Stilo Dnevna Svjetla

Autor luxmaN, 25 Studeni 2015, 16:00:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

crev1986

ne kuzim cemu ! ovih rasparava ima na svakom forumu Opel, Citroen VW.............. Isvi isto govor al ne mozes ti dokazat

evo jos jedan link

http://www.testvoznja.net/index.php?option=com_content&view=article&id=91:to-se-podrazumijeva-pod-dnevnim-svjetlima-na-automobilu-&catid=50:savjeti&Itemid=66

dinko1981

Ja još uvjek pokušavam shvatit koji je tvoj stav i mišljanje u vezi dnevnih svjetala na stilu jer u jednom postu popljuješ sve što nije apsolutno tvornički i onako kako su predvidjeli inžinjeri a u sljedećem kaže da je "kako Bog zapovjeda" kada čovjek naknadno ugradi leću koju vjerovatno koristi za dugo i kratko a tvorničko dugo koristi kao dnevno sa led žaruljom, nadam se da shvaćaš da nisi dosljedan sam sebi.

crev1986

stilo nikad nije imao dnevno svijetlo  ! majke mi tebi lakse metar u guzicu nego centimeta u glavu !

Moja tvrdnja je da je to ilegalno , ali bolje ovako strpat diodu ( kao Stilo M) pa da svijetli kao " dnevno"  nego stavit led traku na branik i to koristit pod dnevno  ! 
S cim ce te prvo zahebavat?
Dinko stavi se ledicu pa ces vidjet kad naletis na Vonica ( policajac)  u SK pa te na vanredni odvede i skine ti tablice pa ces plakat kumit i molit, dok ti dokazes nesto ostat ces bez min 200 kn za vanredni  ! 



crev1986

Citat: dinko1981  u 29 Studeni 2015, 21:00:23
Ja još uvjek pokušavam shvatit koji je tvoj stav i mišljanje u vezi dnevnih svjetala na stilu jer u jednom postu popljuješ sve što nije apsolutno tvornički i onako kako su predvidjeli inžinjeri a u sljedećem kaže da je "kako Bog zapovjeda" kada čovjek naknadno ugradi leću koju vjerovatno koristi za dugo i kratko a tvorničko dugo koristi kao dnevno sa led žaruljom, nadam se da shvaćaš da nisi dosljedan sam sebi.
Da  lecu mozes ugradit i atestirat cudi me da to nisi znao , ima tema i o tom na forumu !

dinko1981

Kad smo kod metra, ajmo probat još jednom. Ka sam ja spomenuo led TRAKU na braniku ili bilo gdje? Imam vremena pa ću ti objasnit još jednom, led žarulja h1 ili koja već ide u maglenku na stilu. A kad smo kod policije šta misliš da neće prije skužit leću koja nikad nije bila na stilu i aftermaarket xenon nego led žarulju bijele boje?

crev1986

Zakon o leci ne postoji al zato postoji o xnenonima

draĹžen.os

MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE

PRAVILNIK
O TEHNIÄŒKIM UVJETIMA VOZILA U PROMETU NA CESTAMA

(pročišćeni tekst - “Narodne novine”, broj 51/10, 84/10, 145/11, 140/13 i 85/14)
ÄŒlanak 26.
(1) Prednja svjetla za maglu na motornim vozilima s četiri ili viÅ¡e kotača i na motornim vozilima sa tri kotača koja su Å¡ira od 1,30 m, mogu biti ugraÄ'ena i izvedena kao dva svjetla za maglu, a na motociklima kao jedno ili dva svjetla za maglu tako da daju svjetlost bijele ili žute boje.
ÄŒlanak 38.
(1) Dnevna svjetla s prednje strane vozila smiju biti postavljena samo na motornim vozilima M i N kategorije iz članka 2. ovoga Pravilnika. Smiju se postaviti samo dva dnevna svjetla, bijele boje, vidljiva samo s prednje strane.
(2) Dnevna svjetla na vozilu moraju biti postavljena sukladno Direktivi Vijeća 76/756/EEC.
ÄŒlanak 102.

(1) Na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, u razdoblju zimskog računanja vremena.
Å to se podrazumijeva pod dnevnim svjetlima na automobilu?

Dnevna svjetla su posebna svjetla predviÄ'ena za vožnju po danu i različita su od kratkih svjetala (pale se automatski čim se upali vozilo). Donedavno su se ugraÄ'ivala uglavnom u automobile viÅ¡e klase, dok danas ta svjetla uglavnom ulaze u standardnu opremu novih vozila. Većina automobila u Republici Hrvatskoj i nadalje ne posjeduje dnevna svjetla i stoga vozači često pogreÅ¡no smatraju da su to kratka ili svjetla za označavanje vozila. ÄŒlankom 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („Narodne novine“ brojevi 67/08, 48/10 - Odluka UsRH, 74/11, 80/13, 158/13 - Odluka i RjeÅ¡enje Usrh i 92/14) propisano je da u razdoblju zimskog računanja vremena na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

dinko1981

Oćeš reći da taj far izaziva manju pažnju policije od najobičnijeg sa led žaruljum u maglenki? Pa tek taj far nije legalan i to se vidi iz aviona jer svaka preinaka mora biti atestirana pa tako i ugradnja leće, a o ksenonu neću ni govorit..a to što se neke stvari toleriraju ili ne primjećuju u praksi je druga stvar a to i je poanta moje ideje jer se maglenka na stilu ne ističe i mada nije po pravilu najlakše i najjednostavnije prolazi u praksi.

tun3

Neki neka pripaze na izražavanje i nepotrebno dizanje tenzija...