Punto mk1 Ugradnja drugih sjedala

Autor Dru, 11 Prosinac 2020, 10:41:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dru

U mom dragom puntu55 sjedala su bila užas pa sam se zainteresirao da ugradim nesto udobnije,
Nakon nekog vremena sam na facebook marketplaceu ubo set prednjih sjedala za hyundai i30, jako dobro očuvana, čovjek ih je poklanjao jer su mu smetala u garaži, nakon kratke vožnje bila su moja  :ok1:



Nakon tjedan dana mjerenja, mozganja, crtanja itd. krenuo sam sa izradom nosača, debljina stijenke je 5mm zbog sigurnosti, cilj je da bude sto jednostavnije i da izgleda neprimjetno, cilj je spustiti sjedalo što niže a da šine budu oko 10mm iznad pojačanja na podu, i nakon malo rezanja i varenja to je to.





Dojmovi su odlični, držanje u zavoju predobro, udobnost vrhunska (usporedbi sa originalom) :ok1:

Edit: zaboravio sam napisati da se sada sjedi oko 20mm niže nego u originalu, a kopče za pojas se zavidaju sa originalnih sjedala (isti je navoj)

dinko1981

Bas dobro izgleda, ne bode u oci da se iz aviona vidi da nisu original sjedala

FranZ

Jako dobro  :ok1:

Imam sličan problem, ne sviÄ'aju mi se baÅ¡ tvornička sjedala - previsoko su, malo su neudobna a i labave konstrukcije, imam osjećaj da su napravljena za čovjeka od 30kg.

Dru

Najgori dio na tvorničkim sjedalima mi je ono ispupčenje na naslonu u predjelu ramena/lopatica, doslo mi je da izrežem tu spužvu  :ljut8:

Dru

#4
Tvornički nosači sa punta55 se mogu preraditi da, po mom mišljnju, nose skoro bilo koje sjedalo, problem je visina i koliko iskustva imas sa brusilicom i varnim aparatom, može ih se skratiti i zavariti novi nosači tako da bi sjedalo bilo niže (teško mi je to objasnit)

Mozda najlakše bi bilo nabaviti sjedala od suzuki swifta gti, dosta su malene a udobne poluskoljke, i prilagoditi ih na originalne nosače sjedala

Tooutman

Odličan projekt. Udobnost si dignuo na viÅ¡u razinu.  :ok1:
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Bero

#6
Jel to samo ja ne vidim nikakve slike drugih sjedala ili ih (joÅ¡) nema?  :82:
EDIT: Sad vidim slike, svaka čast na projektu i trudu  :ok:

Inače, serijala sjedala u puntu su baš loša, posebno S i SX oprema. ELX sjedala su već korak iznad po udobnosti i držanju tijela :nod:
Samo boxer bajo moj :)

skrooz


Dru

Hvala ljudi  :ok1:

Bit ce jos ovakvih jeftinih DIY rijesenja!  :drive: