Grijač kabine

Autor persinjo, 28 Lipanj 2022, 09:00:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

persinjo

Pozdrav ekipa, imam problem s klimom i klapnicama u autu, uglavnom na vozacevom puse non stop vruc zrak dok je na suvazoacevom i iza normalno kako namjestim. Lik koji mi je punio klimu je rekao da zna ugasiti to grijanje. Sad mene zanima koliko je to komplicirano jer bi zelio ustedit koju kunu ako to mogu sam napravit. Nemam love trenutno za sredit akutatore ali bi volio barem ovo ljeto ugasiti to grijanje. Da li je to samo zatvoriti neki ventil ili izvuc neki osigurac ili je ipak nesto kompliciranije. Radi se o 1.6, 120hp s dvozonskom automatskom klimom.
Hvala unaprijed

Tom

#1
Grijanje ne možeš ugasiti, čim se motor grije radi i grijanje, nema nikakvog ventila da se zatvori jer tekućina ide u krug po sistemu, jedino ako se crijeva spoje direkt i izbjegne unutarnji kiler, grijač.

Mijenjanje klapni, ako hočeš da radi kako treba.... probavao sam sve razne načine... ali sve mora van, 8 sati veselog posla ako radiš sam. Cijena nije strašna, kod Bauera u Zaboku set dođe 230 kuna (barem je bio dok sam nije sve poskupilo), a ruke ne znam, radim sam tako da taj dio ne znam i uopće nemam sliku koliko bi to došlo.

Edit:
Ako i uspiješ ugasit grijanje, ako će raditi puhati će hladno, a opet na lijevu stranu neće ništa puhati. Koliko znam na Volvu ako nema grijanja nema ni hlađenja
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...

Mike20

Klapne zablokiraš u položaju hladno, mislim da su 4 sve skupa.
Vrući antifriz stalno cirkulira kroz grijač u kabini, i nema nikakvog ventila da to zatvori, osim da premostiš cijev koja ide s termostata u kabinu

the-rider

premostis cijevi vode prema kabini
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.