Bravo/a & Marea D/TD/JTD - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:58:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

vakac1

na poÃ,,etku svake kolone je jedan golf !

pentium4

pa trenutno ima tu dobru-povoljnu ponudu i u dobrom je stanju...ima li neke poznate kvarove-mane-nedostaatke za taj motor 1.9Td 55kw

zeus

Eto ponuÄ'ena mi je Marea 1.9TD 100 97' čini mi se da je SX oprema, cijena...2600 eura neregana, 123 000 km, ovako na slici se čini odlična.

Mišljenja?

Ako sad ne uzmem neću nikad, englez mi umire tako da je dosta hića.

E da kolika je rega za nju?

kemba

imao mareu 2.4jtd i mogu vam reci ovako:
- nije veliki potrosac cca 7 litara
- motor po mom misljenju pretezak za ovjes (brzo odlaze gumice balan stangi, stabilizatori, ramena tezak motor + slavonske ceste idealno za skupe servise)
- po udobnosti i voznim karakteristikama bolja od stila
- bjezite dalje od motora koji je presao vise od 300tkm brate mili odose pare na servise
- rezime bolje mara 1.9 jtd nego 2.4 jtd
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

zeus

Dobro, super al ja pitam o 1.9 TD...

Da li je cijena odgovarajuća s obzirom na navedeno i kolika je registracija?

kemba

po mom je to previse para
mos na njuskalu za 700 eura vise naci stila karavana jtd i jos k tome reganog

racunaj si da ti je polica bar u sl za nju 1400 kn + tehnički 1000 kn i na to jos dodaj poreza bar 300 kn ako ne i vise pa vidi da li ti se isplati uzeti takav "stari" auto za te novce

iskreno ja nebi dao te pare za nju.....
e da jos i taj td motor ima lucas pumpu koja zna biti poprilicno musicava i skupa ako nesto krepa

bded

Citat: kemba  u 08 Kolovoz 2012, 15:43:57
po mom je to previse para
mos na njuskalu za 700 eura vise naci stila karavana jtd i jos k tome reganog

racunaj si da ti je polica bar u sl za nju 1400 kn ....

kod nas oko 2200 kn

zeus

crotiger1974

ÄŒini mi se jako puno za 97" ...
Ako je limarija u fenomenalno izvrsnom stanju, auto je regan , kod poznatog servisera ako on kaže da nečeš morati raditi ništa na njemu duži period... neznam meni je i dalje to jako puno.
Ima 20.20v za 1050 eura na njuškalu sa 160 k km, ubaciš plin za 6 k kuna sa uračunatim novim plinom i novim atestom , i sa 50 % rega je 2540 kuna. Čak ako ti se i daje 3 k eura napraviš veliki i mali servis na motoru i miran si 5-6 g ili 100-120 k km.

Moja 2 centa

kemba

Citat: zeus  u 08 Kolovoz 2012, 16:06:42
Znači sa regom bi to bilo oko 3000 ojrića?

koja bi bila rega gore na njoj pa cu ti sve tocno provjeriti
mada pogledaj pm sto sam ti poslao *** ga ja sto to nije bolji auto i za manje para

Kolaress

Fiat mareu weekend sam si izabrao za prvi auto i interesira me koja je razlika u motoru izmedju one iz 2001 sa 110ks i ovih drugih sa 105ks? tj. zanima me opcenito razlika izmedju tih godista..fala :D

JustFiat

Kod mene je isto TD motor 74Kw pucala mu je glava kod mene vec 2 puta, nosio sam je na varenje svaki put jer nigdje nisam mogao naci drugu glavu zbog toga sto gdje god da dodjem na odpad kazu ´´ Nemamo glavu prodali smo je, one se brzo prodaju jer cesto pucaju..´´ Zato o JTD motoru do sad nisam cuo neku ozibljniju zamjerku i namjeravam kupiti istu Mareu opet samo JTD105..

kemba

Citat: Kolaress  u 06 Listopad 2012, 18:30:32
Fiat mareu weekend sam si izabrao za prvi auto i interesira me koja je razlika u motoru izmedju one iz 2001 sa 110ks i ovih drugih sa 105ks? tj. zanima me opcenito razlika izmedju tih godista..fala :D

pa razlika ti je u tome sto je ovaj 110 motor "novije generacije" varijabilna turina, mozda manja potrosnja
sve u svemu kod jtd pogotovo 1.9 nemos bas nesto puno fulati svi su dobri ako nemaju naravno 500tkm i ako ga nije vozio neki kreten da mu nije mjenjao ulje i da ga je klao na hladno

tempradrifter

110 je po meni daleko bolji motor pogotovo sto se performansi tice makar tih 5ks ne zvuci tako razlika je ogromna, veca turbina cf3 injekotori, novija generacija ecua i sl. Cipani 105 ide ko 110stock

Ivan Franjic

ne znam dali je netko pisao o tome..ali zanima me koliko u prosjeku 1.9 jtd trosi ulja na 1000 km. i dali uopste trosi?  :hm: