drži pritisnutu tipku za otvaranje prtljažnika i na jednoj od nespojenih žica na 2-3 sekunde dobiš 12v napon

suny100

#3
Brava nije eletrična, u planu je ugradanja elektromotora koji će povući sajlu (ona koja služi da se vrata otvaraju uz pomoć plastične poluge lijevo od vozačevog sjedišta) i otvoriti gepek.

Probat ću s ovim da mjerim napon izmeÄ'u svake žice i mase dok držim tipku.

Mike20

Dovoljan ti je onaj motorić univerzalnog centralnog zaključavanja, on je dosta jak da povuče polugu brave

https://m.es.aliexpress.com/item/32698926846.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

suny100

Upravo taj motorić sam i mislio stavit. Još nisam stigao ispitati žice jer kiša svakodnevno pada.

scholaya

Pozdrav.Kod mene je ljubičasta za otvaranje gepeka. Ja sam probao nekoliko tih motorića nakačiti direktno na sajlu kod same brave gepeka i ni jedan nije bio dovoljno jak da povuče sajlu.
Solenoid sa starog alnesera je dovoljno jak. On lako povuče sajlu, ali sam solenoid vuče jako puno struje,(preko 50A) tako da treba provući deblje kablove sa samog akumulatora i napraviti okidanje preko releja. Velika struja i nije neki problem, jer to okidanje traje djelić sekunde. Vidio sam na nekom srbijanskom forumu da je neko ugradio baš taj solenoid u punta 2.
Ja sam se ipak odlučio za motorić, ali na samim vratima gepeka. trebalo je provući dva kabla i sve sam riješio sistemom poluga i to sve funkcionše već nekoliko godina



scholaya

...a ovo je bio prvi pokušaj na samoj bravi




scholaya

A evo i link sa nekog njemačkog foruma. Ovaj je to uradio jednostavnije, ali to sam tek kasnije otkrio.

http://www.puntotreffen.de/index.php?page=623

Mike20

U 2 punta 2ojke i 1 Punto jedinicu sam slagao taj motorić, spajao sam ga Direkt na polugu koju sajla vuče, ne na sajlu. Na svima radilo godinama

scholaya

Citat: Mike20  u 27 Studeni 2019, 10:42:14
U 2 punta 2ojke i 1 Punto jedinicu sam slagao taj motorić, spajao sam ga Direkt na polugu koju sajla vuče, ne na sajlu. Na svima radilo godinama

Jesi li spajao ovako kao na mojoj drugoj slici? Ja sam pokušavao i nije mi uspjelo. Imaš li neku sliku, jer ovo što sam ja radio u samim vratima je velika patnja?