Tesko paljenje Fiat bravo 2 1.9 mjtd 85kw

Autor danijel044, 01 Kolovoz 2020, 16:04:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

danijel044

Pozdrav svima.

Imam problema sa paljenjem i ne, ne ocekujem da mi netko carobnim stapicem rijesi problem :eusa_whistle:  :D:.
Dakle problem je slijedeci  doslovno svaki kad auto palim prvi put tj kad je hladan problemi su dok upali i to nakon 7 -8 sec verglanja. Kad konacno upali  izbaci oblak sivog dima.
Nakon tog prvog paljenja dok god se ponovo  ne ohladi u potpunosti, nema nikakvih problema ni sa paljenjem ni u radu.  Probao sam par puta prije paljenja dat kontakt  da dodatno  dogrije grijace ili nabije pritisak i  ne pomaze. Paljenje sa gasom bez gasa nema razlike. Na registriranoj verziji Multiecuscan nema nikakvih gresaka u motoru. Cekam da se mehanicar vrati sa g.o.  Pa cemo testirat injektore posto mi po Mes dizna na 3 cilindru  daje vise goriva od ostalih. Ali ako je to u pitanju zar se ne bi to osjetilo u radu, a i kod paljenja dok je motor topao? Pritisak goriva po Mes je ok, ono sto nije ok  je kolicina zraka naime dobiva puno vise zraka nego sto treba bilo u leru  bilo u voznji. Egr je nov. Map senzor ociscen. Grijaci nisu mjenjani ali nema ni naznake da nesta ne stima s njima.

Mike20

Dim je normalan nakon dužeg verglanja radi nesagorjelog goriva.
Možda da anlaser repariraš?

niko33

Dizne možda,meni je to radil dokle mi nije poslije zamjene upisal drugi tip dizni u ecu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Bero

Ja sam imao sličan problem na 159 1.9

Kakva je tebi situacija kada je vani hladno (tj. ispod 10 stupnjeva kada pali grijače?) Naime, meni je čim bi palio grijače auto palio ko mina.

Dakle, Neke od mogućnosti (na koje sam naišao guglajući i po stranim forumima):
- Anlaser koji presporo vrti - potrebno ga je repairati. U vezi s tim može biti i akumulator koji je preslab pa ne daje dovoljno struje.
- Injektori - jedan ili više njih. Korekcija bilo kojeg injektora mora biti manje od 2.5, a idealno ispod 1.5. Kakva je situacija kod tebe?

Ja sam sebi problem riješio zamjenom svih 4 injektora, a kolega koji je imao sličam problem kaže da je zamjena samo jednog (najlošijeg inektora) njemu riješila problem.
Samo boxer bajo moj :)

niko33

Kad smo istraživali “problem” isli smo najglupljom solucijom - prvo grijaci,onda senzor radilice,bregaste,akumulator,injektori novi,kompresiju mjerit(ako odstupa cilindar neće spojit hladan) i hvala Bogu meni se “potrefilo” samo korekcijom mape a najgore je kaj može biti sve od gore napisanog plus relej grijača,pumpa u rezervoaru ili visokotlacna - živio nama common rail!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

danijel044

#5
Korekcija na 3. cilindru mi je +1.9 , da kad je vani hladno  pali puno bolje....  Mike  reparacija mi je definitivno na listi prioriteta.  Auto je sad na 234000 i koliko znam to nikad nije radjeno. Akumulator mi je nov posto mi je predhodni  odapeo  doslovno u minuti... parkiram, odem u ljekarnu, vratim se... ni onaj klik se ne cuje....

Edit: sad se sjetio na MES mi bas na tom 3. clindru drugacija dizna tj drugi tip dizne je upisan...

danijel044

#6
Potpuno zaboravio javit konacno rijesenje.
Zamjenjena je jedna dizna i servisiran anlaser.

Rezultat - auto  vise nijednom u zadnja 2  mjeseca nije ni zastucao kamoli da treba duze verglat da upali.