Novi Bravo-Aux ulaz za autoradio

Autor Papcina, 14 Siječanj 2009, 20:34:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

ccm

Kolko sam ja shvatio, ustekas ga u ovaj AUX kabel i ulaz u radiu i u USB u upaljacu (radi napajanja).
I onda s mobitela preko BT saljes na njega muziku i radio to svira kao da je na AUX prikacen mob.

Po meni relativno komplicirano i skupo, jer opet ne rade tipke na volanu, a i ako vec imas AUX kabel, nije mi ga problem direktno u mob.
Radje bi kupio onaj Yatour USB box.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Dac

#106
Je, sve navedeno stoji. Osim što je od ovog bluetootha do Yatoura (i ja bih radije njega ali...) oko 60$ razlike, plus potencijalna drama na carini, pa ih je teško usporediti u svakom pogledu.

Prednost je u samo 1 (ili nijednom) kabelu uÅ¡tekanom u mobitel/tablet, nekome bitno, nekome ne. Kod mene je USB s donje, audio izlaz sa gornje a poÅ¡to se ionako nema negdje poÅ¡teno smjestiti to postaje nezgrapni cirkus kabela  :skartoc ... eh da, možda radi i kao hands-free na zvučnike, nisam joÅ¡ probao. Svejedno, trenutno svira stari Creative Zen Vision M jednostavno uÅ¡tekan u AUX i stavljen onaj pretinac izmeÄ'u mjenjača i cupholdera. Taman mu je.

ccm

Ma glavno da svira!
Ja sam sproveo taj AUX kabel, cisto da imam.
Za svaki dan ionako slusam radio, a ovo dobro dodje kod nekog putovanja, cisto da ne moram przit cedej. Vise ni ne znam kak se to radi :)
Ali, da mi je muzika od neizmjerne vaznosti te da svaki dan slusam bas svoj neki izbor muzike, ulozio bi u USB box. cca 400kn nije neka velika cifra.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

gt3

ccm, dobro velis, spojis mob na AUX, ovo me zbunilo, cemu BT za to... uzeo sam si onaj FM transmiter pa sam ukopcao mob u njega, i to radi ok i to ima smisla jel ne trebas AUX. jedino je problem sto auto ima antenu iza pa lose hvata ako je mob naprijed...

ccm

Citat: Dac  u 23 Travanj 2013, 11:28:35
Prednost je u samo 1 (ili nijednom) kabelu uštekanom u mobitel/tablet, nekome bitno, nekome ne. Kod mene je USB s donje, audio izlaz sa gornje a pošto se ionako nema negdje pošteno smjestiti to postaje nezgrapni cirkus kabela

S ovime se moram slozit, da. Ako turnem mob tamo ispred mjenjaca, nema sanse da mjenjam pjesme jer mi je predaleko. Ako ga stavim u Cup Holder, ne stoji bas savrseno, a i opet mi je tesko mjenjat pjesme jer moram gledat u mob. Zato sam si uzeo produzni kabel sa daljenskim (http://www.ebay.com/itm/261145484405?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649), pa zatvorim mob u pretinac u naslonu, a mjenjat pjesme sad mogu i na slijepo s gumbima. Meni odlican dodatak. A baterija, kolko traje, traje, punit cu je poslije :D
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Puntigamer

Jel moguce na orginal radiju u AUX ulaz spojiti USB stick kao medij za reprodukciju glazbe?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2


get


Mislim da ne. Reprodukcija ide preko Blue&Me sustava ako se ne varam.

Puntigamer

Å to je Blue&Me sustav i kako to funkcionira?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2


get


U principu ti je to sustav (ureÄ'aj) za muziku, bluetooth, ecodrive i dr. napravljen u suradnji sa Microsoft-om.
On se nalazi u pretincu za rukavice gore.

Možeš malo pročitati ovdje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue%26Me

i ovdje:

http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx?brand=fga&lang=en


Inače meni je tvoje pitanje sasvim logično, poÅ¡to sam ureÄ'aj zna svirati CD MP3, i mene bi zanimalo da li to može raditi bez blue&me sustava.

Dac

Ništa bez dodatnog hardvera. AUX je najobičniji audio ulaz, prima analogni audio signal i pojačava ga, ništa više od toga.

Gorespomenuti (ccm) Yatour box koji glumi CD changer recimo.. to je vjerojatno najbolje rješenje. Ispis na displeju, komande na volanu, sve radi... ali košta

Dac

Samo da izvjestim da je gorespomenuti 3,5 mm stereo konektor iz Chipoteke smeće, i to teško. Izdržao je 10-ak uštekavanja i ištekavanja i sad prekida... naručio novi iz Conrada, sličan.

I možda sam našao rješenje za plejer/telefon, gdje ga staviti a da ne smeta. Postoje nosači koji se uglave u CD slot (google: cd slot phone holder), uglavnom su 15-20$ na eBayu :)

Javim dojmove.

george

znam da nisam bas pogodio temu, ali nema veze :D
imam utor za USB kraj upaljaca, priko njega slusam muziku, punim mobitel, ali ne mogu da se javim kad me netko zove. Imam i tipke(slusalicu) na volanu ali ne reagira. Da li su mozda windowsi stari, mogu li se nadograit ?
Hvala!!!!!!! :ok:

get

TrebaÅ¡ upariti ureÄ'aj sa Blue&Me sustavom.

pajdo

Da ne otvaram novu temu da li bi mi mogao tko ako ima sliku original radia s cd-om od pozadi da vidim priključke,jer me zanima kakav je priključak za AUX kabl??Hvala
The italian lifestyle

get