Bravo/Marea 2.0 20v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:48:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

zvrk

franjo-fritz

Citat: Tomo25  u 12 Prosinac 2012, 22:47:24
Boxer ajde ako nadjes neku vecu limuzinu da ima jaci motor i da malo trosi odmah tu javi koji je auto jer mislim da je to malo nemoguce ali posto volim samo velike i jake aute zanima me oces ti naletit na nesto pametno  :ok:
.  Hm. Marea .2;4 jtd 8l isto tako kappa.ili ar 156 166. Pa 166.156 2.5 v6 10l. Ima ih jos ....ako je velik motor i auto nemora biti da i previse trosi....naravno sve ovisi koliko ti je teska noga.....za plin definitivno nisam.to je smrt za auto à ja nisam mengele
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Boxer

mareu 2.4 sam imao jtd naravno, u 2 godine prosjek je bio 6,8l čudo od auta ali dizela nebi a opet 12l trpat u petaka kojeg napere ozbiljniji 4 cilindrik... nebih baš :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

franjo-fritz

Nije mi taj 20-20 v motor nikako sjeo .osim zvuka mototra sve ostalo je u banani.isto tako i vr2;8
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

zvrk

dobar je to motor...lijep zvuk...ali ništa posebno....
skuplje održavanje, veća potrošnja, klasična snaga.....više motor za uživanje u zvuku nego za nešto ozbiljnije...

HGT-155 ZG

Zanima me dali je HGT euro 2/3 imam neku kombinaciju za uvest nesto... hvala!!!

forsage

prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

zvrk

Treba pogledati, nisam siguran, ali znam da su neki primjerci od 2000 g. imali Euro 3 normu, što bi značilo da bi eventualno HGT 155 tih godina možda imao Euro 3.

Ali daj da provjerim pa se javim.

Znam da JTD 100ks iz 2001 g. je Euro 3, ali za HGT nisam siguran. Iako su te promjene sa 147 na 155 VIS većinom uvjetovane zbog ekološke naravi..

edit:

uh.. komplicirano je...

opet ne mogu sa sigurnošću reći, jel ovisi o nekoliko faktora...

općenito govoreći, ako je taj model iz 2000 g. (ili 2001 g. ako uopće postoji takav), ako je taj sa 155ks V.I.S. sa plastičnom usisnom granom, trebao bi taj MOTOR biti EURO 3.

E sad, neznam dali naši traže da samo motor bude EURO 3, ili cijeli auto? Jer vidim da u nekim zemljama to igra ulogu, tj. razlikuju motor od cijelog auta, pa može biti da motor ima 3, a auto 2.

Nadalje, vidim da igra ulogu i tržište za koje je auto namijenjen, pa tako identičan bravo za Švicarsku može imati EURO 3, dok za npr. Italiju EURO 2.

Budem još pogledao u Service Manual koji mi je na sticku da vidim što kaže za taj zadnji model HGT-a.

edit 2:

evo ovako...

Što se tiče Brava, samo ovi modeli imaju EURO 3:

- 1.2 16v (188A5000),
- 1.6 16v (182B6000),
- 1.9 JTD  (182B9000),

Mislim da su to uglavnom godišta 2000/2001 koja imaju EURO 3.

Bravo HGT nema ni za 147 ni za 155 motor ni u kojem godištu.

Ali recimo čudmo je što ima Marea sa 147 motorom. (185A8000)

HGT-155 ZG

Raziel

Ljudi, trebam par informacija i savjeta iz prve ruke...
Vozim boxera, vozio sam V6 i sad sam zapeo da probam i rednog petaka.
Izbor je pao na Mareu pošto mi je Bravo premalen auto.
Dosta sam stvari već saznao, raspitao se, pročitao ovdje...
U osnovi, znam da je platforma gotovo ista kao za moju 146, ovjese manje više identičan.

Zanima me koliko u prosjeku na 20V motorima izdrži set kvačila.

Pošto sam listao service & maintenance manual vidim da motor ima neku vrstu varijatora faze usisne bregaste. Na Alfinim TS motorima taj se sklop često kvari i stvara probleme, no nisam primjetio da ga je itko od vas uopče spomenuo. Nisam znao niti da 20V motor to ima dok nisam na to naletio u manualu. Da li to znači da radi dobro i da se ne kvari??

Kakva je situacija sa bobinama? Da li odlaze i da li su skupe? Kakva je elektronika u autu opčenito?
Na Alfi sam imao dosta gremlina kojih se bilo teško riješiti...

Limarija, na Å¡to treba obratit pozornost? Dal vole trunut negdje?
Moja Alfa ulazi u 20-u godinu, lak je očajan, ali je lim i dalje zdrav.

Eto, to su neka pitanja kojih sam se sad sjetio... Bio bih zahvalan ako netko može dat kakav koristan savjet vezano uz ovo i 20V motore opčenito.

Inače, ovaj bi auto išao pogledat: http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-marea-2.0-oglas-5921102
Da li ga netko zna, ima nekakav info?

Zvao sam čovjeka, pristojan gospodin... Auto ima 172000 km, odjavljen je već godinu dana. On je drugi vlasnik. Auto nije uvoz, navodno je bio izložbeni primjerak u Auto Obadu i tek je 2000 izašao na cestu. Full oprema osim kožnih sjedala. Ima čak i šiber!
Eto, to sam uspio saznat iz razgovora...

franjo-fritz

2,0-20 v 155 ks troši nije baš neki sportaš,isto problem sa varijatorom,letecim lezajevima,uljnom,pumpom,itd.nije baš za nahvaliti.

Raziel

Citat: franjo-fritz  u 22 Listopad 2013, 11:07:47
2,0-20 v 155 ks troši nije baš neki sportaš,isto problem sa varijatorom,letecim lezajevima,uljnom,pumpom,itd.nije baš za nahvaliti.

Vjerujem da ima puno problema, sve ovo što si napisao sam već pročitao...
Tako su mi govorili i za boxer 16V... Evo, 6 punih godina je kod mene, sa samim motorom apsolutno nikakvih problema. Sve to ovisi od auta do auta, kako je bio održavan, vožen...

U ovom slučaju nije bitna ni potrošnja ni kolko dobro auto ide.
Bitan mi je zvuk i želja da se tako nešto proba.

Jel imao baš netko sa foruma problema sa varijatorom? Nisam nigdje naletio...
Kako prepoznat da je u banani? Koji su simptomi?

Antonio1987

svako ima svoje misljene,ali moje iskustvo s 2.0 20v vis 155ks,auto trosi od 8-10l kako ga vozim zvuk ima brutalan svi se okrecu,odrzavanje nije nista skuplje od 1.8 i prezadovoljan sam s tim motorom

zvrk

marea 2.0 20v koja se proizvodila do 1999 godine nije imala varijator, i ta marea ima 108kw (147ks), ima aluminijsku usisnu, i po tome je najlakše prepoznati o kojem se motoru radi...

i to je ta marea koju si stavio kao primjer na oglasu...

marea o kojoj ti pričaš, sa varijatorom je imala oznaku V.I.S., i ta se proizvodila od 1999 do 2002 godine, i imala je 115kw (155ks), imala je plastičnu usisnu granu, drugi ECU i trošila je par litri manje od stare.

Iako ova novija ima više konja, obje su išle isto brzo...

Negdje sam pročitao da su probleme sa varijatorima imali samo modeli starije proizvodnje (1996-1999), i da su ti problemi otklonjeni kasnije....ali eto...ne mogu tvrditi jer nisam imao taj auto...

Neka drugi kažu, ali tako sam pročitao...i to se manje-više odnosi na sve modele (Fiat/AR/Lanica) tih godina jer su imali isti varijator...pa su i svi imali iste probleme sa njim...

Za probleme sa letećim ležajevima/radilicom/uljnom pumpom si vjerojatno čuo... to ovisi od modela do modela, ali ih ipak sve veže isti problem koji se može riješiti prevencijom... (bolje ulje i češća izmjena, izmjena letećih ležajeva...)

Za kvačilo neznam...to najviše zavisi o načinu vožnje, ali koliko čitam nema nekih posebnih problema oko toga...

Bobine ima posebno za svaki cilindar i u pravilu dugo izdrže.... A ako i rikne koja, izmjena je jednostavna a rabljenih se da naći od 100 do 200kn po komadu...

Limarija je generalno isto jako dobra zbog pocinčane karoserije i u pravilu nemaju problema sa hrÄ'om osim ako je bilo sudara i popravljalo se sa zamjenskim dijelovima...

Raziel

Hmmm... Mislim da V.I.S. i varijator faze usisne bregaste nisu ista stvar.
V.I.S. mjenja volumen usisnog kolektora, pretpostavljam preko leptir ventila (bar je takva situacija na Toyotinom 3S-GE gdje sam to imao priliku vidjeti), dok varijator faze mjenja vrijeme otvaranja usisnih ventila, i koliko sam skužio imaju ga svi tipovi 20V motora.

E sad, ispravite me ako griješim...

Uglavnom, puno hvala obojici na dojmovi i savjetima!  :ok: