Fiat vijesti - općenito

Autor zzip, 19 Ožujak 2008, 10:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Miha.

Citat: javasluk  u 02 Ožujak 2012, 14:38:05
Pretpostavljam da si Cromu spomenuo samo kao ime, jer znaš da više ne štancaju Cromu (čak niti na nekim rezervnim tržištima npr. Turska, Brazil.....)
Zajebavaš se :D Pa Croma je najluksuzniji Fiatov auto :tup
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Croma

zvrk

Citat: javasluk  u 02 Ožujak 2012, 14:38:05
Pretpostavljam da si Cromu spomenuo samo kao ime, jer znaš da više ne štancaju Cromu (čak niti na nekim rezervnim tržištima npr. Turska, Brazil.....)

A za ovo predstavljanje novog modela, ako se gleda kratkoročno to mogu biti i jesu fore koje daju ploda (marketiški gledano), ali dugoročno, to vodi nikud, samo krpanje!

ne....mislim na aktualnu cromu koja se proizvodi od 2005 pa do danas...
inače, ta croma dijeli neke dijelove sa opel vectrom i saab-om 9-3.....

javasluk

Koliko je meni poznato, Croma se prestala proizvoditi negde početkom prošle godine!

E sad ako je ostalo po skladištima neprodanih pa se još pojavljuje po cjenicima!

Freemont je službeni naslijednik Crome, Muliple i Ulisyia!

javasluk

Koliko je meni poznato, Croma se prestala proizvoditi negde početkom proÅ¡le godine! BaÅ¡ ta iz 2005g.g. podmlaÄ'ena negdje 2007 ili 08!E sad ako je ostalo po skladiÅ¡tima neprodanih pa se joÅ¡ pojavljuje po cjenicima!

Freemont je službeni naslijednik Crome, Muliple i Ulisyia!

zvrk

CASSINO, Frosinone (production started in 1972)
Work force: 4,300
Production: about 105,000 units in 2009
Models/Products: Fiat Croma, Bravo; Lancia Delta.
Plans:
-- Fiat Croma to end production
-- New Alfa Giulietta to be produced here

Ovu vijest sam jedva našao...i to staru....a i negdje sam uspio prokopati da se Croma prestala proizvoditi u toj tvornici negdje u 2011....jer ih ima puno proizvedenih na lageru da slobodno može ostati u prodaji do 2013 g.

Tako da si u pravu! Ja stvarno nigdje nisam vidio taj podatak.

I još nešto.

Znate Å¡to Fiat planira izmeÄ'u ovih generacija Brava i Crome i tih novih kompakata i sedana koji navodno dolaze oko 2014 g.?

Planiraju zaustaviti i proizvodnju Brava 2013 g., te u Kini sklapati Dodge Dart sedan...malo ga prilagoditi da dobije Fiatovske konture i Fiatovsku unutrašnjost i onda ih ponuditi Istočnoj i Južnoj Europi. :)

To će biti svojevrsna zamjena za Bravo dok ne doÄ'e novi model....a i neÅ¡to govore da bi novi model mogao biti u verziji nekog kompaktnog crossovera...tipa konkurenciji Qashqaia....i to negdje 2013/2014.

javasluk

I joÅ¡ neÅ¡to Å¡to treba dodati i naglasiti, a to je kako je FIAT bio skoro pa "pionir" s tim kupeovskim limuzinama alla Passat CC ili CLS, znači limuzina-strijela, praktički su sve Fiatove limuzine D segmenta bile strijele, dobro samo zametak, ali dobrano usmjesene u pravcu danaÅ¡njih strijela limuzina, ali za ono vrijeme prave pravcate strijele limuzine, a  limizine-komode su dolazile iz FORD-a i OPEL-a.

Donekle su u tom smijeru strijele bile postavljene Lancia Kappa i Alfa 164 a daleko više Alfa 166, samo te su bile u potpuno drugom cijenovnom razredu.

S tim da su FIAT-ove strijele bile bazni modeli, a ne dodatne izvedbe (kao da je npr. CLS i Passat CC jedino što možeš uzet, bez "klasične" izvedbe).

zzip

Citat: zvrk  u 02 Ožujak 2012, 23:25:43
Znate Å¡to Fiat planira izmeÄ'u ovih generacija Brava i Crome i tih novih kompakata i sedana koji navodno dolaze oko 2014 g.?

sinek

Sa prodanih 185,483 osobnih automobila i 50,351 dostavnjaka prošli mjesec, Fiat auto divizija i dalje drži poziciju lidera u Brazilu.

zvrk

:good: Fino.... JoÅ¡ da im tako krene u SAD-u i Europi  ;D

Elra

Prodaja Fiat grupe u februaru 2012, evropsko trziste

Alfa Romeo - 7.855 (-29,7%)
Fiat - 45.889 (-18,5%) (Nova Panda 15.785 -2.6% u odnosu na rezultat prosle godine)
Lancia - 8.821 (+3%)
Jeep - 2.079 (+58,7%)

FileFixer

Po ovome izgleda da ljudi imaju love kad kupuju Jeepa?!

Mene zanima kad će novi Tipo, ili neče nikada isto kao ni Lancia Delta HF?

E=mC^2 +/-3dB

Miha.

Kakvi Tipo :82: Tipo je otišao u povjest isto kao i Stilo, ako na to misliš :)

Pada prodaja dosta, Alfa slabo ide :hm:

Elra

Alfa je spala na 1 model, Giuliettu, ali eto realno i ona je fail... :(

FileFixer

Po ovom grafikonu Fiatovih planova, izgleda da nema više Compact klase gdje je Bravo osim nekakve "New C-HB/SW" klase. Samo se nadam da će biti ljepši i bolji nego Bravo, ali sam tu skeptičan jer izlazi verzija "Soft Wagon"... Znaći da će ga nagrditi.
Small klasa u kojoj je Grande Punto isto tako nestaje totalno i ovo mi baš i nije jasno zašto?! grande se prodavao dobro i po mom mišljenju je odličan izbor za one koji žele automobil srednje veličine. Tu mi je veliki upitnik???
U Mini klasu ulazi "Citicar" izmeÄ'u Seicenta i Pande?! Å ta staviti u tu veličinu...? valjda neÅ¡to kao Seicento, a to nije.

Mislim da će sve ovo Å¡ta ostaje biti cijenom nepristupačno za "normalne" graÄ'ane jer se GP EVO ne može priuÅ¡titi, 500 isto tako, Panda je u istoj klasi manjih automobila, a ovo Å¡ta je ostalo, sigurno neče konkurirati nečemu kao klasi veličine Golfa.

Jednostavno ne kužim psihologiju...

E=mC^2 +/-3dB

franzi

Pa kad firmu vodi kreten. Najbolje bi bilo da se proda VW-u i to je to.