Skidanje armature, zamjena grijača kabine

Autor FranZ, 09 Ožujak 2020, 16:02:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

FranZ

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post na ovom forumu :85565:
Imam punto cabrio 1997, 1.2 60ks motor.

MeÄ'u brojnim ostalim problemima, curi mi i grijač kabine. Smrdi antifriz kad se upali grijanje, magli stakla, mokar je pod napred i moram dolijevat tekućinu često. Zbog toga ga prek zime nisam ni vozio.
Ne mogu skinut armaturu, neće krenut gornji lijevi kraj.
Postoji dosta tema o tome al su uglavnom starije teme i slike su propale, našao sam na nekom eng forumu dost detaljno uputstvo za skidanje armature pa sam po tome radio.

Skinuo sam sve Å¡arafe za koje znam (3 gore, 4 dole, 2 velika bočno), spustio stup volana, povadio komande ventilacije, odspojio puno Ä'ekova od struje (poslikao sam ih da znam složit kasnije), odspojio Å¡lafe vode od grijača i one 2 velike matice ispod izolacije u motornom prostoru.
Armatura se miče cijela osim gore lijevo, tu neće, nešto zapinje. Zapravo pomiče se malo, centimetar, al ne mogu ju isčupat van. Mjesto označeno na slici: https://ibb.co/1ny68s3
Onaj šaraf ispod zvučnika nije, njega sam maknuo. Kaj tu još ima za odspojit?

Bero

Mislim da ispod ima spužva za koju se ta armatura s godinama zalijepi (provjeri s desne strane dal ima te spužve).
Ako je samo ta spužva, onda je samo potrebno odlijepiti od nje (silom :D)
Samo boxer bajo moj :)

gandi

--->>>    click here      <<<---

Memphis

imas saraf dole kad pogledas kroz. ovaj otvor od osiguraca.


FranZ



Ak misliš na ovo tu, šaraf 13, to sam skinuo.

Mislim da se nije za spužvu uhvatilo jer onda nebi uopće mrdalo, sad ide malo al kao da još nešto drži. Možda neka žica koja je pričvršćena za plastiku?

Memphis

U tom čošku jedine žice su te od razvodne kutije osigurača. Ako si skinuo nosač kutije onda nema kaj držat. Probaj malo nadignut armaturu u zrak kad vučeš.

FranZ

a ništa, sutra je novi dan, javim uspjehe i štetu :D

FranZ

#7
Evo ga, pametniji popušta :D



ipak se uhvatila za onu izolaciju ispod kak je Bero rekao, samo se ta cijela izolacija mogla malo pomicat skupa s armaturom pa mi se zato činilo da nije uhvatilo. Bilo je još nekih "držača" snopova žica koje je trebalo maknut da se skroz oslobodi i vani je. Ovo dalje će valjda ić, ako zapne budem opet pital. Hvala svima do sad :)