Šugava tvornička ventilacija fix?

Autor grancigula87, 21 Srpanj 2022, 15:54:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grancigula87

Alo ekipica.
Simptomi: nikakav protok zraka iz ventilacije. (moj max je isti ko 1. ili 2. brzina u ostalih auta)
Dakle da skratin cilu priču kolko god mogu:
Automatsko dvozonsko smeće od klime. Redom, gledao motorice i zupcanike od klapni i cirkulacije, ništa ne izgleda slomiveno ili izlizano i svi se okreću. Smjer gore dole sredina sve uredno radi. Onda san minja filter i proba da duva sa filterom i bez njega. Pa san priko prike uzeja novi motor ventilatora i novi regulator (mijenjao sam kablove malo nagorene sta su izlazili iz regulatora, mislija san da ce to rjesit problem). Pa san jucer skida brisace i gleda otvara li se "glavni usis" i jel ima nečistoća. Ugl sve šljaka kako bi tribalo. Gleda san i izmedju isparivaca i ventilatora di inace filter dodje, slab protok, ono nešto jadno i mizerno.
E sad, drugi prika je u drugog gp-a sjeo i kaže da puše debelo bolje nego u mene, pa je u još jednog sjeo i kaže da je isti k ko u mene. (iste godine gp, nisan siguran za motore). Uvuka san mobitel i slikava isparivač, iznenađujuće je čist, očekiva san da će bar dijelom bit prljav ili začepljen.

Ima li nekakvo rješenje? Bi li neka redukcija možda u ventilaciji poboljšala protok? Vidija san u Corsi je prakticki isti ventilator, puše bar 200% bolje.
Ima neka caka koju nemogu iskopat na guglu? :ljut5:

Mike20

Općenito na talijanima to slabo puše u odnosu na druge marke, najbolje puše ne Puntu 2. Na Bravu na max jenko npr Octava 1 na 2. Brzini

Napraviš kalibraciju klapni i nema drugog rješenja, mijenjati filter kabije redovito

grancigula87

Eh... Toga san se boja. Mislija san da ima nekakav diy fix.
Mehanicar ima brava s istin motoron, u njega bar 50-60% bolje puse. :sad-smiley-021:

forsage

Probaj u isto vrijeme pritisnuti oba gumba i drži ih pritisnute...da se resetira klima....kad završi-nakon 3-4 minute onda upali auto sa svim aeratorima zatvorenim a dole kod nogu naprijed i straga zaguraj vlažne krpe i onda ventilaciju na maximum-onda pritisni gumb za samo recimo puhanje u tijelo i otvori samo jedan aerator i probaj tako naizmjenično da dobiješ promjene tlaka ...meni je pomoglo tako u stilu i od tada mi drastično bolje puše-no ipak filter kabine ipak treba češće mijenjati.Ja mijenjam filter kabine na proljeće i na jesen jer nije da je nešto drastično skup a promijenim ga sam.Možda uspije a možda ne-nema garancije ali meni je pomoglo, klima super puše, protok zraka je dobar.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

grancigula87

Probat ću. Klima dobro hladi, nadopunjena je s bojom i nigdi ne pušta ima bar misec dana. Isparivač bude leden nakon niti 1 min i prokondenzira odma. Brine me samo to šta kad upalin samo ventilaciju na max bez ičega i gurnen ruku kod filtera kabine šta je jako blizu ventilatora praktički, protok je ono, a nešto puše da al nije to ni približno to. Koda su zeznili promjere cjevarije ventilacije ili koda tlak gubi negdi u pozadini. S novim motorom i regulatorom, isti k. Al ispod šajbe dobro usisava.

forsage

probaj i od tog mjesta ispod šajbe još prije svega do lokacije filtera gurnut električarski foršpan...zaveži na kraj krpicu neku promjera otprilike malo manjeg nego su cijevi i provuci par puta u oba smjera...čisto da eliminiraš da nije nešto možda unutra što onemogućava bolji protok zraka a onda i ovo sve ostalo koje sam naveo gore.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

grancigula87

Prije nego počupan sve iz auta, jel bi ovo moglo bit problem? Mislin da je to recirkulacija. Odma iza gloveboxa. Mislija san da on cirkulaciju aktivira tako da zatvori "glavni usis" ispod šajbe al ovi aktuator nisan ni skužija nego tek danas. Ove ostale "osovinice nemaju nimalo lufta, ova neznan jel se pravilno giba?

grancigula87

#7
https://prnt.sc/5OOdJ_z9nayB
Jel unutra flap ili neki drugi mehanizam? I jeli mu tu recirkulacija?

Mike20

Da, to je motorić klapne za recirkulaciju

grancigula87

Ma kakvi. Sve u redu. Servis izgleda. Jedino sta je preostalo je da negdi gubi tlak u cjevarijama. Takodjer, 2 mita bila na servisu kod prijatelja, prema internetu izgleda da imaju prakticki isti tunel ventilacije. Standardno, jednome orkan u autu, drugome, ko i meni, memoze ni sibicu ugasit.