Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 14 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

To je tako na svim novijm autima. Isto tako na mojoj škodi PD na 75 se već zakuca na 90 ... baš zato da nema oscilacije kazaljke jer postoji raspon radne temperature. Stariji auti imaju precizniju kazljku koja stalno šteta s obzirom na promijene temperature.

Al svejedno će kazaljak pokleknut ako je termostat otvoren. Pogotovo u vožnji na otvorenom sa mali brojem okretaja.

Memphis

slažem se da je nabolje pratit temperaturu preko diganostike jer je to najtočnije

MADmax23

da vas pitam.ima tko kakva iskustva sa amortizerima marke japko?
koliko km izdrze?
mislim cijena im je 400kn par za moj bravo

Memphis

To su ti prepakirani kinezi ... isto kao Comeline ... ne znam o kojima pričaš ali samo jedan prednji toliko košta, npr. najjeftinij japanparts cca 50 eura.

MADmax23

amortizere marke japko.komad 200kn (s popustom).
mislim da je garancija 2god i koliko sam citao ekipa s njim bez problema radi oko 80.000km.
e sad,ako toliko izdrzi onda meni vremenski bi izdrzao 9god sto je odlicno.
reko da i ovdje pitam,mozda ih je tko stavio.

Mike20

Za svakakve sam marke čuo, al za tu nikad.
Za te peneze nemreÅ¡ ni rabljene kupiti  :haha7:
Inače originalna tvornička marka je Cofap, sumnjam da je i za nju puno ljudi čulo

MADmax23

a znam,zato i pitam.
inace industrial ih ima na lageru (sa alfisti.hr)

niko33

Kak pogodis,ja sam za Stilo prije par godina uzel vilice Starline za sicu od dvjestotinjak kn i drzale su na 17" i lowtecovim kracim oprugama bez da pisnu oko dvije godine(auto sam prodal tak da za dalje ne znam)  Potrefi se i za malu lovu ok stvar...

Poslano sa mog Lenovo P1ma40 koristeći Tapatalk

Puntigamer

Evo još jedno iskustvo na 220k km i 11 godina Brava na cesti.
Primijetio sam da prilikom polaska naprid s mjesta zadnji kraj kao malo potone a kad krenem u rikverc zadnji kraj se jedva primjetno digne. Kako sam upravo stavio nove amortizere pomislio sam da to ima veze s njima. Nakon nekoliko km vožnje sam popipa zadnje livo kolo i bilo je hladno a zadnje livo je bilo vruće.
Dijagnoza je bila da su kocione čeljusti blokirane. Skinio sam kolo i provjerio vodilice i one su bile ok, kad sam klip pokušao vratiti nazad .... nula bodova. Gumena navlaka koja štiti klip je sva strunula i nije je više bilo te je očito klip oksidira u tijelu čeljusti
tako da tu nema prostora za reparaciju. Nove čeljusti su cca 1200 kn. NaÅ¡ao sam jedne polovne pa cu the vjerojatno odmah reparirati i staviti ih u pogon. Kit za reparaciju doÄ'e nekih 200tinjak kuna (gumice, zaÅ¡tite i klip).
Kako je na zadnjim čeljustima i ručna kočnica tu se klip ne vraća direktno (pravocrtno) već ga treba vratiti nazad zavijanjem, postoji posebni alat za to).

P.S.
Kočiona kliješta su Bosch

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Ja sam složio alat za vraćanje klipa, od stare gedore 24.
Da, najčešće se oÅ¡teti guma kad vrtiÅ¡ klip, doÄ'e voda i oksidira

bubinho

Citat: Mike20  u 04 Veljača 2019, 21:35:55
Ja sam složio alat za vraćanje klipa, od stare gedore 24.
Da, najčešće se oÅ¡teti guma kad vrtiÅ¡ klip, doÄ'e voda i oksidira

i na koji nacin onda istovremeno pritisces i okreces?

Mike20

Baš tak kak si rekao-okrećem gedoru i pritiščem
Mora ići relativno lako, ak ima dosta otpora, zrele su za reparaciju

MADmax23

Tooutman

Citat: Mike20  u 05 Veljača 2019, 15:41:34
Baš tak kak si rekao-okrećem gedoru i pritiščem
Mora ići relativno lako, ak ima dosta otpora, zrele su za reparaciju

Dok okrečeš i vraćaš jel ima veze u koju stranu vrtiš?
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Da, ak vrtiš u krivu stranu, neide nutra nego van