Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

cupavica lorena

ako nemate hobi,kupite fiat

Carlsson

http://njuskalo.hr/auti/fiat-bravo-1.6-16v-izvrsno-stanje-klima-oglas-7647854

Zanima dali netko ima kakve info o ovom autu jer mi nije bas jako blizu da idem gledati. I zanima me opcenito dali ima kakvih inace problema sa bravom i 1.6 16v motorima, cuo sam da imaju neku 'bolest' sa strujom?

cupavica lorena

slike su od 8 mjeseca prosle godine,ja sam ga tada gledao imao je 230000 na satu,da li je sada isti vlasnik neznam mislim da je,kada sam ga gledao nije bio nesto extra,onako prosjecan auto,u kakvom je trenutno stanju poslije ove zime neznam,a problemi auta svakog pojedinacno zavise o njegovom vlasniku,nema opcenito reci da nevalja to i to,kako je odrzavan takav je.
ako nemate hobi,kupite fiat

doko1717

Pozdrav!

Kupio sam nedavno Bravu 1.6 16v 2000.g 76kW i sad me zanima potrošnja pošto je tek vozim par dana pa

da se informiram da znam o čemu se radi.....Imam već mareu 1.6 16V i potroÅ¡nja mi je ok! tak da  znam za

mareu, al brava mi ide puno bolje od mare...imaju iste motore, al kod brave je drugačiji mjenjač na 3000rpm

ide oko 120-125km/h dok marea na 3000rpm ide oko 90km/h pošto nisam vozač koji se ganja i tera auto u

okretaje vožnja do 110km i to je rijetkost oko 100km/h, nigdje žurba uvijek se stigne!, pa me zanima

tako potrošnja brave jer radi na manjim okretajima, logično bi bilo da manje troši?? ako tko ima kakvo

iskustvo neka slobodno napiše, i koliko je velik rezervar, kod mare je 63l, mislim da je ovdje manji jer kad

natankam za dvije stoje pokazuje puno u rezervaru..

KKIIKKII

jeli to marea karavan?, jer one imaju nešto kraću getribu pa se zato vrti malo više ,

al ovo 3000rpm ide oko 120-125km/h, za nepovjerovat, mora da je nešt slagano po getribi

ja sam sebi slagao getribu, i uzeo sam 5. brzinu od maree karavan i stavio je na orginal getribu od brave 1,6 , i sad na 3000 rpm-a imam 110 km/h, do tak sam na 3000 rpm-a imao oko 95 km/h

1998 god **** 348000 km ****

doko1717

marea nije karavan, obična je, a brava ide na 3000rpm 120-125, budem snimio video pa ćeš vidjeti..neznam jeli šta slagano kupio sam ju prije tjedan dana...

KKIIKKII

ne kažem da nije moguće, dali ti kmh možda krivo pokazuje, jer stvarno mi malo izgleda previše, :good:

doko1717

ma nevjerujem da laže jer kad sam je kupio stari je išao zamnom sa mareom i kaže mi šta se ganjam s bravom tako brzo, nisam ni skužio da ide tako brzo, jer je puno udobnija....budem navigaciju stavio i snimio video pa sami procjenite..

doko1717

Evo danas se malo vozikao pa se sjetio snimiti ovo o čem pričam, da Brava 1.6 16V na 3000rpm ide oko 120km/h, stavio sam navigaciju i snimio sam sat, navigacija je pokazivala 118km/h dok je na satu bilo malko preko 120km/h evo i dva videa na kojima se nadam da se vidi..

http://www.youtube.com/watch?v=r1HGsF13mFs

http://www.youtube.com/watch?v=-Hjo6Rz6RoQ

KKIIKKII

svaka čast, na 80 ispod 2 rpm, ko dizelaÅ¡,  :ok: :ok:

doko1717

nadam se da i manje troši, zasad sam jako zadivaoljan ni nevidi se potrošnja skoro...takav sam auto kupio a i ide puno bolje od Mare, a i ima lijep cug, kolega koji ima bravu JTD kaže da jako slično povlači..samo disel je disel kad se klima upali osjeti se, dok kod kolege baš i ne..

KKIIKKII

ako ide na 2000 rpm- 80 kmh

na 3000 rpm -120 kmh

na 4000 rpm-160 kmh

na 5000 rpm-200 kmh

jesi ga probao stiskati do 5000 okretaja

brava 312

Zanima me dali paše poluosovina od brave 1.6 na mareu 1.6.
Kako mi lupa nešto u prednjem dijelu kao da je neki stabilizator, majstor provjerio sve kugle i spone i sve je u redu jedino poluosovina ide nako dolje gore za nekih 2 mm.
Kako imam doma od brave poluosvonu stavio bi ako paše

doko1717

Kiki nisam probavao ju ganjati najviše 130 km/h jer nevolim dok ne napravim kompletan servis pogotovo remenje promjeniti jer sam vidio da je zupčasti malo star, već je sve spremno samo čekam majstora da javi..
a i moram pregledati još cijeli auto i sve pa ćemo onda vidjeti kak ide...
Sigurnost na prvom mjestu..pa onda  :drive:  :formula:

Brava 312 msm da bi ti trebala pasati, imam Mareu s istim motorom sve izgleda isto, samo neznam možda je ona strana koja ide u glavčinu drugačija veća manja, al nisam siguran bolje pitaj nekog tko ima iskustva s tim.. :D

KKIIKKII

Citat: doko1717  u 05 Travanj 2013, 00:04:49
Kiki nisam probavao ju ganjati najviše 130 km/h jer nevolim dok ne napravim kompletan servis pogotovo remenje promjeniti jer sam vidio da je zupčasti malo star, već je sve spremno samo čekam majstora da javi..
a i moram pregledati još cijeli auto i sve pa ćemo onda vidjeti kak ide...
Sigurnost na prvom mjestu..pa onda  :drive:  :formula:

ajd svakako javi